Gå videre til innhold
Galaxy Z Fold2 – Mye mer enn en smartphone

Pressemelding -

Galaxy Z Fold2 – Mye mer enn en smartphone

Galaxy Z Fold2 er Samsungs siste generasjon av brettbare telefoner og kombinerer en elegant og innovativ design med raffinert teknisk innovasjon som utvider mulighetene for nye mobile opplevelser.

Oslo, 1. september 2020 – Samsung presenterer i dag neste generasjon innen segmentet for brettbare mobiltelefoner, Samsung Galaxy Z Fold2. Den har større frontskjerm enn forgjengeren, 7,6 tommer1 stor indre hovedskjerm og kombinerer stilrent design med innovativ teknikk og funksjonalitet som gir en unik opplevelse.

I arbeidet med Samsung Galaxy Z Fold2 har vi hørt nøye på tilbakemeldingene fra brukerne av forgjengeren Galaxy Fold, for å forbedre maskinvaren og samtidig utvikle en enda bedre brukeropplevelse. Gjennom styrken av våre samarbeid med Google og Microsoft omdefinerer vi nå hva som er mulig når det gjelder mobiltelefoner. Vi er veldig stolte av Galaxy Z Fold2, sier Sebastian Wirhed, produktsjef for brettbare mobiler på Samsung i Norden.

Design som skiller seg ut fra mengden

Galaxy Z Fold2 kombinerer dristig design med forbedret teknikk som gir stabilitet og pålitelig bruk hver dag.

  • Større skjerm for større opplevelser – Med en 6,2 tommer1 stor Infinity-O frontskjerm kan du sjekke mailen, få veibeskrivelser og se dine favorittvideoer uten å måtte brette opp telefonen. Når telefonen er brettet ut møtes du av en 7,6 tommer stor indre hovedskjerm med integrert frontkamera og 120Hz adaptiv oppdateringsfrekvens som gir en myk og rask touchskjerm. Galaxy Z Fold2 har dessuten fantastisk lyd takket være doble lydelementer som gir en klarere og forbedret stereolyd.
  • Unik design og raffinert håndverk – Galaxy Z Fold2 har et nytt stilrent og banebrytende design. Hovedskjermen har Samsungs Ultra Thin Glass som gir en mer raffinert og eksklusiv følelse. Den har også Samsungs hengselsteknikk Hideaway Hinge som gjør at telefonen kan holdes åpen i valgfri vinkel2 og stå åpen som en laptop og derigjennom få brukt alle funksjoner som kommer med Flex Mode. Telefonen har også en såkalt sweeper-teknikk som forhindrer at støv og skitt setter seg fast mellom hengslene.
  • Match stilen din med tilpassede hengsler – For de som vil skille seg ut ytterligere tilbyr Samsung et online-verktøy ved kjøp gjennom Samsung.com for å tilpasse Galaxy Z Fold2 med fire hengselsfarger for Hideaway Hinge: Metallic Silver, Metallic Gold, Metallic Red og Metallic Blue. Det gir deg muligheten til å tilpasse Galaxy Z Fold2 enda mer slik at den komplementerer din personlige og unike stil.

Ny kamerainnovasjon

Den innovative brettbare formen åpner opp for nye mobilopplevelser. Galaxy Z Fold2 har funksjonene Flex mode3og App Continuity4 som drar nytte av både frontskjermen og hovedskjermen på en banebrytende måte.

