Gå videre til innhold
Nye EU-krav for energimerking på husholdningselektronikk

Pressemelding -

Nye EU-krav for energimerking på husholdningselektronikk

I mars innfører EU nye energimerker for husholdningselektronikk. Dette er bestemt i en ny regulering godkjent av EU-kommisjonen, og skal gi kunden et større innblikk i produktenes energiforbruk og miljøpåvirkning.

Mars 2021 ble de nye energimerkene for elektronikk lansert i Europa, med en skala fra A til G. Dette er fastsatt i en ny lovgivning for økodesign og energimerking, som er godkjent av EU-kommisjonen. De nye reglene gjelder for konsumentelektronikk som TV og monitorer, men også kjøleskap, vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner. Hvitevarer er en produktkategori der utviklingen for energibesparing gjennom smarte løsninger har opplevd stor fremgang de siste årene.
For første gang vil merkene inkludere en QR som ved skanning gir ytterligere informasjon fra den europeiske produktdatabasen for energimerking.

Samsung verdsetter EUs initiativ. Dette akselererer innovasjon og produksjon av energyeffektiv elektronikk, og hever standarden for produsenter. Samtidig gir kravene til merking produsentene økt innsikt, forståelse og valgfrihet. Lovgivningen og testingen som ligger til grunn for energimerkingen, er oppdatert for å møte kundenes forventninger og behov. Som et resultat kan man ikke direkte sammenligne energimerkinger fra ulike generasjoner for et produkt.

I kjernen av Samsungs filosofi ligger målet om å utvikle produkter som er energieffektive og bruker resirkulert eller bærekraftig materiale. Dette reduserer miljøpåvirkningen av vår innovasjon. Vi forsøker konstant å gjøre produktene mer bærekraftig, og dette starter ved produktsyklusens start; gjennom vår Eco-design-prosess

Eco-design-prosessen gjør at vi utvikler energieffektive produkter, og bruker mindre og ikke-skadelige ressurser. Prosessen sørger for at vi følger globale krav og retningslinjer, samtidig som det oppfordrer til å ta frivillig initiativ i utviklingen av ansvarlige produkter.

- I Samsung strever vi etter å skape miljøvennlige husholdningsapparater i verdensklasse, gjennom innsats som utvikling av avansert energibesparende teknologi og kreative nye produktkonsepter, som justerbare modulære kjøleskap. Den nye merkingen vil garantere åpenhet om effektivitetsstandarder, fokus på bærekraft og bedre forståelse av graderingssystemet for husholdningsapparater, sier Rikard Fornbäck, Training & Communication Specialist hos Samsung i Norden.

AI-kontrollerte vaskemaskiner: Vasken er ferdig med kunstig intelligens

Samsungs AI-kontrollerte vaskemaskiner, AI Control, får de beste skussmål på den nye energimerkingskalaen; karakter A. Ved hjelp av kunstig intelligens tilpasser maskinen vaskeprosessen basert på forbrukerens preferanser og tøyets vekt, hvilket skreddersyr mengden vann og vaskemiddel med Auto Dispense. Vaskemaskinen kan også kommunisere med tørketrommelen, ved hjelp av Auto Cycle Link, slik at også denne prosessen blir skreddersydd. AI Control-serien har følgende funksjoner: QuickDrive™, AddWash™ og Auto Dispense.

Øko-funksjonene som gjelder for hele AI Control-sortimentet inkluderer:

  • EcoBubble®[1]-teknologien sparer energi og beskytter farge og tekstil ved å levere en kraftig, men forsiktig, rengjøringsprosess, selv på lave temperaturer. Vaskemiddel løses opp og aktiveres ved å boble for å raskt penetrere tekstilen og trekke ut skit og flekker.
  • Hygiene Steam[2]-programmet løser inngrodd smuss og fjerner 99,9% av alle bakterier og inaktive allergener, hvilket forsikrer en dypere rengjøring uten behovet for tidkrevende forarbeid. I motsetning til andre maskiner, som pumper damp inn ovenfra, slipper denne serien damp fra bunnen, slik at hvert enkelt plagg blir grundig dampet.
  • Digital Inverter[3]-teknologien, som leverer enestående energieffektivisering, minimalt med støy og langvarig levetid, benytter sterke magneter for en kraftig og stillegående ytelse. Likevel bruker den mindre energi enn en Universal Motor.

