Gå videre til innhold
Samsung Art Store presenterer favoritter fra Museum of Modern Arts samling

Pressemelding -

Samsung Art Store presenterer favoritter fra Museum of Modern Arts samling

Dusinvis av kunstverk fra kunstnere i MoMAs samling, inkludert Frida Kahlo og Georgia O'Keeffe, er nå tilgjengelige på Samsung Art Store i 4K-oppløsning på The Frame.

Flere kjente kunstverk fra MoMAs samling, blant annet av kunstnerne Frida Kahlo, Henri Matisse og Georgia O'Keeffe, er nå tilgjengelige på Samsung Art Store, eksklusivt for Samsung The Frame, en bestselgende livsstils-TV som også fungerer som et kunstverk.

MoMA ble grunnlagt i 1929 av tre progressive kvinner som gikk inn for moderne samtidskunst. Grunnleggerne ønsket å skape et museum som kunne fungere som en katalysator for eksperimentering, læring og kreativitet. I samarbeid med MoMA presenterer Samsung Art Store kunstverk fra MoMAs samling, valgt ut av Daria Greene, Global Curator for Samsung Art Store, for å hedre institusjonens historie og visjon. Samlingen inkluderer blant annet Frida Kahlos «Fulang Chang and I» (1937), som er det første verket av den legendariske meksikanske kunstneren som blir tilgjengelig på plattformen.

Andre berømte verk i samlingen som nå blir tilgjengelige på Art Store, er Vincent van Goghs «The Starry Night» (1889), Henri Rousseaus «The Dream» (1910), og Georgia O'Keeffes «Evening Star III» (1917). Dette utvalget representerer et bredt spekter av stiler og tidsepoker og tilbyr noe for enhver kunstelsker og Samsung Art Store-abonnent.

– I nesten 100 år har MoMA bidratt til å øke rekkevidden og innflytelsen til moderne samtidskunst, og har befestet sin posisjon som en av de mest dynamiske og mangfoldige institusjonene i verden. Gjennom dette samarbeidet kan vi dele verk fra utrolige kunstnere, inkludert kvinnelige pionerer fra 1900-tallet, på Samsung Art Store, sier Daria Greene, Global Curator for Samsung Art Store.

Samsung Art Store er kun tilgjengelig på The Frame1, som er oppdatert i 2024 for å levere en enda mer komplett kunstnerisk og estetisk opplevelse. Det inkluderer ArtfulColor-validering2 fra de ledende fargeekspertene hos Pantone. Som verdens første og eneste kunst-TV som oppnår denne valideringen, leverer The Frame naturlige og realistiske bilder som kan smelte inn i et kunstgalleri.

Introduksjonen av «Highlights from MoMA's Collection» er en del av Samsung Art Stores samarbeid med museer i verdensklassen, inkludert The Metropolitan Museum of Art og Musée d'Orsay, samt lanseringen av flere samlinger i år med René Magritte, Jean-Michel Basquiat og over 40 Marimekko-kunstverk. Samsungs visjon er å være den fremste destinasjonen for å oppleve et bredt spekter av høykvalitets digital kunst.

Les mer om nyhetene på Samsungs globale nyhetsrom her.

1Full tilgang til galleriet gjennom Samsung Art Store-abonnement koster 49 NOK per måned.
2Pantone Validated ArtfulColor vurderer om skjermer kan simulere en rekke fysiske Pantone-fargekort og Pantone SkinTone-fargekort under CIE2-standardlyskilden D65.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Suzanne Bettum Gjelder journalister +47 453 94 814