Gå videre til innhold
IFA 2023: Samsung SmartThings kobler mennesker til tingene som betyr mest

Pressemelding -

IFA 2023: Samsung SmartThings kobler mennesker til tingene som betyr mest

Samsung avslører ny innsikt som viser forbrukernes nyeste teknologibehov i hjemmet

Samsung Electronics Co., Ltd viste i dag frem sine siste innovasjoner for det tilkoblede hjemmet. Under sin pressekonferanse på IFA 2023 fremhevet selskapet sin visjon for hvordan SmartThings-appen kan gjøre det mulig for forbrukere over hele Europa å delta aktivt i saker som betyr noe for dem – alt fra å spare energi i hjemmet, øke sikkerheten, og få tilgang til god underholdning, til å effektivisere hverdagen sin. Det stadig voksende SmartThings-økosystemet lar sine 285 millioner registrerte brukere tilpasse og skreddersy hjemmene sine for å passe deres behov ved å tilby muligheten til å sømløst koble til og kontrollere ulike enheter via en app.

Samsungs tilstedeværelse på IFA 2023 sammenfaller med at selskapet deler en ny forbrukerundersøkelse utført i Europa med sikte på å forstå utviklingen av forbrukeres teknologibehov i hjemmet1.

"Samsung brenner for å koble brukerne våre til menneskene, stedene og underholdningen som betyr mest for dem", sier Benjamin Braun, Chief Marketing Officer, Samsung Europe. "Vi vil fortsette å utnytte mulighetene som tilbys av de siste innovasjonene innen teknologi for å sikre at SmartThings-økosystemet vokser og utvikler seg på en måte som lar folk få mer ut av tilkobling som gjør en forskjell."

Forbedre opplevelsen hjemme

SmartThings-appen gjør det mulig for brukere å styre hjemmene sine uansett hvor de befinner seg, og hjelper dem å nyte underholdning samtidig som sikkerheten økes. Over hele Europa fortsetter hjemmene våre å være et miljø som er viktigere enn noen gang siden hjemmet spiller flere ulike roller hver dag – fra et hjemmekontor til et sted for avslapning og underholdning. Syv av ti forbrukere (71 %) er enige i at teknologi har en positiv innvirkning på hverdagen deres, inkludert når det kommer til hvordan de interagerer med familie og venner, hvordan de utfører ulike oppgaver, og hvordan de dyrker hobbyene sine2.

Nå kan de med en lidenskap for mat ta i bruk Samsung Food, den nye alt-i-ett-appen for oppskrifter, lagring og deling, måltidsplanlegging og matlaging. Samsung Food, som ble annonsert på pressekonferansen, er tilgjengelig på åtte språk, i 104 land, og gir brukerne tilgang til all verdens matkunnskap, og gir dem mulighet til å ta de mat-, velvære- og matlagingsvalgene som er riktige for dem. Appen kobler også til brukernes kjøkken og sender umiddelbart riktig tid og temperatur til deres kompatible Samsung-ovn. Med mer enn 160 000 matoppskrifter vil det alltid være noe nytt å lage.

Mot slutten av året vil Samsung Food, ved hjelp av Food AI, gi personlige oppskrifter som reflekterer brukerens kostholdsbehov, for eksempel å konvertere en oppskrift til en vegansk versjon med bare noen få trykk. I en kommende oppdatering som kommer senere i år, vil appen samarbeide med Samsung Health slik at de skreddersydde måltidsplanene kan tilpasses preferanser og kostholdsbehov, og støtte brukere i å nå sine velværemål. I 2024 vil Samsung Food, ved hjelp av Vision AI-teknologi, også bruke bilder tatt av måltider for å sjekke ernæringsinformasjon, gjenkjenne ingredienser, og til og med anbefale de beste oppskriftene å bruke ingrediensene i.

