Følg Samsung Electronics Nordic AB

Dype og sprakende farger i Samsungs nye topp-TV

Pressemelding   •   mai 12, 2015 11:00 CEST

Samsung SUHD-TV: økt fargespenn med nanokrystaller, og kraftfull smart-TV med Tizen

Oslo – 12 mai, 2015 – For to år siden lanserte Samsung sin første Ultra HD-TV. Nå kommer neste banebrytende teknologisprang. Med den nye modellserien SUHD – som nå har kommet i norske butikker – tegner Samsung TV-kartet på nytt gjennom å ta fargespennet og fargegjengivingen til et helt nytt nivå.

Den avgjørende forskjellen er at det tidligere 8 bits panelet har blitt et 10 bits panel, og samtidig tilført et lag med nanokrystaller. I tillegg transporterer en ny smart algoritme energi fra de mørkere delene av bildet til de lysere for ytterligere å øke lysstyrken. Tilsammen muliggjør de to nye teknologiene et betydelige større fargeutvalg – fra 17 millioner til over én milliard. 

Så smart at TV-en snakker med smarttelefonen dinSmartere navigasjon, enklere grensesnitt og integrert underholdning. Det er de store nyhetene når Samsung tar smart-TV-en til neste nivå med det nye operativsystemet Tizen. Med Quick Connect er det også mulig å dele innhold fra Samsungs nye smarttelefoner til TV-en eller omvendt – bare med et klikk. TV-en er til å med så smart at den på egen hånd finner andre oppkoplete Samsung-mobiler i nærheten (funksjonen Quick Connect er innebygd i Galaxy S6 og Galaxy S6 edge, og vil snart introduseres for flere modeller).

Den nye SUHD-serien omfatter de tre modellene JS9505, JS9005 og JS8505. De lanseres i størrelser fra 48 tommer til 88 tommer, og en pris fra 28 000 NOK. Samtlige modeller har en buet design og en stilren ramme som gjør TV-en til et kunstverk på hvilken som helst vegg.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, profesjonelle skjermer, ssd, minnekort, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen tingenes internett gjennom, blant annet våre digitale helse- og smarte hjem-initiativ. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land, og en årlig omsetning på nesten 1500 milliarder. For mer informasjon besøk www.samsung.no eller den offisielle bloggen www.global.samsungtomorrow.com.