Gå videre til innhold
Nå slipper Samsung de nye modellene Galaxy A52, A52 5G og A72

Pressemelding -

Nå slipper Samsung de nye modellene Galaxy A52, A52 5G og A72

I dag lanserer Samsung Galaxy A52, A52 5G og A72 på det norske markedet. Den nye A-serien gjør ny og avansert teknologi tilgjengelig til en overkommelig pris. Blant funksjonene som kjennetegner mobilene i den nye A-serien er bedre kameraer og skjermer enn forgjengerne, vannavstøtende og lang batterilevetid. Integrasjon med andre tjenester og enheter i Galaxy-økosystemet, som Galaxy Buds Pro, Galaxy SmartTag og Galaxy Tab[1], gir en god opplevelse på tvers av flere enheter.

- Med Galaxy A-serien jobber vi mot en visjon om å kunne gjøre ny teknologi og nye innovasjoner tilgjengelig for flere. Gjennom Galaxy A52, A52 5G og A72 oppfyller vi nå den visjonen ved å tilby banebrytende teknologi, tjenester og funksjoner til en overkommelig pris, sier Oskar Smedstad, produktsjef i Samsung Electronics Nordic AB

Gode kameraer med ny funksjonalitet

Samsung fortsetter å tilby høy kamerakvalitet i den nye A-serien. Seriens mobiltelefoner er også utstyrt med kamerafunksjoner som:

 • Versatile Camera Experience – gjør det enkelt å fange et øyeblikk i en video fra telefonens kamera og lagre det som et 8MP-bilde.
 • Scene Optimizer – bruker kunstig intelligens for å optimalisere bilder og bakgrunner for 30 forhåndsdefinerte kategorier av bilder.
 • Stable day or night – optisk stabilisering av bilder som øker videokvaliteten, både dag og natt.
 • Night mode – gjør kveldsbilder lysere og skarpere ved å kombinere informasjon fra flere bilder til ett optimalisert bilde.
 • Fun content capture – gjør bilder unike ved hjelp av filtre og emojis.
 • Fun Mode[2]–gjør funksjoner fra Snapchat tilgjengelig i telefonens kamera-app.

Fantastiske skjermer og spennende design

A-serien har fått en designoppgradering og skjermer av topp kvalitet.

 • Klart bilde – A-serien har Samsungs populære Super AMOLED-skjermer. Nå med full 120Hz frekvens for Galaxy A52 5G og 90Hz for Galaxy A52 og A72. Skjermens lysstyrke er økt til hele 800nits.
 • Snill mot øynene – Skjermene oppfyller kravene til sertifiseringen ‘Eye Care’[3]. Med funksjonen ‘Eye Comfort Shield[4]’ tilpassesfargemetning og lys etter hvordan mobiltelefonen brukes til å gjøre øynene mindre slitne.
 • Utviklet design – Mobiltelefonene i den nye Galaxy A-serien har fått en designoppgradering med mykt avrundede kanter og en pent integrert kameradel.

Integrasjon med andre produkter i Galaxy-serien

Opplevelsen er enda bedre når den kombineres med andre produkter og tjenester i Galaxy-serien.

 • SmartThings gir muligheten til å koble til og kontrollere andre smarte dingser i hjemmet som smartklokke, nettbrett, PC eller TV.
 • SmartThings Find lar deg se posisjonen til sammenkoblede enheter.
 • Galaxy SmartTag[5] bruker Bluetooth og lar deg se posisjonen til gadgets utstyrt med en smart tag.
 • Music Share og Buds Together gjør det enkelt å dele musikk med venner og lytte sammen.
 • Quick Share og Private Share[6] lar deg raskt sende bilder, videoer og filer til andre Galaxy-enheter. Bruk Private Share for mer kontroll over hva og hvordan du deler noe.

Funksjoner tilgjengelig i hele Galaxy-serien

Den nye A-serien har de verdsatte funksjonene som kjennetegner alle Galaxy-produkter.

 • Trygg og beskyttet – Galaxy A52, A52 5G og A72 er alle beskyttet mot fukt og støv[7] og har fått IP67-vurdering. Legg til Samsung Care+[8], for bedre støtte og utvidede garantier. Telefonene er utstyrt med Samsung Knox[9], et sikkerhetssystem som beskytter personlig informasjon og data i sanntid.
 • To dagers batteritid – Telefonene er utstyrt med batterier som varer i to dager[10]. Batteriet i A52 har en kapasitet på 4 500mAh og i A72 er kapasiteten 5000mAh[11].
 • 5G – Galaxy A52 muliggjør rask tilkobling til 5G[12].
 • Kjente Galaxy-funksjoner – Galaxy A52, A52 5G og A72 har innovasjonene, ytelsen og designen som gjør dem vanskelige å motstå, men til en pris som gjør det enkelt å velge. For eksempel stereohøyttalere, One UI 3-grensesnitt og plass til eksternt minnekort opptil 1 TB[13].
 • Bærekraftsarbeid – Samsung utvikler kontinuerlig produkter og emballasje for å oppnå økt holdbarhet. For Galaxy A52, A52 5G og A72 brukes cellulosefiber og papir i emballasjen[14].
 • Programvareoppdatering– Samsung tilbyr tre-generasjons oppdatering av operativsystemet for Galaxy A52, A52 5G og A72, samt regelmessige sikkerhetsoppdateringer i minst 4 år[15]