Avhengig av forbrukerens behov tilbyr maskinene følgende seriespesifikke funksjoner:

  • QuickDrive™[4]-serien reduserer tiden i vaskesyklusene med opptil 50%, med energibesparelser på opptil 20%.
  • AddWash™[5]-serien har en luke i døren, som gjør det mulig å legge til glemt tøy for å unngå flere vasker.
  • Auto Dispense-serien har en automatisk dispenser som gir nøyaktig mengde vaskemiddel basert på tøyets vekt.

Økovennlig kjøleskap: Glimrende energiytelse for oppbevaring av mat

Samsungs BESPOKE kjøleskap gir forbrukerne fleksibilitet til å tilpasse kjøleskapet ved å velge forskjellige kombinasjoner av modeller og farger. Dørpanelene er tilgjengelige i fire forskjellige farger, Beige, Sky Blue, Navy og Lavender, hvor forbrukeren kan velge ut fra deres personlige smak. BESPOKE er også tilgjengelig i en serie med forskjellige design i form av kombinasjon av kjøleskap, fryser og kombiskap, som kan kombineres på en måte som passer forbrukerens behov. Denne fleksibiliteten og evnen til å tilpasse kjøleskapet til individuelle livsstils- og designbehov muliggjør dermed lengre produktlevetid.

I tillegg til det miljøvennlige aspektet ved det modulære designet, har BESPOKE-serien også funksjoner som minimerer både energiforbruk og matsvinn:

  • SpaceMax™ Technology reduserer varmeinntrenging med 25 %.[6]
  • Ny Digital Inverter[7]-teknologi har forbedret energieffektiviteten. Dette gjøres ved at kompressoren bare leverer så mye kjøling som nødvendig, mens den konvensjonelle kompressoren alltid går på maksimalt nivå. Størrelsen på kompressorrommet er dessuten redusert for å optimalisere mengden varmeutslipp.
  • Twin Cooling[8] kontrollerer kjøleskapet og fryseren med to separate fordampere og presis elektronisk kontroll. Dette bidrar til å opprettholde ønsket temperatur og luftfuktighet i både kjøleskap og fryser, som igjen sørger for å bevare maten under ideelle forhold. Funksjonen finnes på et utvalg av modellene.
  • Metal Cooling holder maten fersk, selv om forbrukeren hyppig åpner og lukker døren til kjøleskapet. Metallplaten i bakveggen bidrar til å opprettholde den optimale innetemperaturen ved å beholde kulden og forhindre kjøletap når døren er åpen.

I tillegg til innovative, miljøvennlige teknologier, er BESPOKE-kjøleskap også utstyrt med funksjoner som forbedrer bruken av innvendige oppbevaringsrom.

  • CoolSelect Plus[9] tillater brukeren å bytte mellom fire moduser i kombiskapets nedre rom, +2, -1, -5 og frys (-15 til -23 grader). Slik kan man endre temperaturen i rommene basert på behovet til den enkelte matvare. Funksjonen finnes på et utvalg modeller.
  • Optimal Fresh+[10] er en skuff som kan deles i to soner med ulik temperatur, hvilket gjør den ideell til lagring av matvarer som både krever forskjellig temperatur og som bør lagres separat, slik som kjøtt og grønnsaker.
  • Rack & Shelf™ er et vinstativ, som er utformet slik at den også kan benyttes som en ekstra hylle.
  • Med en 2 step Slide & Fold Shelf, kan brukerne enkelt brette inn hyllen slik at det er enkelt å gjøre plass til store varer uten å ha ubenyttet hylleplass i kjøleskapet.

