Følg Samsung Electronics Nordic AB

CES 2014: Samsung tonsetter hele hjemmet, kurver TV-en og lar deg ta bedre «selfies»

Pressemelding   •   jan 06, 2014 23:30 CET

Nytt år og nye konsepter med underholdning i fokus

Las Vegas 6. januar 2014 – 2013 minnes vi som året da smarte klokker gjorde sitt inntog og UHD-TV-en flyttet inn i stuen vår. 2014 kommer til å bli like minneverdig, i hvert fall om du ser på nyhetene Samsung viser frem på verdens største elektronikkmesse i Las Vegas.

Som vanlig får verden se fremtidens TV på CES. I årets portefølje er UHD standard, og du ser mye av den kurvede skjermen som gir en fantastisk seeropplevelse. Størrelse er viktig, og skjermene fortsetter å vokse; i år finnes flere modeller på over 65 tommer og helt opp til 110 tommer. På lydsiden skjer det også mye, og nå kan du høre på musikk i alle deler av hjemmet med en multiromsløsning. Har dere ulike favorittsanger i familien er ikke det noe problem, nå kan alle høre på det de vil samtidig.

Men det er ikke bare innen TV og lyd det skjer mye. På CES presenterer Samsung også Galaxy TabPRO og Galaxy NotePRO, tablets med svært høy oppløsning og skjermer på opp til 12,2 tommer, som leveres med eller uten S Pen – perfekt for produktiviteten.

Her er et utvalg av det som vises frem på CES 2014:

Et år du husker:
Kurvet UHD og avansert smarthet når Samsung presenterer TV-ene for 2014

Allerede i juli 2013 lanserte Samsung sin første UHD-TV på markedet, og fra og med i år lanseres Ultra-HD bredt når Samsung presenterer årets TV-portefølje på CES i Las Vegas. Blant nyhetene er også verdens største UHD-TV på 110 tommer, verdens største kurvede UHD-TV med hele 105 tommer stort kurvet panel, samt Samsungs første kurvede UHD-TV-er som er klare for markedet i størrelsene 55 og 78 tommer. I tillegg lanseres også et bredt utvalg av UHD-TV-er med flatt panel i størrelser fra 50 til 75 tommer.

Ultra-HD står for ultra high definition, et stort teknologisprang som gir fire ganger så høy oppløsning som full-HD. Resultatet er et svært virkelighetsnært og naturtro bilde. Det kurvede panelet på et utvalg av Samsungs nye UHD-TV-er gir større dybde i bildet og skaper en surroundfølelse for øyet. Panoramaeffekten i kombinasjon med UHD-teknologiens farge, skarphet og detaljrikhet omslutter seeren og gir en imponerende, virkelighetsnær følelse. 

Det er smart med multitasking

Årets TV-er er også smarte. På innsiden er Samsungs Smart TV gjort enklere, raskere og mer brukervennlig. Smart Hub har fått en ny design og plattformen er blant annet utrustet med funksjonen Multi-Link. Dette er en funksjon som gjør det mulig å dele skjermen og få opp relatert innhold til det aktuelle TV-programmet du ser på. Dette er perfekt når du ser på femmila i OL, og vil vite hvor mange ganger Norge har vunnet tidligere. Takket være den oppgraderte prosessoren, Quad Core Plus, reduseres opplastningstiden, og med Instant On starter TV-en på et øyeblikk. Samsung Smart TV er også utrustet med Smart Control, en helt ny og ergonomisk tilpasset fjernkontroll som styres med intuitive finger- og håndbevegelser. Underholdning har aldri vært smartere.

En langsiktig investering

Samsungs UHD-TV-er er ikke bare klare for dagens standarder, men er også de eneste i verden som er klare for fremtiden. Samsung UHD-TV kan oppgraderes med Evolution Kit, som i 2014 består av en ny OneConnect-boks der alle tilkoblinger er samlet. 2014s Evolution Kit gir også fjorårets UHD-modeller tilgang til nye, viktige UHD-funksjoner. Lanseringsdato for Samsungs nye TV-modeller er ennå ikke fastsatt.

Det er alltid plass til god lyd:
Sound Stand – slank design med maks lyd

Trodde du ikke det var plass til et lydsystem sammen med 32-tommeren på soverommet? Med Samsung Sound Stand er ingen rom for små. Samsung HW-H600 er designet for å plasseres under TV-en din, uavhengig av om den er 55 eller 32 tommer. Teknologien Multi-direction gir en rik 4.2 lyd i en slank design, i passe størrelse for et sted der et kompleks lydsystem ikke hadde fått plass. Du slipper å feste det til veggen, og ikke nok med det – du slipper alt styr med ledninger da den kobles opp til TV-en din trådløst via bluetooth og Samsung Sound Connect. Samsung Sound Stand lanseres i april 2014.

Samsungs etterlengtede multiromshøyttaler er her

Samsung presenterer nå WAM, Wireless Audio Multiroom. Dette er en trådløs multiromsløsning som gjør det mulig for familiemedlemmer å høre på sin favorittmusikk samtidig, fra ulike kilder i alle hjemmets rom. De fleksible høyttalerne styres enkelt individuelt eller samlet via en smarttelefon, noe som gjør at de kan brukes uavhengig av hverandre. Da kan du sette på avslappende musikk på badet, og la deg inspirere av italiensk sang i kjøkkenet. Skal du ha en fest kobler du enkelt sammen alle høyttalere slik at dansemusikken høres i hele hjemmet. Det er ikke bare underholdningsmulighetene som er mange med Samsung WAM. Også plasseringsmulighetene er allsidige. Du kan velge om du vil ha dem stående horisontalt eller vertikalt. Samsung Wireless Audio Multiroom lanseres i butikk i mars 2014.