Priser og tilgjengelighet

Mobiltelefonene i den nye A-serien kommer i fargene Awesome Violet, Awesome Blue, Awesome Black, og Awesome White[16]. Mer informasjon om Samsung Galaxy A52, A52 5G og A72 finner du på www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy eller www.samsung.com/galaxy.

Produktspesifikasjoner


  [1] Galaxy Buds Pro, Galaxy SmartTag, og Galaxy Tab selges separat.

  [2] Tilgjengeligheten varierer avhengig av marked og operatør.

  [3] SGS er et ledende sertifiseringsselskap. Takket være muligheten til å redusere blått lys er skjermene på Galaxy A-Series-enhetene Eye Care-sertifiserte. Sertifikatet er tilgjengelig for lesing på www.sgs.com.

  [4] Eye Comfort Shield er ikke slått på når du kjøper, men må aktiveres under Innstillinger.

  [5] Galaxy SmartTag selges separat.

  [6] Private Share bruker blockchain-basert kryptering og fungerer mellom Galaxy-enheter som bruker Android P eller nyere versjoner. Appen må lastes ned for funksjonen, sendes og mottas privat, for å fungere. Personen som sendte en fil til en mottaker, kan velge å senere huske det som er delt.

  [7] Galaxy A72 og Galaxy A52 oppfyller klassifiseringskravene for IP67. I testene plasseres enhetene på en meters dyp i ferskvann og blir liggende der i 30 minutter. Unngå bruk på strand, basseng eller vann som inneholder vaskemiddel. Hvis enheten utsettes for væske som inneholder sukker, anbefales det å rengjøre den i et badekar med rent vann og bruke tastene under rengjøringen. Kun beskyttet mot lavere vanntrykk. Høyere vanntrykk fra kranen eller dusjen kan skade enheten.

  [8] Samsung Care+ er tilgjengelig i 34 land. Innholdet kan variere fra land til land. For mer informasjon, besøk: [https://www.samsung.com/samsung-care-plus/]

  [9] Funksjonene kan variere mellom forskjellige enheter.

  [10] Anslått basert på en gjennomsnittlig / typisk brukerprofil definert av det uavhengige testfirmaet Strategy Analysis. Strategianalyse for tester utført i Storbritannia mellom 20. og 31. januar 2021, der forhåndsekemplarer av SM-A725, SM-A525, SM-A526, SM-A325, SM-A326 har blitt brukt. I tester har fabrikkinnstillinger blitt brukt i nettverk med LTE og 5G Sub6. (Tester er ikke utført i 5G mmWave-nettverk). Den faktiske oppetiden påvirkes av nettverksmiljøet, funksjonene og appene som brukes, antall sendte anrop og meldinger, antall ganger telefonen lades og en rekke andre faktorer.

  [11] Galaxy A52 LTE og A52 5G har en batterikapasitet på 4 500mAh. Galaxy A72 har en batterikapasitet på 5 000mAh.

  [12]Tilgang til 5G-nettverk og kapasiteten til dette nettverket kan variere mellom land, operatører og lokasjoner.

  [13] SD-minnekort selges separat.

  [14]Materialer som brukes oppfyller kravene for følgende sertifiseringer: PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification), SFI (Sustainable Forestry Initiative) og FSC (Forest Stewardship Council)

  [15]*Etter at mobiltelefonen er utgitt. Tilgang til sikkerhetsoppdateringer kan variere fra enhet til land. Listen over modeller som kan motta sikkerhetsoppdateringer endres og vil bli gjennomgått regelmessig. For mer informasjon besøk: Samsung Mobile “Security Updates” https://security.samsungmobile.com/workScope.smsb

  [16]Tilgjengelige farger varierer fra land til land.

  Emner

  Tags


  Om Samsung Electronics Co., Ltd.

  Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på news.samsung.com

  Pressekontakt

  Elin Axelsson

  Elin Axelsson

  PR Manager TV, lyd, hvitevarer +46 73 671 95 26
  For pressehenvendelser og testprodukter, vennligst kontakt:

  For pressehenvendelser og testprodukter, vennligst kontakt:

  Pressekontakt Trigger v/ Jorunn Javenes Gjelder journalister og media +47 464 78 540

  Relatert materiale