Gå videre til innhold
OPPTATT AV LYD: De fleste nordmenn mener lyden er viktig når de ser på TV.  Bildet viser en Neo QLED 8K TV fra Samsung, utstyrt med en Slim Soundbar.
OPPTATT AV LYD: De fleste nordmenn mener lyden er viktig når de ser på TV. Bildet viser en Neo QLED 8K TV fra Samsung, utstyrt med en Slim Soundbar.

Pressemelding -

Ny undersøkelse: Nordmenn spesielt opptatt av god TV-lyd

Vi er mer opptatt av lydkvalitet enn både danskene og svenskene. Særlig de over 60 mener god lyd er spesielt viktig.


Utviklingen innen TV går raskt, og bildekvaliteten blir stadig mer imponerende. Men selv om bildet er viktig viser en fersk undersøkelse av nordmenn også legger stor vekt på lyden i TV-en.

7 av 10 nordmenn mener lydkvaliteten er viktig eller svært viktig når de skal se på TV, ifølge undersøkelsen som er utført av analyseselskapet YouGov på vegne av Samsung. Et representativt utvalg nordmenn fra hele landet deltok i undersøkelsen om våre TV-vaner.

– Det er mye fokus på bildekvalitet når det gjelder TV-er, og det er kanskje ikke så rart. Det gleder meg likevel at nordmenn bryr seg så mye om god lyd, for lyd er en viktig del av seeropplevelsen, sier Knut Eirik Bruvold-Rørnes, som er produktekspert på TV og lyd i Samsung Norge.

På topp i Skandinavia
32 prosent av de som deltok i undersøkelsen karakteriserte lydkvaliteten som svært viktig. Denne andelen er en god del høyere enn hos våre skandinaviske naboland, der det ble utført tilsvarende studier. 25 prosent av danskene mente lyden var svært viktig, mens 27 prosent av svenskene satte god lyd svært høyt.

Det er særlig de som er 60 år og eldre som er opptatt av lydkvalitet, og her skiller vi oss også fra svenskene og danskene. 44 prosent av nordmennene i denne aldersgruppen sier god lyd er svært viktig, mot 32 prosent i Danmark, og 31 prosent i Sverige.

Prisen ikke viktigst
De siste årene har markedet for eksterne lydplanker blitt stort, med Samsung som markedsleder i Norge.

– Nye TV-er blir stadig slankere og mer elegante. For eksempel har Samsungs nye Neo QLED QN95B en ramme som er så tynn at man knapt kan se den, mens populære The Frame ikke bygger mer ut fra veggen enn en ordinær, minimalistisk bilderamme. Det gjør imidlertid at det blir mindre plass til høyttalere, forklarer Bruvold-Rørnes i Samsung.

Ifølge undersøkelsen eier 6 av 10 nordmenn fortsatt ikke en lydplanke i dag. Men om de skulle skaffe seg dette er det tydelig hva de ville lagt vekt på. Fire av ti sier at lydkvaliteten er den viktigste faktoren, mens to av ti sier at de ville lagt mest vekt på prisen. Til sammenligning viser undersøkelsen at klart flest ville satt pris over bildekvalitet hvis de skulle kjøpe seg ny TV.

– Det er ikke til å komme unna at pris er av stor betydning når folk skal kjøpe seg ny elektronikk. Derfor er det gøy å se at folk mener kvaliteten på lyden er viktigere enn pris. Samtidig er vi i Samsung opptatt av å levere gode lydprodukter for ulike lommebøker, og vi har derfor en bred portefølje av lydplanker, sier Bruvold-Rørnes i Samsung.

Vil bruke TV-en til videosamtaler
I undersøkelsen kommer det også frem at mange kunne tenke seg å bruke TV-en sin til mer enn å strømme serier eller se på lineær-TV, hvis det var mulig. Mens bare to prosent sier at de bruker TV-en til videosamtaler med venner og familie i dag, er det mer enn fire ganger så mange som kunne tenke seg denne muligheten i fremtiden. Det er også en dobling av antallet som kunne tenke seg å bruke TV-en som en dataskjerm.

Samsungs nye Neo QLED er utviklet nettopp for å kunne brukes til langt mer enn vanlig TV-titting, og videosamtaler til både jobb og privat er en av mulighetene. TV-er dessuten optimalisert for gaming, som mange bruker TV-en til. 23 prosent av de som bruker TV-en til mer enn TV-titting i dag, oppgir at de bruker den til nettopp gaming.

Om undersøkelsen:
Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov, på oppdrag fra Samsung Electronics Nordic. Det ble i perioden 20. - 25. april 2022 gjennomført til sammen 1007 intervjuer med personer som var 18 år og eldre. Utvalget er landsrepresentativt ut fra kjønn, alder og boligområde.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med innovative ideer og teknologi. Selskapet omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer, ssd, minnekort, halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Anja Aasegg Johannesen Gjelder journalister +47 916 16 329
For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244
For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397
For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778