Følg Samsung Electronics Nordic AB

Mulighetene med Samsung Blockchain

Blogginnlegg   •   jan 17, 2020 08:44 CET

Samsung Blockchain kommer nå til norske brukeres Galaxy-enheter, med tjenestene Wallet og Keystore, men hva innebærer teknologien, og hvilke muligheter finnes med den? Mulighetene strekker langt forbi å bare håndtere kryptovaluta

Blockchain-teknologi, eller blokkjede på norsk, begynner i dag å bli et velkjent begrep og bruken vokser globalt blant foretak, utviklere og startups. Unge har spesielt god oversikt over hva teknologien innebærer. I rapporten 2018 Edelman Millenials with Money Study svarte 25 prosent av spurte at de har tidligere erfaring med kryptovaluta, 32 prosent er interessert i kryptovaluta, og hele 74 prosent tror at blockchain kommer til å gjøre det blobale finanssystemet sikrere.

Nå begynner utrullingen av Samsungs Blockchain-tjenester Wallet og Keystore til Galaxy-enheter i Norge, først til galaxy note 10, deretter til Galaxy S10. Det som er spennende med tjenesten er at den kombinerer sikkerheten i å lagre dine nøkler trygt på telefonens maskinvare, med smidigheten til en såkalt Hot Wallet, det vil si en tilkoblet tjeneste der du kan håndtere blokkjeder.

Men hva er da Blockchain-teknologi? Kort beksrevet er det et teknisk databasesystem som innebærer at hendelser i databasen lagres gjennom såkalte blokker etter hverandre, og som siden ikke kan manipuleres ettersom de hele tiden må være i full balanse. For å legge til eller endre informasjon kreves det nemlig at alle andres versjoner av informasjonen oppdateres og verifiseres av de berørte partene i handelskjeden. Dessuten går det ikke han å slette hendelser, bare legge til nye. Disse nye hendelsene lagres på enhetene hos dem som er med i kjeden, istedenfor en sentral database. Når flere hendelse oppstår legges blokkene etter hverandre, og skaper det som kalles for en blokkjede.

Nivået på sikkerheten i systemet har sett til avtaler i den finanssektoren med bruksområder som eksempelvis smarte avtaler og kontrakter, digital beskyttelse av opphavsrettigheter, elektronisk stemmegiving og transaksjoner av elektronisk valuta (såkalt kryptovaluta). I et sikkerhetsperspektiv er umuliggjøring av manipulasjon av hendelser en av de store unike fordelene. Teknologien har blant enkelte blitt omtalt som fremtidens betalings- og eierbyttesystem, men bruksområdene strekker seg mye lengre det.

Hva er mulighetene med teknologien? Da informasjonen i en blokkjede er helt transparent og ikke håndteres av en sentralisert database kan den for eksempel vise eksakt hva bistandsmidler brukes på, eller muliggjøre for kunstnere å selge sine verk direkte til interesserte kjøpere.

Hva har Samsung med blockchain å gjøre? Oscar Nöjd, virksomhetsutviklingssjef i Samsung Electronics Mobile i Norden forteller:

Her kan man lese mer om hvordan Blockchain-teknologien fungerer: https://developer.samsung.com/blockchain

– Samsung finnes alltid i front ved teknologiske innovasjoner, og muliggjøringen av blockchain-teknologi i mobiltelefoner er ikke et unntak. Derfor kan nå også norske Galaxy-brukere håndtere kryptovaluta og lagre private blockchain-nøkler i sine Galaxy-telefoner. For oss handler det både om å gi våre brukere sjansen til å ta del i denne nye teknologien, men også å åpne opp for at programvareutviklere kan arbeide med teknologien og finne flere innovative bruksområder, sier oscar Nöjd.

For å kunne ta del i en blockchain trenger man to ting: en privat nøkkel og en digital lommebok. Etter at Samsung lanserte tjenestene i Korea, USA og Storbritannia har Samsung Blockchain Wallet og Keystore nå premiere i Norge. Det betyr altså at din Samsung-telefon kan brukes som en mobil kryptovaluta-håndterer, og gi enklere tilgang til andre blockchain-tjenester – enkelt og sikkert. Sikkerheten garenteres gjennom at tjenesten er separat fra Androids operativsystem og har et ekstra lag av beskyttelse gjennom Samsungs sikkerhetsplatform Knox.

Det her er Samsung Blockchain

Keystore

 • Privat nøkkelhåndtering, lage nye eller importere eksisterende digitale nøkler
 • Signere transaksjoner
 • Enkel og sikker bruk gjennom verifisering med PIN og fingeravtrykk
 • Sikrere gjennom Samsung Knox, ved anvendelse av andre apper.

Wallet

 • Håndtere konto for kryptovaluta
 • Utføre transaksjoner
 • Oppdage og bruke DApps (Desentraliserte Applikasjoner)

Sånn bruker du Samsung Blockchain

Først, aktivere Samsung Blockchain Keystore

 1. Gå til ”innstillinger”
 2. Velg ”Biometri og sikkerhet” deretter ”Samsung Blockchain Keystore”
 3. Godta vilkårene
 4. Velg ”Lag ny lommebok”
 5. Skriv inn en PIN-kode for å beskytte din nøkkel for kryptovaluta
 6. Noter dine gjenopprettelsesfraser og angi dem korrekt når det blir bedt om

Bruk deretter Samsung Blockchain wallet

 1. Åpne appen
 2. Trykk på ”Legg til mynt eller pollett” for å legge til kryptovaluta i lommeboken
 3. For å sende valuta til en annen konto, trykk på ”Send” og angi deretter motagerens adresse, sum og transaksjonskostnad.
 4. For å ta imot valuta, trykk på ”Motta”, kopier deretter inn din kontoadress og send den til perosnen du vil ta imot valuta fra.
 5. For å legge til sikkerhet, åpne ”Innstillinger” og lås din Samsung Blockchain Wallet. Det kommer til å kreves en PIN-kode eller avlesing av fingeravtrykk for å åpne den igjen.

Presskontakt

Geelmuyden Kiese v/ Martin Borander / +47 41 85 15 65 / martin.borander@gknordic.com

Testprodukter
PR-byrået Geelmuyden Kiese/ +47 41 85 15 65 / samsung@gknordic.com

Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/no/pressroom/samsung

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com