Som det ledende TV-merket 17 år på rad3, er Samsungs engasjement for underholdning i en klasse for seg. De har komplettert sitt sterke skjerm-tilbud med lanseringen av 98” Neo QLED 8K og 4K Q80C, og planlegger å komme med hele sitt utvalg av Micro LED-skjermer til Europa på slutten av året, med utrolig kontrast og fengslende detaljer som setter seerne midt i sentrum av handlingen – enten de spiller TV-spill eller ser en film.

For å feire Disneys 100-årsjubileum har Samsung annonsert lanseringen av The Frame – Disney100 Edition, med en eksklusiv ramme i Disney 100-signaturfargen platina silver metal og en unik Disney-fjernkontroll inspirert av Mikke Mus. Den kommer med 100 ikoniske kunstverk fra Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Marvel, Lucasfilm og National Geographic, samt klassiske bilder av Mikke Mus, Minni Mus, Woody, Askepott og mange flere. Brukere kan også vise sine egne familiebilder for å skape et magisk hjemmemiljø.

På pressekonferansen ble også den globale lanseringen av The Freestyle 2nd Gen annonsert. Denne allsidige og bærbare projektoren gir en storskjermopplevelse uavhengig av overflaten som brukes – også om den rettes mot taket. Smart Edge Blending-funksjonen tilbyr landskaps- og portrettopplevelser, noe som betyr at to The Freestyle 2nd Gen-projektorer kan pares sammen for å gi en 160-tommers panorama og 120-tommers vertikal seeropplevelse, som gir brukerne en enorm 21:9-skjermtilgjengelighet – uten å påvirke bildekvaliteten.

I tillegg kan spill-interesserte bruke Samsung Smart Hub på The Freestyle 2nd Gen for å nyte de største spillene fra Samsungs strømmepartnere.

I Norge blir The Freestyle 2nd Gen tilgjengelig for bestilling fra og med i dag, til en veiledende pris på 9 999 NOK.


Samsungs steg mot mer energieffektive produkter

Samsung engasjerer seg i å utvikle produkter og tjenester som hjelper folk å følge med på energiforbruket til Samsung-produkter sine. Dette er også sentrale spørsmål for forbrukerne. Over tre fjerdedeler (77 %) sier de ser etter tekniske produkter som sparer energi - ikke bare for å spare penger, men også for å beskytte miljøet4. To tredjedeler (67 %) anser det også som viktig at deres neste elektronikkprodukt kan kobles til en app som lar dem sjekke og redusere energiforbruket sitt5.

Når energiprisene øker i flere land i Europa6 er 72 % av de spurte bekymret for kostnadene som kommer av å bruke husholdningsapparatene i hjemmet7. For å motvirke dette kan SmartThings Energy hjelpe brukere med å optimalisere energien som forbrukes av deres husholdningsapparater, for å passe individuelle behov og redusere energibruken. AI Energy Mode i SmartThings Energy lar deg for eksempel overvåke og redusere vaskemaskinens energibruk med opptil 70 %8 ved å bruke Ecobubble for å vaske med kaldt vann i stedet for varmt.

Samsung har også samarbeidet med den globale havvernorganisasjonen Ocean Wise og klesprodusenten Patagonia for å finne løsninger for å redusere mengden mikrofiber og plast som havner i avløp og hav. Less Microfiber™-filteret er et eksternt vaskemaskinfilter som reduserer opptil 98 % av mikroplastutslipp fra vaskesykluser9. Charlie Cox, Manager of Microplastic Solutions på Ocean Wise, snakket på IFA: "Gjennom vårt samarbeid med Samsung og Patagonia er Ocean Wise stolte over å ha vist hvilken rolle industrien kan spille i arbeidet med å stoppe strømmen av mikrofiber ut i havet. Gjennom innovasjoner som Less Microfiber™-filteret kan vi gi enkeltpersoner muligheten til å redusere mikrofiberfotavtrykket sitt hjemme. Det er en enkel, hverdagslig løsning som våre hav kommer til å takke oss for.”

