Gå videre til innhold

Pressemelding -

Charlie og gründer-fabrikken

Norges første utsending

I fjor deltok den første nordmannen på Singularity University sitt Global Solutions Program i California USA. Anita Schjøll Brede gjorde seg fortjent til en ettertraktet plass på den kreative fabrikken. Oppholdet har forandret alt for henne.

-Jeg traff mange talentfulle mennesker, ble skikkelig utfordret både faglig og personlig og har hatt en opplevelse for livet. Det har også snudd opp ned på hvordan jeg ser på fremtiden, forteller Anita.

Anita har tidligere gått både på Berkeley og Stanford, og startet flere oppstartsselskaper. Det har aldri manglet på vilje eller pågangsmot. Med de mulighetene som fulgte etter oppholdet i Silicon Valley har tatt gründerinnsatsen til et nytt nivå. Den nye bedriften Iris AI har som mål å positivt påvirke livet til en milliard mennesker, ved å sørge for at positive forskningsresultater faktisk blir satt ut i livet – gjennom bruk av kunstig intelligens. Noe større målsetning enn før, for å si det mildt. Nå er hun Singularity sin utsendte for å finne en ny nordmann med ideen som vil revolusjonere verden.

-Det er hard konkurranse for å komme inn og et fantastisk miljø å jobbe i. Det er ingen ting som kan måle seg med å få tenke stort i team med engasjerte og grenseløst kreative mennesker, smiler Anita.

Singularity University har fostret ideer som Made in Space (3D-printing i verdensrommet), Matternet (droner for medisintransport i områder uten infrastruktur) og Modern Meadow (”dyrking” av skinn og kjøtt uten dyr). Tanken er at deltakerne skal forfølge store ideer og personlig engasjement, og se hvordan fremtidens teknologi kan fjerne hindringer. Deltagerne blir kontinuerlig oppmuntret til å tenke 10x større, og 10x større enn det igjen. Da ligger det til rette for å spille ut ideer som kan virke umulige, men som kan vise seg å være geniale.

Etter oljen

I Norge er det mange som har mistet jobben sin i oljesektoren, og politikere snakker varmt om kunnskap og næringer vi skal leve av etter oljen. Norge er ikke kjent for mange risikovillige investorer som står i kø for å satse på kreative gründere med en spennende ide i hånden. Derfor er det mange som ser større muligheter i utlandet og jobber hardt for å få et kontaktnettverk og en sjanse ute.

- Norge er et godt sted for gode ideer og et bra sted å starte. Men skal man vokse seg stor, må man ut. I USA finner man både risikokapital og nok kunder til å bli en global aktør, sier app-gründer Tom Arnøy til DN.

Trenger kun å søke

Tremåneders programmet på Singularity University er verdsatt til 35 000$. Heldigvis dekker Samsung og DNB, i samarbeid med Google, studieavgiften. En heldig vinner vil få «gullbilletten». Den nasjonale vinneren vil få tett oppfølging fra globale ledere, tilgang til finansiering, og et unikt nettverk. Elin Walberg, Corporate Citizenship Officer i Samsung, håper at sponsoratet kan sikre en sterk norsk kandidat til en av verdens sterkeste program for entreprenører innen utdanning-, helse- og miljøteknologi.

- Vi i Samsung tror at teknologi kan gjøre menneskers liv bedre. I dag har vi teknologiske løsninger som var umulig å forestille seg for 50 år siden. Samsung ønsker å fremme morgendagens globale tech-ledere. Slik skal vi løse utfordringene som verden står ovenfor. Å støtte Singularity University er en av de måtene vi gjør dagens drømmer til morgendagens virkelighet, sier Elin Walberg, Corporate Citizenship Officer i Samsung Electronics Nordic.

Lyst til å vite mer?

Les mer om programmet på http://global.singularityu.org/norway/gic/ eller kontakt Anita Schjøll Brede på anita.schjoll.brede@singularityu.org eller +47 455 07 380.

Bilder finner du her: http://singularityu.org/media-room/

Ønsker du å snakke med Samsung? Kontakt Elin Wallberg, Corporate Citizenship Officer i Samsung Electronics Nordic AB, på e.wallberg@samsung.com eller +46 70 757 48 22

About Singularity University

Singularity University is a benefit corporation that provides educational programs, innovative partnerships and a startup accelerator to help individuals, businesses, institutions, investors, NGOs and governments understand cutting-edge technologies, and how to utilize these technologies
to positively impact billions of People.


Emner

Tags


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, profesjonelle skjermer, ssd, minnekort, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen tingenes internett gjennom, blant annet våre digitale helse- og smarte hjem-initiativ. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land, og en årlig omsetning på nesten 1500 milliarder. For mer informasjon besøk www.samsung.no eller den offisielle bloggen news.samsung.com.

Pressekontakt

For pressehenvendelser og testprodukter, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser og testprodukter, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Jorunn Javenes Gjelder journalister og media +47 464 78 540