Høylytte muligheter

Samsung presenterer sitt nye flaggskip innen hjemmekino, HT-H7750WM. Akkurat som sin forgjenger HT-F970W er 2014-modellen utrustet med en hybrid-rørforsterker som tilbyr det beste fra to verdener: Den varme lyden fra en analog forsterker og kraften fra en digital forsterker. Gjennom et partnerskap med utvikleren for digital lyd, DTS, kan Samsung også som eneste selskap i verden tilby det nye DTS Neo: Fusion II codec 2014. Dette er en toppmoderne teknologi som gir en dybde i lyden som man sjelden før har hørt maken til. Sist men ikke minst lanserer Samsung også soundbaren HW-H750. Også den har som fjorårets modell innebygd hybrid-rørforsterker, for et varmt og virkelighetsnært lydbilde. Både HT-H7750WM og HW-H750 er kompatible med Samsung Wireless Audio Multiroom. Kommer i butikk i april 2014.

Grenseløse perspektiv:
Nye vinkler med NX30

Det er bare kreativiteten som setter grensene for Samsungs nye kompakte systemkamera NX30. Med markedets første innebygde og vendbare søker i kombinasjon med et Super AMOLED-display du kan vri på, er det lettere enn noensinne å dokumentere et hvert perspektiv på livet. NX30 er utrustet med det oppgraderte autofokuset NX AF System II, som fanger selv de de aller raskeste hendelsene i livet uten å gå glipp av detaljer. Kameraet har både NFC, innebygd Wi-Fi og skytjenesten Dropbox forhåndsinnstallert, som gjør det lett å dele minner med familie og venner. Parallelt med NX30 lanserer Samsung også det ekstremt lyssterke zoomobjektivet 16-50/2-2.8 S ED OIS. I tillegg er NX30 også kompatibel med Samsungs 3D-objektiv NX 45 mm f1.8 2D/3D, som kan ta både stillbilder og filmer i 3D. Både kameraet (anbefalt utsalgspris 9 500 NOK) og zoom-objektivet (anbefalt utsalgspris 12 000 NOK) lanseres i fargene hvit og svart i midten av februar 2014.

Tilbake til fremtiden:
Ta årets selfie med Galaxy Camera 2

Gammelt møter nytt når Galaxy Cameras etterfølger Galaxy Camera 2 lanseres i ny retro design. Brukerne får fortsatt fordelene med den velkjente Androidplattformen, sammen med en kraftigere prosessor (1.6 GHz quad-core). Kameraet har et utvidet minne på 2 GB, i tillegg til at Galaxy Camera 2 som sin forgjenger har 50 GB lagringsplass i skytjenesten Dropbox som følger med gratis. Bildene lastes enkelt opp ved hjelp av innebygd Wi-Fi og NFC. Med Galaxy Camera 2 kan du også ta ekstra gode selfies ved hjelp av Selfie Alarm. Kameraet tar da fem bilder på rad så kan du selv velge hvilket du liker best og dele på sosiale medier. 21x optisk zoom med optisk bildestabilisator og en høyoppløst LCD-skjerm på 4,8 tommer gjør kameraet komplett. Det lanseres i hvit og svart i februar 2014 med anbefalt utsalgspris 4 000 NOK.

Nytt år, ny look:
ATIV Book 9 2014 Edition

ATIV Bok 9 2014 Edition er det siste tilskuddet til den populære ATIV-familien. Den bygger på flaggskipet ATIV Book 9 og har forbedret funksjonalitet og er lettere å bære med seg, samtidig som den fortsatt leverer på løftet om ”ingen kompromisser”. PC-en har en iøynefallende, men sofistikert design og er så tynn og lett at man knapt merker at man bærer den med seg. Batteriet varer opp til hele 14 timer på en lading, og den 15,6 tommer store skjermen er 20 prosent lysere med 125 prosent høyere definisjon enn sin forgjenger. Dette gir svært skarpe og livaktige bilder. Lydkvaliteten er også forbedret. Med SPlayer+ gjengis lyd med samme ultrahøye kvalitet som i et lydstudio. Da kan det lett friste å se enda et avsnitt i din favorittserie før du tar fatt på arbeidsoppgavene. ATIV Book 9 2014 Edition kommer i butikk i løpet av våren 2014.

Følg Samsung på CES
Besøk Samsungs stand 12004 på CES 2014 i Central Hall, Las Vegas Convention Center (inngang C4).

Mikrosite:   http://www.samsungces.com  

Youtube:    https://www.youtube.com/playlist?list=PLTHa7qutpLjA0KTGxmTejobEc_upDm7x2

Facebook:  https://www.facebook.com/samsungnorge
Flickr:        http://flickr.com/samsungtomorrow
Blogg:        http://global.samsungtomorrow.com/?page_id=31810


PRESSEKONTAKT:
Er du interessert i pressemateriell og testprodukter fra Samsung?

Kontakt Hanne Kjærnes, PR-operatørene, hk@pr-o.no, 997 41 263/476 20 200


Samsung Electronics Co Ltd, Korea er en global leder innen hjemmeelektronikk og dens komponenter. Gjennom kontinuerlig innovasjon og nye trender utvikler vi SMART-TV, smarte telefoner, PC, skrivere, kameraer, kjøkken- og hvitevarer, medisinsk utstyr, halvledere og LED-løsninger. Vi er 270 000 medarbeidere i 79 land med en årlig omsetning på 187,8 milliarder dollar. Vårt mål er å åpne nye muligheter for mennesker over alt. For mer informasjon besøk www.samsung.no