Gå videre til innhold

Pressemelding -

Én av fem har blitt dumpet med SMS

Hver femte nordmann mellom 18 og 24 år har brukt SMS til å slå opp med noen, og en av ti har gjort det over sosiale medier. Samtidig benytter vi stadig mer digital kommunikasjon til flørting, og nordmenn flest synes at teknologien er med på å bringe oss nærmere hverandre. Det kommer frem i en ny undersøkelse gjort på vegne av Samsung.

Det viser seg at overraskende mange er komfortable med å bruke telefonen til å knuse hjerter, enten gjennom en samtale eller noe så enkelt som en tekstmelding. Blant nordmenn i alderen 18 til 24 år har hele én av fem avsluttet et forhold ved å sende tekstmelding, og enda flere over en telefonsamtale. Faktisk har hver fjerde kvinne gjort det slutt med partneren sin på samme måte som du bestiller en pizza – over telefonen.

– Det er en uskreven regel at dersom du skal gjøre det slutt med partneren din, så må du være mann nok, eller dame nok, til å gjøre det ansikt til ansikt. Og mens dette fortsatt blir praktisert av et flertall av nordmenn, er det åpenbart at mange tillater seg å ty til alternative, og for dem mindre smertefulle metoder å gjøre det slutt, sier Stig-Ove Langø, salgssjef i Samsung Norge.

SMS-flørting

Smarttelefonen har gjort mye for å forenkle hverdagen. Regninger kan betales raskere, kalendere holder oss informert, og vi er alltid tilkoblet flere nettverk og tjenester til enhver tid. Den allmenne aksepten for telefonbruk i alle livets faser har allerede vist seg å være en utfordring for mange, og begrepet «telefonnakke» blir stadig mer brukt. «Heldigvis» gjør ikke telefonen det kun enklere å gjøre det slutt, men også for romanser å blusse opp.

Halvparten mellom 25 og 34 år har sjekket opp noen de likte ved å sende tekstmelding, og hver femte person i samme aldersgruppe har brukt sosiale medier til å sjarmere seg til en date. De eldste triksene i boka er likevel fortsatt populære – et flertall på seks av ti har bedt noen på date ved å samle mot nok til å spørre dem ansikt til ansikt.

– Teknologien hjelper oss å kommunisere med de rundt oss, og et element av det er selvfølgelig flørting. Nå finnes det jo apper for både sjekking og vennskapsbygging, og spesielt sjenerte, single nordmenn vet å bruke teknologien for å møte potensielle flammer. I tillegg tar mange i bruk stadig nye meldingsapper med nye funksjoner på kreative måter, og det er jo nærmest en naturlov at ungdommen er først ute, sier Langø.

Teknologi bringer oss nærmere

Selv om flere har slått opp og blitt slått opp med via telefonen, enn man kanskje skulle tro, mener et flertall at teknologien likevel bringer oss nærmere hverandre. Seks av ti mener at teknologien har gitt dem sterkere bånd til familien, og halvparten har gjenopptatt kontakt med gamle venner og slektninger takket være internett. Like mange svarer at de synes sosiale medier er en ypperlig måte å holde kontakten med personer som man ikke får sett mye av til daglig. 

Emner

Kategorier


Samsung Electronics Co Ltd, Korea er en global leder innen teknologi og komponenter. Gjennom kontinuerlig innovasjon utvikler vi SMART-TV, smarte telefoner, tablets, PC-er, skrivere, kameraer, hvitevarer, medisinsk utstyr, halvledere og LED-løsninger. Samsung har 286 000 medarbeidere i 80 land med en omsetning på 216,7 milliarder dollar i 2013. Vårt mål er å tilby nye muligheter til mennesker overalt. For mer informasjon besøk www.samsung.no

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Anja Aasegg Johannesen Gjelder journalister +47 916 16 329
For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244
For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397
For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778