Følg Samsung Electronics Nordic AB

Hver fjerde nordmann har mobil-ladeangst

Pressemelding   •   jul 28, 2015 09:00 CEST

Oslo, 27 juli 2015 – Stadig flere legger igjen kameraet hjemme. Nå deles ferieminnene med smarttelefonen – så lenge batteriet varer.

I ferietiden får smarttelefonen ekstra mye å gjøre. Fire av ti har smarttelefonen som eneste kamera med seg på sommerferien. Det viser en undersøkelse om mobilbruk i ferien utført av Norstat på vegne av smarttelefonprodusenten Samsung. Samtidig engster hvert fjerde mobilbruker seg for å gå tom for strøm.

Frykter strømløse telefoner
Smartmobilen får stadig nye bruksområder og nye apper. Når vi knipser massevis av bilder og poster dem på Facebook og Snapchat går det mer batterikapasitet enn ved SMS og tale, sier Markedssjef Tommy Jensen i Samsung. – Vår undersøkelse viser at 1 av 4 smarttelefonbrukere frykter at mobilen skal gå tom for strøm.

Som mobilprodusenter har vi sett denne utviklingen lenge og tatt inn over oss at ikke bare batterikapasitet men også ladetid er viktig for forbrukerne, sier Tommy Jensen.

Mobilvanene blant nordmenn er batterikrevende. Smarttelefonprodusentene erfarer at lading blir en stadig viktigere egenskap og det jobbes hele tiden med å utvikle nye ladingsmuligheter. Samsung har nylig lansert telefoner med trådløs lading og hurtiglading som lader 40% av batterikapasiteten på 10 minutter.

Forskjeller mellom kvinner og menn
Kvinner engster seg i større grad enn menn for å gå tom for strøm på mobilen: en av fem menn mot en av tre kvinner har mobilladeangst. Kvinner bruker også sosiale medier på mobiltelefonen mer aktivt enn menn. Halvparten av kvinnene i undersøkelsen setter sosiale medier som første- eller andreprioritet i mobilbruken, mot ca 40 prosent av mennene.

Fra SMS til Snapchat
Millennial-generasjonen snakker mindre i telefonen og poster mye mer. Bare 14 prosent av smarttelefonbrukere under 30 bruker telefonen mest til å ringe, mot 51 prosent av 50 pluss-åringene – dobbelt så mange som i aldersgruppen 40-49. Over halvparten eller 53 prosent av de spurte under 30 bruker mobiltelefonen primært til sosiale medier, mot bare 16 prosent av gruppen over 50. 

Også SMS taper for sosiale medier. Bare 11 prosent av de under 30 år sier de bruker telefonen mest på denne måten. Men dette er fortsatt den foretrukne måten å sende hilsen hjem fra ferie på. Hele 74 prosent av respondentene forteller de hilser hjem via SMS.

Postkortet er den store taperen
Snapchat puster nå også det kjente og kjære prospektkortet i ryggen: 27 prosent av brukerne sender feriehilsenen fra Snapchat mot 29 prosent som fortsatt sender kort, viser Samsungs undersøkelse.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, profesjonelle skjermer, ssd, minnekort, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen tingenes internett gjennom, blant annet våre digitale helse- og smarte hjem-initiativ. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land, og en årlig omsetning på nesten 1500 milliarder. For mer informasjon besøk www.samsung.no eller den offisielle bloggen www.global.samsungtomorrow.com.

Vedlagte filer

Word-dokument