Varmeteknologi, som varmepumper, representerer et raskt voksende marked, og Samsung er i forkant av denne veksten. Deres innovative smarte luftvarmepumper har oppnådd 97 % vekst i salget siden 202210. Disse kan fungere sammen med varmtvannstanker til husholdningsbruk eller med Samsungs ClimateHub, for å gjøre hjemmet ditt komfortabelt hele året, uansett vær. De kan også kobles til SmartThings-økosystemet, slik at energibruken kan overvåkes og skreddersys til brukerens foretrukne hjemmemiljø11. Det nyeste tilskuddet til utvalget av høy-temperatur monoblokk varmepumpeløsninger, EHS Mono R290, lanseres i september.

Samsungs reise er i stadig utvikling ettersom den tar sikte på å designe teknologi som hjelper folk å få mest mulig ut av hverdagen og samtidig redusere miljøpåvirkningen. Galaxy Z Flip512, Fold513 og Galaxy Tab S914-serien inneholder en rekke resirkulerte materialer, inkludert resirkulert aluminium, glass og plast hentet fra kasserte fiskegarn, vannfat og PET-flasker. Til og med Galaxy Watch6 inneholder resirkulert plast. Alle disse Galaxy-innovasjonene kommer i emballasjebokser laget av resirkulert papirmateriale15.

Holder hjemmet ditt trygt

Samsung forstår følelsen av trygghet som smart teknologi kan gi. Sikkerhet var et gjennomgående tema fra den gjennomførte undersøkelsen. Å kunne overvåke hjemmet sitt når man ikke er der (54 %), føle seg tryggere når man er alene hjemme (39 %), og holde familien sin trygg når de er ute av huset (39 %) blir sett på som de viktigste sikkerhetsfordelene med smart teknologi16.

SmartThings-økosystemet inkluderer en rekke partnere som er engasjerte i å hjelpe mennesker med å holde både hjemmene sine og sine kjære trygge. Dette inkluderer nå Yale, et ledende merke innen hjemmesikkerhet. Yale Linus® Smart Lock og den nye Smart Opener gjør at dører og porter kan fjernlåses via SmartThings-appen for å kunne gjøre hele familien rolige til sinns.

Låser opp fremtiden gjennom smart teknologi

Samsung investerer i en fremtid basert på mulighetene som teknologien kan låse opp. Et område dette angår, er å gjøre smarthusteknologi mer tilgjengelig. Undersøkelsen viser at en fjerdedel av europeerne anser innføringen av smart teknologi som en nøkkelfaktor for hva de ønsker fra sitt neste hjem, og over tre fjerdedeler av respondentene oppga at fullt funksjonelle smarte hjem er tiltalende (77 %)17.

Med dette som utgangspunkt jobber Samsung for å gjøre alle disse mulighetene til virkelighet, og tror på kraften i samarbeid når det gjelder å drive denne visjonen fremover. Ved å samarbeide med ABB Smart Buildings og SMA, en av verdens ledende leverandører av solcelle- og lagringssystem-teknologi, håper de å kunne koble folk nærmere hjemmene sine ved å bygge inn smarte teknologifunksjoner i hus før de kjøpes. Ved å integrere ABB- og SMA-produkter i SmartThings Energy, kan hjemmene bli enda tryggere, smartere og mer bærekraftige. Eksempler på dette er å tilby muligheten til å kjøre hvitevareprogrammer på optimale tidspunkt, følge med på energibruk for å justere forbruket basert på energipriser og bruksmønster, og optimalisere energibruken basert på solenergiproduksjon.

