Gå videre til innhold
Sammen med Samsung Norden introduserer Form Us With Love det nye designkonseptet "SHIFT".
Sammen med Samsung Norden introduserer Form Us With Love det nye designkonseptet "SHIFT".

Pressemelding -

Form Us With Love og Samsung Norden introduserer et skifte innen sofadesign

Først kom sofaen, så kom TV-en. Mens TV-en er i stadig utvikling, er sofaen mer eller mindre lik som da den ble introdusert. I et nytt prosjekt, har en av verdens største TV-produsenter inngått et samarbeid med et av verdens mest innovative designbyråer for å utforske hvordan sofaen ville sett ut dersom den ble oppfunnet i dag. Målet er å kunne inspirere en hel bransje til å tenke nytt om funksjonelt design. Hvordan ville sofaen sett ut om den utviklet seg i tråd med TV-teknologien for å passe fremtidige behov og atferd?

En ny undersøkelse fra YouGov ¹ viser at 31% nordmenn tilbringer minst tre timer i sofaen om dagen. Samtidig har TV-teknologien og våre TV-vaner endret seg. I dag brukes ikke bare TV-en til å se tradisjonelle TV-programmer, men også til å game/spille, jobbe hjemmefra, nyte kunst og trene. Vi har ofte flere skjermer hjemme, bruker gjerne flere skjermer på samme tid og i nye kroppsstillinger enn tidligere. Dette er ikke sofaene våre designet for, og det var denne utfordringen som ga liv til prosjektet.

– Hvordan vi bruker skjermer i dag er ikke lenger knyttet til ett rom eller én kroppsstilling. Undersøkelsen gjorde det tydelig at fremtidens sofa må være lett å transportere mellom ulike rom, og kanskje til og med kunne ryddes bort. Den må være komfortabel, tilpasset bruk over lengre tid og kunne justeres for ulike kroppsstillinger avhengig av bruksområdet. I tillegg til dette er materialet av stor betydning når vi utforsker den futuristiske sofaen. Fordi en tradisjonell sofa har en kjerne av kortvarig kaldskum, har vi jobbet for å bruke færre ressurser uten at det skal gå på bekostning av komforten, sier Johan Löfgren, medgründer hos Form Us With Love.

Prosjektet baserer seg på omfattende forskning og innsikt om dagens sofadesign, brukeratferd og TV-teknologi, samlet inn siden mai 2022. Sluttresultatet er SHIFT ² – et konsept med fleksibilitet i sentrum. SHIFT er laget for å enkelt kunne individualisere materiale, farge og innstillinger. All innsikt og det endelige resultatet er tilgjengelig i rapporten «Creating SHIFT – a watching platform concept». En konseptuell prototype av sofaen ble vist under Stockholm Design Week i studioet til Form Us With Love.

– Etterspørselen etter teknologi som er tilpasset ulike atferdstyper, behov, stiler og hjem øker stadig, noe som tydelig gjenspeiles i Samsungs TV-sortiment. Vi ønsker å tilpasse hjemmet vårt til egen stil og interesser. I dag har Samsung et bredt sortiment, med alt fra The Serif, for de som ønsker at TV-en skal være et interiørelement i seg selv, til The Freestyle, for de som ønsker en fleksibel TV-løsning som kan brukes flere steder. Hypotesen om at vi kan forbedre seeropplevelsen betraktelig ved å tilpasse sofaen til de ulike behovene og situasjonene vi bruker TV-ene våre i, har vært utgangspunktet for prosjektet, sier Magnus Nilsson, nordisk produktekspert hos Samsung.

Hele rapporten "Creating SHIFT – a watching platform concept" kan lastes ned nederst i saken.

¹ Om undersøkelsen: undersøkelsen ble utført av opinions- og
markedsundersøkelsesselskapet YouGov, og er representativt for Norden, så vel
som hvert enkelt land. Mellom 19.–24. oktober 2022 ble det gjennomført totalt 4 054
intervjuer på nett med menn og kvinner i alderen 18+ i Norge, Sverige, Danmark og
Finland.

² SHIFT er en konseptuell prototype, og er ikke tilgjengelig i Samsungs produktsortiment.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397