  • Med fleksibilitet og produktivitet i fokus - Med Flex mode blir det nå enklere enn noensinne å fange og oppleve hvert øyeblikk i sanntid. Med Capture View Mode5 behøver du ikke å gå ut av kamera-appen. Du kan enkelt og tydelig se siste foto eller video på nedre halvdel av hovedskjermen samtidig som kameramodus er i gang på den øvre halvdelen slik at du kan fotografere eller filme noe nytt direkte. Med Auto framing6 kan Galaxy Z Fold2 filme og fokusere på objektet i bildet når det beveger seg. Så enten det handler om å spille inn når du danser eller viser hvordan du lager din favorittpasta så passer telefonen automatisk på at du kommer i fokus.
  • Spennende funksjoner som hjelper deg å få utløp for din kreativitet – Galaxy Z Fold2 kommer til å forandre din måte å se på bilde og film. I Dual Preview brukes frontskjermen og hovedskjermen samtidig slik at både fotografen og objektet kan se hva som fotograferes eller filmes samtidig.
  • Kamerafunksjonalitet fra flaggskipstelefonene – Galaxy Z Fold2 tilbyr også kameraegenskaper som kjennes igjen fra Samsungs flaggskipstelefoner. Med Pro Video Mode7, Single Take8, Bright Night9 og Night Mode fanges hvert øyeblikk med uslåelig kvalitet.

Maksimert produktivitet med tilpasset grensesnitt og design

Med Galaxy Z Fold2 blir du enda mer produktiv og kan multitaske på nye måter slik at du får mest mulig ut av dagen.

  • Enkel multitasking – Med Multi-Active Window10 styrer og tilpasser du skjermens layout enklere. Du kan åpne flere vinduer fra samme app og se dem ved siden av hverandre på skjermen som igjen kan gi økt produktivitet11. Med forbedret Multi Window Tray kan du åpne flere filer i samme app samtidig og med Drag and Drop-teknikk, som du er kjent med fra dataverden, kan du enkelt dra tekst, bilder og dokumenter fra en app til en annen.
  • Grensesnittet tilpasset etter ditt behov – Velg det UI som passer deg og dine behov best. Du kan raskt og enkelt bytte mellom grensesnitt tilpasset for en stor skjerm og et tradisjonelt telefongrensesnitt.13.
  • Spesialtilpasset appdesign – For enkel manøvrering og bedre produktivitet, har grensesnittet til flere av favorittappene dine slik som Gmail, YouTube og Spotify blitt spesialtilpasset Galaxy Z Fold2. På hovedskjermen kan du se Office-appene i Microsoft 365 likt som på en tablet.

Galaxys ledende teknikk styrkes gjennom strategiske samarbeid

Samsung tror på åpenhet rundt innovasjon og samarbeid. Gjennom et langvarig samarbeid med Google har Samsung etablert et åpent økosystem for brettbare enheter. Takket være dette samarbeidet har Samsung fremmet utviklingen av UX-innovasjon for sammenleggbare enheter med målet om å skape det ultimate produktet. Samarbeidet med Microsoft, sammen med maskinvaren til Samsung, har gjort det mulig for brukerne å maksimere produktiviteten av sin mobilbruk.

Med Galaxy Z Fold2 kan brukerne oppnå superrask oppkobling takket være dens 5G-kompabilitet14. Den har et 4 500 mAh-batteri som holder hele dagen15 og med Super Fast Charging16 går ladingen raskt når det er tid for det. Galaxy Z Fold2 er også kompatibel med Samsung DeX17 som gjør at du enkelt og trådløst kan koble opp mobilen til en ekstern skjerm og arbeide med en PC-følelse og har Ultra Wide Band 18 som gjør at du kan dele bilder, video og filer med Nearby Share19.

Galaxy Z Premier Service

Om ulykken skulle skje inngår Samsung Care+ ved kjøp av Galaxy Z Fold2 i et år20.

Tilgjengelighet

Galaxy Z Fold2 kommer i fargene Mystic Black og Mystic Bronze med salgsstart 18 september, men den kan forhåndsbestilles allerede nå. Spesialmodeller med skreddersydde farger på hengslene vil finnes på samsung.com. Det inkluderer fargene: Metallic Silver, Metallic Gold, Metallic Red og Metallic Blue. Samsung Galaxy Z Fold2 har en veiledende pris på 23 290 NOK.

For mer informasjon: www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy eller www.samsung.com/galaxy.

