Følg Samsung Electronics Nordic AB

Årets TV-nyheter vises frem i New York

Pressemelding   •   mar 07, 2018 17:05 CET

QLED kommer nå med nye funksjoner som Direct Full Array og Ambient Mode, som forbedrer bildekvaliteten og brukeropplevelsen.

Oslo 7. mars, 2018 – I dag presenterer Samsung årets TV-nyheter på et lanseringsarrangement i New York. I tillegg til flaggskipmodellene innenfor QLED, presenterer de nye modeller innen UHD, premium UHD og Ultra Large-skjermer. Blant annet viser Samsung hvordan nye funksjoner gjør TVen til en naturlig del av interiøret og det smarte hjemmet.

Årets QLED-modeller imøtekommer kundens ønske om bedre bildekvalitet og brukervennlighet, tilkobling og overføring. Blant forbedringene finner vi en ny panelkonstruksjon, Direct Full Array bakgrunnsbelysning, en oppdatert One Invisible Connect-kabel, i tillegg til nye smarte funksjoner som forenkler installasjonsprosessen. En av de største nyhetene er Ambient Mode, som gjør at den tidligere svarte skjermen går i ett med veggen bak når TVen er i dvalemodus.

Videre viser Samsung at de mener alvor med satsningen på store skjermer og lanserer flere modeller på over 75 tommer. Satsningen er et resultat av etterspørselen etter større modeller, som også er forventet å øke i år.

–Dette er vår mest innovative og sofistikerte lansering noensinne. Lanseringen av disse modellene svarer definitivt på designinteressen som vi ser blant dagens TV-kjøpere, sier Tommy Nilsson, ansvarlig for TV/AV i Samsung Norden.

Nytt i årets TV-nyheter:

Direct Full Array

Toppmodellen Q9FN kommer med Direct Full Array. Denne funksjonen kontrollerer LED-lyset svært presist ved hjelp av vidvinkellinser. Resultatet er fantastisk bildekvalitet, som kombinerer lysstyrke og farge med en dyp og mørk sort.

Ambient Mode

For at QLED TVen skal være dekorativ også når du ikke ser på TV eller spiller på den, har Samsung lagt til Ambient Mode. Med denne funksjonen kan TVen vise det samme mønsteret eller fargen som veggen bak TVen og kombinere det med praktisk informasjon som tid eller værmeldingen. Ambient Mode tilpasser lysstyrke og fargetone i rommet ved hjelp av en lyssensor. Dersom ingen befinner seg i rommet slår TVen av Ambient Mode for å spare strøm.

One Invisible Connection

Samsung har videreutviklet One Invisible Connection slik at den gjennomsiktige kabelen som går fra One Connect-boksen til TVen nå også har integrert strømforsyning. Dette er den første løsningen som gir en stilren ledning for både strøm og data. Ledningen er i teflon, som er resistent mot varme og svært holdbar. Det blir enklere å innrede hjemmet, da tv-boksen og andre enheter kan kobles til One Connect-boksen, plasseres utenfor synsvidde og kobles til skjermen med den diskrete ledningen.

Smart TV og Samsung Smart Things App

Appene Smart View, Smart Home og Samsung Connect samles nå i den nye Samsung Smart Things appen. Den bidrar til at installasjonsprosessen blir enklere, og at man kan bruke telefonen til stort sett alle steg i installasjonen.

Detaljert om Samsungs 2018 TV-lanseringer

De 11 nyhetene kommer i QLED, Premium UHD, UHD og i Ultra Large-skjermer. De vil bli tilgjengelig i både flat og buet design, og i ulike størrelser.

QLED TV

  • De nye QLED modellene består av 2018 Q9F (55”, 65”, 75”), Q8C (55”, 65”), Q8F (55”, 65”), og Q7F (55”, 65”, 75”). De gjengir farger og kontraster bedre enn før, har HDR10+ kompabilitet, Ambient Mode, Smart TV oppdateringer med One Remote Control og One Invisible Connection.

Premium UHD

  • De nye modellene i Premium UHD-serien i 2018 er NU8505 (55/65”) og NU8005 (49/55/65/75/82”). Premium UHD har funksjoner som Dynamic Crystal Color, HDR10+ kompabilitet, stilrene installasjonsløsninger samt oppdateringer for Smart TV med One Remote Control.

UHD

  • De nye modellene i UHD-serien i 2018 er NU 7405, NU7305(65/55") og NU7105 (75/65/55/49") som alle kan vise 4K UHD og HDR. De har en tynnere og finere design som er enkel å installere med Smart TV funksjoner.

Ultra Large Screen TV

  • Modellene NU8005, Q7F og Q9F blir tilgjengelige i 75 tommer og større. Etterspørselen etter disse størrelsene har den siste tiden økt, og bidrar til en bedre seeropplevelse hjemme.

Soundbar med Dolby Atmos®

  • I løpet av året lanseres den nyeste soundbaren N960, med Dolby Atmos® som med kraftig surroundlyd forbedrer seeropplevelsen hjemme.

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com