1 Gjennomført med Opinium og 2500 voksne fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania og Italia. Undersøkelsen fant sted mellom 28. juli og 1. august 2023.
2 Gjennomført med Opinium og 2500 voksne fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania og Italia. Undersøkelsen fant sted mellom 28. juli og 1. august 2023.
3 Samsung TV har blitt rangert som det bestselgende TV-merket i 17 år på rad av Omdia.
4 Gjennomført med Opinium og 2500 voksne fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania og Italia. Undersøkelsen fant sted mellom 28. juli og 1. august 2023.
5 Gjennomført med Opinium og 2500 voksne fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania og Italia. Undersøkelsen fant sted mellom 28. juli og 1. august 2023.
6 GreenMatch, https://www.greenmatch.co.uk/blog/energy-prices-europe
7 Gjennomført med Opinium og 2500 voksne fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania og Italia. Undersøkelsen fant sted mellom 28. juli og 1. august 2023.
8 Basert på intern testing av modell WW11BB944AGB med bomullsvask på 40 grader med AI Energy Mode aktivert (reduserer temperaturen) sammenlignet med å ikke bruke AI Energy Mode. AI Energy Mode kan bare brukes ved 40 grader eller lavere.
9 Fanger omtrent 89-98 %; laboratorietestet med 2 kg syntetisk stoff i vaskemaskinen WW90T734DWH, WF24A9500KW.
10 Sammenlignet med salg mellom januar og august 2022.
11 SmartThings er tilgjengelig på Android- og iOS-enheter. Wi-Fi-tilkobling og en Samsung-konto kreves. Noen modeller krever et separat Wi-Fi-sett for å koble til SmartThings.
12 Galaxy Z Flip5: 15 enhetskomponenter som inneholder minst 10 % resirkulert plast eller resirkulert aluminium, eller Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 med et gjennomsnitt på 22 % resirkulert materiale. Disse komponentene inkluderer volumtastbrakett, høyttalermodul (øvre og nedre), bakre topp, skjermkontaktdeksel, FPCB RF-kabelbrakett, bakre senter, frontdeksel (hoved), frontdeksel (sub), volumknapp, fingertastbrakett, mottakerdeco, kontakt til kontaktholder, SIM-skuff, undervindu, bakglass.
13 Galaxy Z Fold5: 15 enhetskomponenter som inneholder minst 10 % resirkulert plast eller resirkulert aluminium, eller Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 med et gjennomsnitt på 22 % resirkulert glass. Disse komponentene inkluderer volumtast FPCB brakett, øvre høyttalermodul (øvre og nedre), nedre høyttalermodul (øvre og nedre), dekselskjermkontakt, kabinett foran (hoved), kabinett foran (sub), antenne (sub), antenne (hoved), volumknapp, fingernøkkelholder, SIM-skuff, kontakt til kontaktholder, kameradeco (øverst og bunn), undervindu, bakglass.
14 Galaxy Tab S9 Ultra: 17 enhetskomponenter som inneholder minst 10 % resirkulert plast, minst 30 % resirkulert aluminium eller resirkulert aluminium fra før forbruker, og Corning® Gorilla® Glass 5 med minst 10 % resirkulert materiale. Disse komponentene inkluderer kabelholder Mid, Deco Pen-lader, øvre venstre høyttalermodul, øvre høyre høyttalermodul, nedre venstre høyttalermodul, nedre høyre høyttalermodul, bakdeksel, dekselfeste, nøkkelfeste, PCB-støtte topp, PCB-støtte midt, kabelholder bunn, SIM-skuff, volumknapp, sideknapp, kameradekorasjon, hovedvindu.
15 100 % resirkulert papir brukes i følgende emballasjekomponenter: Produktpakningsenhetsboks, dekselbeskytter, manuell boks, manuell pute og DLC-bånd.
16 Gjennomført med Opinium og 2500 voksne fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania og Italia. Undersøkelsen fant sted mellom 28. juli og 1. august 2023.
17 Gjennomført med Opinium og 2500 voksne fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania og Italia. Undersøkelsen fant sted mellom 28. juli og 1. august 2023.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778