Følg Samsung Electronics Nordic AB

Ny nordisk undersøkelse: Nordmenn vil ha stor og smart TV

Pressemelding   •   sep 25, 2013 09:00 CEST

Nå kommer Smart-TV for fullt. Nordmenn har høy kjennskap til konseptet Smart-TV, og ønsker seg smarte tjenester som filmleie, internett og musikk på TV-en. I tillegg ønsker vi oss større TV-er og er villige til å betale mer enn våre nordiske naboer.

Dette viser en fersk undersøkelse som TNS SIFO har gjennomført på vegne av Samsung blant 4000 personer mellom 18-65 år i Sverige, Danmark, Finland og Norge om deres syn på TV og Smart-TV.

Mer enn TV
Undersøkelsen viser at Smart-TV har fått fotfeste i hele Skandinavia, men at nordmenn er de med best kjennskap til konseptet. Mens det i Finland kun er 29 prosent som kjenner til konseptet Smart-TV, gjør 68 prosent nordmenn det samme, og omkring hver fjerde nordmann har i dag en Smart-TV.

Størst i Norden
Da Samsung viste frem sine nyeste TV-modeller på IFA i Berlin var den 110 tommer store UHD TV-en deres blant de som fikk mest oppmerksomhet. Denne blir trolig ikke allemannseie med det aller første, men trenden er tydelig: TV-en tar stadig større plass i hjemmet vårt. Og det ser ut til at nordmenn har godtatt denne trenden. Undersøkelsen SIFO har gjort viser nemlig at nordmenn ønsker seg en tv som er større enn 43 tommer.

—TV-en er et naturlig samlingspunkt i hjemmet, og vi har for lengst godtatt at den er en del av interiøret. For noen år siden var det voldsomt å få en 40-tommer stor skjerm inn i stua, men nå har 55-tommeren fått en naturlig plass i hjemmet, sier Knut Eirik Rørnes, produktansvarlig for TV i Samsung Norge.

Nordmenn vil ha den stor og dyr
Og det er nettopp i stua vi plasserer TV-en. Svensker, dansker og finner har i større grad plassert TV-er på soverommet og på kjøkkenet, og de har også flere TV-er totalt i hjemmet enn oss.  Dette kan tyde på at nordmenn bruker TV-budsjettet på én dyrere TV fremfor flere billigere. Undersøkelsen viser også at nordmenn, sammen med svensker, er villige til å betale mer enn dansker og finlendere for en TV. 36 prosent av oss er villige til å betale opp mot 10.000 kr,

—Vi er opptatt av hus og hjem, og hvordan ting ser ut rundt oss. Derfor er vi villige til å betale litt ekstra for godt design og god kvalitet, sier Rørnes.

Krever mer av TV-en
Undersøkelsen viser videre at vi krever mer av TV-en, både når det kommer til funksjoner og finesser, men også til skreddersydd innhold. Undersøkelsen viser at over halvparten av oss ønsker internett, og at en tredjedel av oss ønsker å ha musikktjenester på TV-en. Over en tredjedel av de spurte ønsker at TV-en skal anbefale nye, lignende programmer basert på hva vi tidligere har sett på.

Vi er også på god vei med å utforske fordelene med synkroniserte produkter og 24 prosent ønsker å kunne styre TV-en med nettbrett mens 22 prosent ønsker å kontrollere den med en mobiltelefon.

Gode filmopplevelser hjemme
Videre viser undersøkelsen at nesten halvparten av oss ønsker å ha videoutleie på TV-en. Rørnes mener vi stiller andre krav til TV-en nå enn for kun noen år siden.

—Vi har blitt opptatt av andre ting nå som TV-en har blitt et utvidet underholdningsprodukt. Størrelse og pris er fortsatt viktig, men video- og lydkvalitet topper listen over hva som er viktig når vi velger en ny TV. Med video on demand-applikasjoner kan du plukke og velge hva du vil se rett fra sofaen, så det er ikke lenger nødvendig å bevege seg ut for å få en god seeropplevelse, avslutter Rørnes. 

I en stressende hverdag er det kanskje positivt at man ikke trenger å komme seg ut av huset for å finne på noe hyggelig sammen. Kinokvelden hjemme er et egnet samlingspunkt for familien i hverdagen samtidig som det ikke svir for mye i lommeboka.


FAKTA FRA UNDERSØKELSEN:

 • 68 % nordmenn kjenner til konseptet Smart-TV.

 • 40 % nordmenn sier det er viktig at TV-en har Smart-funksjoner. 33 % dansker, 25 % finner og 35 % svensker sier det samme.

 • 52 % nordmenn synes TV-en skal være mellom 43 og 55 tommer. 30 % av danskene, 25 % av finnene og 46 % av svenskene mener det samme. I Danmark og Finland foretrekker en større andel TV-er mellom 33 og 42 tommer

 • 36 % nordmenn er villige til å betale opp mot 10.000 kroner for en TV. 12 % er villige til å betale 10.0001-15.0000.

 • 74 % nordmenn sier det er viktig at TV-en kan knyttes til andre produkter i hjemmet.  56% dansker, 57 % finner og 73% svensker sier det samme.

 • 44 % nordmenn er interessert i å leie film direkte fra TV-en. 30 % er interessert i det i fremtiden.

 • 53 % nordmenn vil ha internett på sin TV.

 • 36 % nordmenn vil ha musikktjenester på sin TV.

 • 26 % nordmenn vil ha 3D på sin TV.

 • 94 % nordmenn sier videokvalitet er viktig når de velger TV

 • 96 % nordmenn har en TV i stua. Mens over 43 % i de tre andre landene har en TV på soverommet har kun 27 % nordmenn det.

 • Undersøkelsen er gjennomført blant 4000 respondenter i Danmark, Sverige, Danmark og Norge, hvorav 1223 av disse er nordmenn.

Samsung Electronics Co Ltd, Korea er en global leder innen hjemmeelektronikk og dens komponenter. Gjennom kontinuerlig innovasjon og nye trender utvikler vi SMART-TV, smarte telefoner, PC, skrivere, kameraer, kjøkken- og hvitevarer, medisinsk utstyr, halvledere og LED-løsninger. Vi er 270 000 medarbeidere i 79 land med en årlig omsetning på 187,8 milliarder dollar. Vårt mål er å åpne nye muligheter for mennesker over alt. For mer informasjon besøk www.samsung.no