Følg Samsung Electronics Nordic AB

7 av 10 Nordmenn: mobilen gjør oss sosial

Pressemelding   •   mai 15, 2015 10:00 CEST

Oslo, 15. mai 2015 – Hele 70 prosent av Nordens befolkning føler seg sosiale med mobilen, og mer enn halvparten oppgir at de kjenner seg fokusert med mobilen ved sin side. Det viser en fersk undersøkelse som Respons analyse har utført for Samsung.

 Telefoner er ikke bare teknologi; vi har et forhold til den. Da må teknologien bidra til å styrke relasjonene og gi en enklere og mer effektiv hverdag. I Samsung er vi opptatt av å utvikle teknologi og innovative løsninger som ivaretar menneskers behov og ønsker og samtidig løser reelle utfordringer i hverdagslivet.

Til tross for at mange føler seg sosiale med mobiltelfonen er det også mange som gir telefonen mer oppmerksomhet enn menneskene rundt seg. Teknologi skal aldri stå i veien for de medmenneskelige og viktige relasjonene, den skal underholde og gjøre hverdagen litt lettere. Et eksempel er funksjonen People Edge. Den lar deg fargekode favorittkontakter slik at du enkelt kan se hvem som ringer uten å berøre telefonen, og ved et enkelt tastetrykk opplyser den som ringer om at du ikke er tilgjengelig. Smarte funksjoner som denne gjør det lettere for mobilbrukeren å være tilstede for de man er glad i, uten å svekke følelsen av tilgjengelighet, sier Stig-Ove Langø, salgssjef for Telekom i Samsung Norge.

Tiden vi bruker på mobilen kan gå ut over parforholdet

Undersøkelsen viser også at vi tilbringer mye tid med mobilen vår i løpet av en dag, halvparten av oss sjekker telefonen to ganger i timen eller mer. Faktisk tror 70 prosent av respondentene at mobilbruk og tiden vi bruker på mobilen kan ødelegge samlivet.

Parterapeut og psykolog, Ellen Wessel oppfordrer mobilbrukere til å vie partneren mer oppmerksomhet enn mobiltelefonen.

Mobilen har for lengst blitt en fast følgesvenn og en forlengelse av oss selv. At vi føler oss sosiale og tilgjengelige kommer av at vi ser på telefonen som noe mer enn en bare en mobiltelefon og at vi tillegger mobilen menneskelige egenskaper. Mobiltelefonen gir oss mye, men det er viktig å huske på at hyppig mobilbruk kan komme i veien for de gode samtalene. Jeg opplever at stadig flere ser på mobilen som en tredjepart i forholdet og savner at partneren deres vier sin fulle oppmerksomhet. Telefonadferd kan skape en distanse i et forhold om man ikke er bevisst på hva sunn mobilbruk er. Hvis man bruker teknologien rett, kan man styrke relasjoner. Send din partner kjærlige meldinger på dagtid og legg bort telefonen når dere er sammen, sier parterapeut og psykolog, Ellen Wessel.

Hvem får mest oppmerksomhet - telefonen eller kjæresten?

Undersøkelsen viser også at vi tilbringer mye tid med mobilen vår i løpet av en dag. Har man lyst til å teste hvordan det står til med fordelingen av tid og oppmerksomhet, har vi i Samsung laget en uhøytidelig quiz hvor man kan sjekke hvordan det står til. Hensikten er å bevisstgjøre mobilbrukere hvilket forhold de faktisk har til telefonen sin; sunt eller balansert? Kanskje er det rett og slett på tide å foreta noen endringer i mobilmønsteret? Ta testen her.

*Undersøkelsen ble gjennomført av Respons på for Samsung Nordic. 4067 mennesker i Danmark, Sverige, Finland og Norge deltok i undersøkelsen. 

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, profesjonelle skjermer, ssd, minnekort, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen tingenes internett gjennom, blant annet våre digitale helse- og smarte hjem-initiativ. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land, og en årlig omsetning på nesten 1500 milliarder. For mer informasjon besøk www.samsung.no eller den offisielle bloggen www.global.samsungtomorrow.com.