Følg Samsung Electronics Nordic AB

Danske Ingebeth skal tilbringe 100 dager i Himalaya for å se på tv-serier

Pressemelding   •   okt 26, 2015 16:19 CET

For en måned siden utlyste Samsung konkurransen, Catch up Grant, der én heldig vinner skulle få se seg opp på TV-serier i 100 dager på et kloster i India. Vinneren er nå kåret, og det ble 31-åringen Ingebeth Drost fra Frederiksberg som får reise 12.november.


Oslo 26. oktober 2015 –
Våre tv-vaner de siste årene har endret seg betraktelig, mye takket være alle de nye strømmingstjenestene. Ifølge en undersøkelse fra Samsung ser mer enn hver fjerde nordmann på tv-serier hver eneste dag, og nesten hver tiende (8%) beskriver sin egen titting som slavisk – de føler at de se episodene så fort de blir tilgjengelige. Konkurransen ble utlyst for at den heldige vinneren skulle få tid til å oppdatere seg på serier, på tross av en ellers travel hverdag.

I alt deltok åtte finalister fra de fire nordiske landene i konkurransen om å vinne turen til Himalaya, blant disse var også Thea Einarsson fra Larvik og Anja Celine Pedersen Aasheim fra Oslo. Før avgjørelsen falt, gjennomgikk finalistene en rekke tester; samtale med psykolog, løgndetektortest, helsesjekk og synstest, ble det til slutt danske Ingebeth Drost fra Frederiksberg som trakk det lengste strået. Den 12. november reiser hun til India for å ta igjen sine favoritt tv-serier i løpet av 100 dager.

”Når jeg ser tv-serier til vanlig holder jeg på med alt mulig annet samtidig, jeg konsentrerer meg aldri 100 prosent om det som skjer på skjermen. Derfor gleder jeg meg virkelig til å være helt koblet fra alt som heter sosiale medier, telefon og andre forstyrrende elementer,” forteller Ingebeth og fortsetter:

”Det er så mange som snakker om å reise vekk fra alt, men nå skal jeg faktisk gjøre det, og det blir utrolig spennende å prøve.”

”Vi er glade for å kunne gi Ingebeth muligheten til å se tv-serier i 100 dager, helt isolert fra hverdagens stress. Nå kan hun snart slutte å føle seg utenfor samtalen, når vennene prater om serier og populærkultur”, sier Henrik Lethagen, nordisk markedssjef for TV hos Samsung.

Nordmenn elsker TV-serier
I en undersøkelse gjennomført av YouGov for Samsung oppgir mer enn en fjerdedel at de ser på TV-serier hver eneste dag, og 44 prosent oppgir at de ser hver uke. Nesten hver tiende (8%) beskriver sin egen titting som slavisk – de føler at de se episodene så fort de blir tilgjengelige. Serietittingen er imidlertid ikke helt ukomplisert – selv om de fleste (75%) ikke lar seg stresse av å henge etter på en serie de følger, blir hele 23 prosent faktisk stresset dersom de går glipp av en eller flere episoder.

Blant respondentene var den fremste grunnen til å se på tv-serier for å slappe av (41%) og fordi det er spennende (31%).

Nordmenns topp 3 serier gjennom tidene er:

  • 1.Friends (5%)
  • 2.Game of Thrones (3%)
  • 3.Breaking Bad (3%)

Om undersøkelsenUndersøkelsen er gjennomført av opinions- og markedsundersøkelsesfirmaet YouGov. I perioden 25. juni til 2. juli 2015 har til sammen 1005 intervjuer blitt gjennomført via internett. Respondentene var menn og kvinner i alderen 18-74 år i Norge som ser på TV-serier minst én gang i året.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, profesjonelle skjermer, ssd, minnekort, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen tingenes internett gjennom, blant annet våre digitale helse- og smarte hjem-initiativ. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land, og en årlig omsetning på nesten 1500 milliarder. For mer informasjon besøk www.samsung.no eller den offisielle bloggen www.global.samsungtomorrow.com.

Vedlagte filer

Word-dokument