Følg Samsung Electronics Nordic AB

Brukeropplevelsen i fokus for Samsung på IFA-messen

Pressemelding   •   sep 01, 2016 17:49 CEST

Berlin, Tyskland – 31 august 2016 – På Samsungs pressekonferanse i Berlin fikk vi i dag se hvordan selskapet jobber for å skape den beste brukeropplevelsen for sine kunder. Dette ble gjort ved å vise frem nye produkter og partnerskap på det europeiske markedet, innenfor hvitevarer, TV og underholdning. Under pressekonferansen ble det fokusert på hvordan alt Samsung utvikler kommer ut i fra et genuint ønske om å gjøre hverdagen bedre ved hjelp av innovativ teknologi, noe som enkelte ganger kan utgjøre en stor forskjell i menneskers liv.

En mer virkelighetsnær TV-opplevelse

Under pressekonferansen viste Samsung sin nye Quantum Dot TV, en 88 tommer stor KS9800, som har en ekstremt god bildekvalitet. Som alle Samsungs SUHD TV-er, kan den vise opp til én milliard farger. Dette innebærer blant annet at detaljer og farger blir enda mer realistiske. Samsung tilbyr nå det største utvalget av SUHD TV-er i Europa, med hele 19 størrelser tilgjengelig, fra 43 til 88 tommer, noe som viser fleksibiliteten i Quantum Dot-teknologien. Samsung presenterte også verdens første buede Quantum Dot dataskjerm – den nye CF791 med en 34 tommer Ultra Wide QHD-skjerm og CFG70, som er den første buede dataskjermen med ett millisekunds responstid for bevegelige bilder og en oppdateringsfrekvens på 144 hertz for å maksimere spillopplevelsen.

Samsung er i dag den eneste produsenten som tilbyr helt kadmiumfrie Quantum Dot TV-er –noe som blant annet ble poengtert av Jason Hartlove, administrerende direktør i Nanosys, og en av verdens fremste eksperter innen Quantum Dot-teknologi. Hartlove kunne blant annet fortelle at Quantum Dot er en av de mest stabile og pålitelige skjermmaterialene i verden, og muliggjør miljøvennlige skjermer med overlegen prestasjonsevne og lenger levetid. Samsung passet i tillegg på å gjøre forsamlingen oppmerksom på en ny 10-års garanti for sine SUHD TV-er med Quantum Dot, noe som tydelig viser deres tro på teknologien.

TVen blir enda smartere

På pressekonferansen ble også innholdsplattformen til SUHD TV, Smart Hub, introdusert, i tillegg til nye innholdssamarbeid for HDR. Selskapet kommer også til å ekspandere Samsungs TV Plus-tjeneste, som allerede har vist seg å være svært populær i Sør-Korea, til både USA og Europa.

Samsung viste også frem nye Samsung Smart Remote som gir brukeren muligheten til enkelt å styre alle tilkoblede enheter i hjemmet med en fjernkontroll. På den måten kan du enkelt bytte mellom enheter uten at du behøver å holde styr på flere fjernkontroller.

Til sist har Samsung styrket sin posisjon som ledende i Europa innen lydanlegg for hjemmebruk. I Berlin ble det blant annet vist frem produkter innen Samsungs Wireless Audio 360-serien, samt HW-K950 Soundbar med Dolby Atmos® lydteknologi som gir en kinolignende og flerdimensjonal lyd. Disse, kombinert med selskapets SUHD TVer, UHD Blu-ray-spillere og HDR innhold, gjør Samsung til det eneste selskapet som tilbyr den komplette 4K hjemmekino-opplevelsen.

Smarte og fine hvitevarer for alle husholdninger

Samsungs ønske om å utvikle og forbedre brukeropplevelsen stopper ikke i TV-stuen. I løpet av de siste tre årene har Samsungs markedsandel for hvitevarer vokst fem ganger raskere enn resten av det europeiske markedet. De nye produktene, slik som vaskemaskinen AddWash, som først ble presentert under IFA 2015, har gjort Samsung til det ledende varemerket for vaskemaskiner i Frankrike, Polen, Italia og Storbritannia. På IFA 2016 presenterte Samsung to nyheter innen AddWash-serien – AddWash Combo, som fjerner behovet for en separat tørketrommel, og AddWash Slim, som passer for en mindre husholdning - uten å måtte gå på kompromiss med vaskekapasiteten.

Etter å ha gjort grundige studier av hva de europeiske forbrukerne ønsker å få ut av sine kjøkken, kunne Samsung presentere tre nye serier for innebygde hvitevarer til kjøkkenet: Contemporary Line med innebygget kjøleskap, Black Line - som har et semi-matt svart utseende som setter et moderne og tidløst preg på kjøkkenet, og den originale Chef Collection. Foruten disse nye hvitevarene, offentliggjorde Samsung også at Family Hub endelig kommer til Europa. Dette flaggskipkjøleskapet er utrustet med Twin Cooling Plus™ og Precise Chef Cooling™-teknologi for å bevare mat best og lengst mulig, samt å minimere matsvinn. Dessuten har kjøleskapet tre kameraer på innsiden, slik at man alltid vet hva man har i kjøleskapet når man skal ut og handle.

Family Hub har i tillegg en 21,5 tommer Full HD touch-skjerm som man kan bruke som en interaktiv tavle for notater, vise frem bilder, eller bruke som kalender for hele familien. Digitalt innehold, som film eller musikk, kan lastes opp direkte via touch-skjermen, eller via mobiltelefoner og nettbrett. Det nye kjøleskapet Family Hub er et perfekt eksempel på hvordan Samsung omdefinerer kjøkkenopplevelsen.

Gear S3

Allerede dagen før pressekonferansen presenterte Samsung den nye Gear S3 for første gang. Den nye smartklokken blander tradisjonell og tidløs klokkedesign med smart teknologi, for en penere og smartere hverdag. Gear S3 klarer seg bra på egen hånd takket være innebygget GPS, hvilket betyr at brukeren ikke behøver å ta frem telefonen for å få veibeskrivelser – noe som er praktisk i forbindelse med fysiske aktiviteter, som for eksempel sykling. Med den innebygde høyttaleren kan du også svare på samtaler direkte via klokken når du har hendene fulle med andre ting. Takket være internminne på 4GB kan brukeren i tillegg lagre musikk direkte i klokken.

På grunn av Bluetooth® Low Energy og en batteritid på 4-5 dager, avhengig av bruk, er Gear S3 ikke like avhengig av tilhørende telefon ved bruk som sin forgjenger. Gear S3 er også IP68-sertifisert, noe som gjør den støv- og vanntett, og sådan en optimal klokke for all slags vær.

Den nye smartklokken kommer i to ulike utgaver: modellene Frontier og Classic. Gear S3 Frontier har en mer sportslig og kraftig look, som mikser design og funksjon. Den er utviklet for å fungere i alle situasjoner og miljøer, om det så er i forbindelse med jobb eller fritid. Gear S3 Classic henter sin inspirasjon fra det minimalistiske og elegante, og designet hinter til noen av de mest ikoniske klokkene gjennom tidene.

For mer informasjon om nyhetene som ble presentert på IFA 2016, vennligst besøk:

https://news.samsung.com/global/

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, profesjonelle skjermer, ssd, minnekort, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen tingenes internett gjennom, blant annet våre digitale helse- og smarte hjem-initiativ. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land, og en årlig omsetning på nesten 1500 milliarder. For mer informasjon besøk www.samsung.no eller den offisielle bloggen news.samsung.com.