Følg Samsung Electronics Nordic AB

De nordiske fakkelbærerne er nå på vei til Sør-Korea og den olympiske fakkelstafetten

Pressemelding   •   jan 04, 2018 09:00 CET

​De nordiske fakkelbærerne 2018

De nordiske fakkelbærerne jobber for en positiv endring i samfunnet. Fra Norge reiser representanter for The Dale Oen Experience, Stiftelsen Sykehusbarn, Lær Kidsa Koding og Young Sustainable Impact. 

Oslo, Norge, 04 Jan 2018

Etter en spennende avstemming og mange forberedelser gjennom høsten har tiden kommet. Nå skal de nordiske fakkelbærerne reise til Sør-Korea for å bære frem den olympiske ild. 7500 fakkelbærere fra hele verden samles i Sør-Korea, og den 7. januar vil den nordiske troppen løpe med den olympiske ild.

- Det at fakkelbærerne representerer organisasjoner som jobber for positiv endring i samfunnet er veldig inspirerende. Sosial innovasjon er viktig for Samsung, og vi har jobbet med dette feltet lenge. Vi er stolte av å kunngjøre at disse organisasjonene vil representere Norden i Sør-Korea, og vi gleder oss til å se dem løpe med den olympiske ild, sier Eva Carrero, Corporate Marketing Director hos Samsung Nordic.

Våren 2017 begynte Samsung Nordic letingen etter hvem de lokale representantene skulle være i den olympiske fakkelstafetten, som foregår før de olympiske lekene i PyeongChang 2018. Tolv nordiske organisasjoner har blitt valgt av folket i Norge, Sverige og Finland. Organisasjonene bidrar alle til samfunnet med sine innovative måter å bringe mennesker sammen, bryte barrierer og bidra til en positiv samfunnsendring.

Representantene fra Norden:

The Dale Oen Experience, representert ved grunnlegger og instruktør, Robin Dale Oen

Lær Kidsa Koding, representert av direktør for internett and nye medier i IKT Norway, Torgeir Waterhouse

Stiftelsen Sykehusbarn, representert ved grunnlegger og CEO, Magne Helander

Young Sustainable Impact, representert av grunnlegger og CEO, Amund Grytting

Bris, representert ved generalsekretær Magnus Jägerskog.

Giving People, representert ved generalsekretær Linda Hellquist.

Min Stora Dag, representert ved generalsekretær Hélène Benno.

Ung Cancer, representert ved generalsekretær Emma Tonnes.

Brother Christmas, representert ved grunnlegger Ari Koponen

FightBack, representert ved grunnlegger Pekka Hyysalo

Leijonaemot, representert ved direktør Janet Grundström

Yksi Elämä, representert ved ambassadør Kaj Kunnas

Fakta om den olympiske fakkelstafetten

Den olympiske fakkelstafetten i PyeongChang 2018 startet 1. november 2017 og varer i 101 dager frem til 9. februar 2018. Den totale distansen er 2018 kilometer. Denne distansen representerer året de olympiske lekene finner sted og ønsket om at lekene skal bli en stor suksess. 7500 fakkelbærere fra hele verden samles i Sør-Korea, og den 7. januar skal de nordiske fakkelbærerne bære den olympiske ild.

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com

Vedlagte filer

PDF-dokument