Gå videre til innhold
Nye One UI 5 Watch gir en smakebit på kommende Samsung Galaxy-klokker

Pressemelding -

Nye One UI 5 Watch gir en smakebit på kommende Samsung Galaxy-klokker

Med forbedrede søvnfunksjoner kan One UI 5 Watch hjelpe deg på vei mot en en sunnere livsstil og bedre søvn.

I dag lanserte Samsung One UI 5 Watch1, en ny programvare som blir tilgjengelig for Galaxy Watch-enheter2 senere i år. Den nye programvaren skal gi en mer personlig og intuitiv helseopplevelse3, og inkluderer forbedringer som hjelper deg med å spore søvnen din – en ofte forsømt, men likevel viktig del av vår generell velvære – samt ulike trenings- og sikkerhetsfunksjoner.

«Vi ønsker å hjelpe brukerne våre med å nå sine mål om en bedre velvære, med hovedfokus på å forbedre søvnkvaliteten. One UI 5 Watch er ett eksempel på dette, ettersom den gir veiledning til bedre søvn, slik at våre brukere er fulle av energi og klare for dagen”, sier Andreas Bergqvist, leder for produktledelse for Mobile eXperience

Med One UI 5 Watch fokuserer Samsung på en mer komplett søvnopplevelse, gjennom tre nøkkelelementer for bedre søvn:

  • Å forstå personlige søvnmønstre
  • Skape sunne vaner
  • Etablere et søvnvennlig miljø

Det nye Sleep Insights-grensesnittet viser tydelig brukerens søvnscore og gir et klart bilde av forrige natts hvile. Den beregner eksempelvis søvnfaser, snorketimer og oksygennivåer i blodet. I tillegg blir søvncoaching – skreddersydd rundt åtte forskjellige søvntyper4 – også fullt tilgjengelig direkte på Galaxy Watch og en sammenkoblet telefon5. Dette gir en mer praktisk og motiverende måte for brukere å spore vanene sine – når som helst og hvor som helst.

Å skape et behagelig miljø kan utgjøre hele forskjellen på søvnkvalitet, og selv små distraksjoner kan få store konsekvenser. Derfor har Samsung gjort det enklere å koble Galaxy Watch til en rekke enheter. Når brukerens Galaxy Watch oppdager at du har sovnet, lar SmartThings brukeren slå av sine tilkoblede enheter for å skape et mer gunstig miljø for hvile6. Dvalemodus demper varsler og justerer ned brukerens telefon- og klokkeskjermer.

One UI 5 Watch bygger på denne funksjonen ved å nå bruke en infrarød sensor i stedet for et grønt LED-lys for å minimere distraksjoner ytterligere.

En smartere treningspartner

Personalized Heart Rate Zone er lagt til Galaxy Watchs ulike løpeverktøy – inkludert løpeanalyse i sanntid og et tilpasset intervalltreningsprogram. Denne nye funksjonen analyserer individuelle fysiske egenskaper7 og setter fem optimale treningsintensitetsnivåer (oppvarming, fettforbrenning, cardio, hard trening og maksimal innsats).

Dette gjør det mulig å sette sine egne mål basert på egen evne.

Utendørsentusiaster med Galaxy Watch Pro kan også se frem til en utvidet rutetrening – som nå støtter løping og gåing sammen med tidligere tilgjengelige tur- og sykkelruter. Galaxy Watch Pro-brukere kan også søke og få tilgang til GPX-fildatabasen direkte via Samsung Health-appen, og motta anbefalinger om nye ruter basert på inndata som plassering, tid, rangering eller popularitet8.

Sikkerhet først, alltid på

Sikkerhet er et must når det kommer til helse og velvære, og One UI 5 Watch tilbyr også forbedrede verktøy for nødsituasjoner. Oppdateringer til SOS-funksjonen gjør det mulig med direkte kommunikasjon til et nødtelefonnummer for å videresende informasjon om brukerens plassering9, og også gi umiddelbar tilgang til brukerens medisinske informasjon når en SOS er aktivert.

I tillegg er falldeteksjon nå aktivert som standard for brukere i enkelte aldersgrupper10 for å redusere risikoen for nødsituasjoner. Dette er bare noen av eksemplene på Samsungs pågående innsats for å hjelpe brukere til å føle seg tryggere mens de trener.



One UI 5 Watch vil være tilgjengelig først på den kommende Galaxy Watch-serien senere i år, med ytterligere oppdateringer som vil bli annonsert snart.


1 Tilgjengeligheten av funksjonene kan variere etter marked, operatør, modell og den sammenkoblede smarttelefonen. Funksjonene er ikke ment for bruk i diagnostisering av sykdom eller andre tilstander, eller i kurering, lindring, behandling eller forebygging av sykdom.
2 Tilgjengelig på alle Galaxy Watches som kjører på Wear OS
3 Denne funksjonen er kun for trenings- og velværeformål og er ikke ment for bruk i påvisning, diagnose, behandling av noen medisinsk tilstand eller sykdom. Målene er kun for din personlige referanse. Ta kontakt med en lege for råd.
4 For søvnmønster-resultater må brukeren bruke klokke mens de sover i minst 7 netter og fullføre en undersøkelse.
5 Krever Samsung Galaxy-telefon med Android 8.0 og minimum 1,5 GB RAM.
6 Krever Samsung Galaxy-telefon med Android 8.0 og minimum 1,5 GB RAM.
7 Etter 10 minutters løping, beregner Galaxy Watch Personalized Heart Rate Zone basert på VO2max og aerobe/anoksiske terskler.
8 Tilgjengelig på en sammenkoblet smarttelefon. Den valgte ruten kan sees på deres vakt.
9 For å varsle en nødkontakt, kreves en nettverkstilkobling. GPS-nøyaktigheten kan bli påvirket av hindringer for satellittsignalet, for eksempel bygninger.
10 Alder 55 år eller eldre. Basert på alderen som er registrert på Samsung-kontoen.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244