Gå videre til innhold
Ny rapport: 54 000 nordmenn vil leve livene sine i metaverse

Pressemelding -

Ny rapport: 54 000 nordmenn vil leve livene sine i metaverse

Ifølge Samsungs nyeste rapport Digital Nærkontakt – Nordmenns syn på metaverse, kan opptil 54 000 nordmenn tenke seg å leve hele livet i en digital virkelighet, kalt metaverse. 

Tenk deg å kombinere alt som finnes på internett og det virkelige liv, i ett felles dataspill. Du kan handle mat, klær, jobbe, holde kontakt og møte familie og venner, legge inn bud på eiendommer, gå på visninger, gå på konserter, se på film og kanskje til og med reise. Du opplever alt dette gjennom en egen avatar, en slags digital representasjon av deg selv, i en dataspill-lignende verden. Høres det fristende ut?

Det kan i hvert fall se ut til at både bedriftsgiganter, motehus og teknologiselskaper er overbevist om at dette er et av de kommende store teknologiskiftene, og investerer allerede mye penger i det.

Ifølge Samsungs siste rapport, som er basert på en landsrepresentativ undersøkelse, kjenner ikke engang to av fem nordmenn til konseptet metaverse. Sammenligner vi de ulike aldersgruppene, har de yngre generasjonene både mer kunnskap om, og viser større interesse for, utviklingen av denne digitale virkeligheten.

– Det er vanskelig å forstå betydningen av nye teknologier når de er i spedbarnsalderen. Et mer interessant spørsmål, som ikke kan besvares i dag, er hvor stor forskjell det vil være fra metaverse i 2030 sammenlignet med 2050, og om vi i det hele tatt husker hvordan internett så ut i 2022, sier Even Amdal, Country Manager i Samsung Electronics Norge.

Undersøkelsen viser at ti prosent nordmenn vil bruke opptil fem timer per dag i metaverse. Det er også interessant at én prosent, tilsvarende omtrent 54 000 nordmenn, kan tenke seg å tilbringe hele livet i metaverse, som vil si at metaverse kan bli Norges tiende største by. Resultatene viser at unge ønsker å bruke mer tid i metaverse sammenlignet med de eldre målgruppene. 22 prosent i aldersgruppen 18 til 29 år vil bruke opptil fem timer per dag i metaverse sammenlignet med 12 prosent i gruppen 30 til 49 år og 4 prosent av alle 50 til 64- åringer.

I undersøkelsen oppgir 8 prosent av respondentene at de ikke tror at metaverse kommer til å eksistere om 15 år. Nesten hver andre person i undersøkelsen mener at metaverse kommer til å finnes i livene våre om 15 år i større eller mindre grad.

– Metaverse er en videreutvikling av dagens internett, og populariteten og bruken kommer til å vokse i takt med det kommende generasjonsskiftet, sier Amdal.

I metaverse vil det blant annet være stor interesse for underholdning og shopping. I dag forbereder flere store selskaper og merkevarer seg på en tilstedeværelse i metaverse. Det handler om å bygge videre på relasjonen deres til sine målgrupper, men også å selge varer og tjenester.

Ifølge undersøkelsen er imidlertid betalingsviljen relativt lav, i hvert fall når det kommer til digitale objekter. Syv av ti respondenter ønsker ikke å investere i ting for avataren sin i metaverse, mens ni prosent kan tenke seg det hvis det ikke er for dyrt.

De yngre generasjonene skiller seg ut ved at de viser høyere betalingsvillighet gjennom svarene sine. 31 prosent i aldersgruppen 18 til 29 år mot ni prosent for 50 til 65-åringer. På spørsmål om hva man kan tenke seg å kjøpe, er det arrangementsbilletter, reiser og klær som topper listen over hva nordmenn foretrekker å bruke pengene sine på.

Om rapporten
Rapporten Digital nærkontakt er laget av Samsung Electronics Nordic for å forstå nordmenns kunnskapsnivå og interesse for nye teknologier og sikkerhet. Rapporten er basert på en nasjonal representativ undersøkelse sammen med analyser av lokale eksperter på de aktuelle fagområdene. Den digitale nærkontaktrapporten utgis i tre deler. Den første delen handler om nordmenns syn på NFT, den andre delen handler om nordmenns syn på metaverse og den tredje og siste delen handler om nordmenn og digital sikkerhet.

Om undersøkelsen
Undersøkelsen er utført av Norstat på oppdrag fra Samsung. Innsamlingen av data ble gjort gjennom 4 043 nettintervjuer med nasjonalt representative utvalg av befolkningen i alderen 18-99 år i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Antall respondenter fra Norge var 1 012. Undersøkelsen ble gjennomført i perioden 15.-26. januar 2022.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med innovative ideer og teknologi. Selskapet omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer, ssd, minnekort, halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Anja Aasegg Johannesen Gjelder journalister +47 916 16 329
For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244
For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397
For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778

Relatert innhold