  

[1]Testet i samsvar med IEC 60456-2021/4 kg vask/Super Eco Wash (WF80F5E5U4W) sammenlignet med Bomull 40 grader uten EcoBubble™ (WF0702WKU). Individuelle resultat kan variere.

[2]Basert på Interteks sin testrapport om Hygiene Steam course. Fjerner 99,9 % av visse bakterier, inkludert inklusive Staphylococcus aureus och Escherichia coli. Individuelle resultater kan varierere. ** Basert på testrapporten om Hygiene Steam course fra The British Allergy Foundation (BAF).

[3]Basert på interne tester av WA600T med en digital inverteringsmotor og WA600J uten inverteringsmotor, under normal syklus (15 ± 2 °C, 3 kg). ** Redusksjonen er generelt på 5 dBA for vaskesyklus og 2 dBA for sentrifugering. Informasjonen baseres på energiforbruksmerking, F500 8 kg 1400 omdreiinger/minutt WF80F5E5P4W med en digital inverteringsmotor og Vistula 8 kg 1400 omdreiinger/minutt WF1804WPC med en universalmotor. ***Denne garantien omfatter bare den nevnte komponenten og omfatter ikke andre kostnader som arbeidskostnader, frakt eller installasjon.

[4] Testet på WW8000T sammenlignet med Samsung WW6500K. Sparer 50 % i tid og 20 % i energi på en bomullsvask (40 °C, halvfull) med resultat i intervallet ± 5 %. Basert på Intertek-data.

[5]Kun tøyvarer, klær, vaskemiddel og tøymykner skal tilsettes. ** AddWash-luken kan bare åpnes når temperaturen i trommelen er under 50 °C.

[6]Kapasiteten kan varierere avhengig av modell.

[7]Nyt lavere lydnivå og spar energi* med Digital Inverter Compressor. Til forskjell fra konvensjonelle kompressorer som bare starter og stopper, justerer Digital Inverter Compressor automatisk hastigheten på syv ulike nivåer av kjølebehov. Det gir en stille og kraftfull prestasjon med 10 års garanti**. *Basert på interne tester i samsvar med ISO 15502.

[8]Twin Cooling Plus™ sikrer rett temperatur og fuktighet i kjøleskap og fryser gjennom to uavhengige kjølesystemer. Det gjør at luften i kjøeskapet ikke blir for tørr og visse typer mat kan holde seg fersk dobbelt så lenge*. Kjølesystemet forhindrer dessuten at smak og lukt spres mellom kjøleskapet og fryseren. Takket være det høye fuktighetsnivået bevares friskheten og frukt og grønnskaer lengre. Finnes kun på modellene som er A-rangert og 2 meter høye. *Basert på uavhengig test fra Intertek, sammenlignet med et tradisjonelt kjølesystem.

[9]Cool Select+ gir deg mulighet til økt fleksibilitet. Med et trykk kan sonen enkelt endres fra fryser til kjøling på tre ulike temperaturnivåer 2°C, -1°C, -5°C. Finnes kun modellene som er A-rangert og 2 meter høye.

[10]Boksen Optimal Fresh + kan brukes som et utdragbar hylle eller oppdelt i rom med ulike temperaturer. Den venstre siden er svalere, som gjør at kjøtt og fisk holder seg ferskt dobbelt så lenge*. Den høyre siden er perfekt for holde frukt og grønnsaker ferskt. * Testet av Intertek med RL38T775CSR og RB34K6252SS. Gjelder når den er innstilt på MAX. Resultatet kan variere avhengig av ferskhet før lagring, hvordan man lagrer osv. Resultatet som baseres på en analyse av APC-bevis av eksempelvis mat etter lagring i testenheter.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på news.samsung.com

Kontakter

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Corporate Communications & PR TV, lyd, hvitevarer +46 73 671 95 26