1. Skjermen er målt diagonalt som fullstendig rektangel uten hensyn til avrundede hjørner; faktisk synlig skjermområde er mindre på grunn av avrundede hjørner og kameralinse.

2 Galaxy Z Fold2 kan stå av seg selv i vinkler fra 75 til 115 grader: bredere spann kan være mulig, men avhenger av miljø og bruk.

3. Flex Mode støttes av Samsungs egne apper (Camera, Video call, Gallery, Video player, Clock, Calender) och tredjepartsapper slik som YouTube, Google Duo. Flere vil legges til.

4. App Continuity fungerer med utvalgte apper; flere tredjepartsapper vil bli lagt til.

5. Capture View Mode er også tilgjengelig når telefonen er brettet helt ut. For å bruke funksjonen, trykk ”Capture View Mode” oppe i høyre del av kameraens UI.

6. Når flere enn tre mennesker er i bildet zoomer den ut. Både front- og bakkameraet er tilgjengelig. Tilgjengelig på en avstand mellom 1,5 og 2,5 meter. Maskinlæringsalgoritmen finner menneskers ansikt og kropp for å følge hvordan disse beveger seg.

7. Galaxy Z Fold2 kan ikke spille inn i 8K (4K max).

8. Single Take tar bilder og videoer i opptil 15 sekunder.

9. Kun gjennom bakkameraets vidvinkellinse.

10. Brukere kan også bruke Multi-Active Window på frontskjermen med to bilder horisontalt. Multi Active Window fungerer med utvalgte apper.

11. Per i dag tilgjengelig med Samsung Notes, Internett, Myfiles og Office-apper i Microsoft 365.

12. Drag and drop fungerer med utvalgte apper, blant annet Samsungs apper Gallery, Internett, Message, Myfiles, Samsung Notes og bl.a. Office-appene i Microsoft 365, Microsoft OneDrive, Microsoft Outlook, Gmail, Chrome, Google Maps.

13. Tilgjengelig med 11 av Samsungs apper; Message, Contacts, Phone, Myfiles, Internet, Calendar, Clock, Video call, Reminder, Calculator, AR Zone samt Google apper som YouTube, Gmail, Google Maps, og Microsoft-apper som Microsoft Outlook samt tredjepartsapper som Spotify.

14 5G-hastigheter kan variere og krever optimalt nettverk og tilkobling. Kontakt din nettleverandør for mer informasjon.

15. Verdier basert på gjennomsnittsbrukeren. Uavhengig test gjort av Strategy Analytics mellom 2020.07.25 - 2020.08.04 i Storbritannia. Ble utført med forhåndsversjoner av SM-F916 i default setting med 5G Sub6 nettverk. (Ikke testet i 5G mmWave nettverk). Faktisk batteritid kan variere mellom nettverk, hvilke program og apper som brukes, antall samtaler og meldinger, antall ladinger og mange andre faktorer.

16. Når du bruker laderen og kabelen som hører med.

17 Samsung DeX trådløs oppkobling er kun tilgjengelig på TV-er som støtter Phone Screen Mirroring. For en optimal opplevelse bruk en Samsung Smart TV lansert etter 2019.

18.Tilgjengelighet kan være ulik mellom markeder.

19. Tilgjengelighet kan være ulik mellom markeder eller operatører.

20. Noter at Samsung Care+ for Galaxy Z Fold2 må aktiveres på samsungcareplus.com innen 30 dager. Egenandel ved eventuell skade. Forsikringen gjelder for skader innen ett år. Forsikringsselskapet for Samsung Care+ er AWP P&C S.A. - Dutch Branch, under navnet Allianz Global Assistance Europé. For mer information besøk https://www.samsung.com/no/support/galaxy-premier-service/

Emner

Tags


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på news.samsung.com

Pressekontakt

For pressehenvendelser og testprodukter, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser og testprodukter, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Jorunn Javenes Gjelder journalister og media +47 464 78 540

Relatert materiale