Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung avslører hvordan neste års trender endrer måten vi lever, jobber og shopper på

Pressemelding   •   des 17, 2014 12:18 CET

Trendene som tar av i 2015 vil ha stor innflytelse på hjem, arbeidsplasser, rutiner, shoppingvaner og til og med utdanning.

17. desember 2014 ― Samsung Electronics avslører i dag fem trender som vil forandre livene våre fra og med 2015.

Ny teknologi, involverende forbrukeratferd og holdningsendringer i næringslivet og myndigheter, kommer til å spille en stor rolle for nordmenns hverdagsliv til neste år og i tiden fremover.

Ran Merkazy fra Samsungs ”Product Innovation Centre” sier: “Teknologi har den evnen til å påvirke hvordan vi lever våre liv ganske så dramatisk. Disse trendene, hvor av noen er nye, kommer til å forvandle våre dagligdagse rutiner, fra måten vi lever og jobber på, til hvordan vi kler oss til hvorfor vi kler oss slik. Disse trendene gir oss et innblikk i fremtiden.

Samsungs smådommer er:

Ha-på teknologi vil skape en ny epoke for business-mote for bedriftsledere             Forretningsfolk vil i økende grad støtte seg til bærbar og kroppsnær teknologi for å være bedre organiserte, mer informerte og mer effektive. 

I starten vil vi se bruk av smartklokker, hvor bedriftsledere vil ta i bruk bærbar teknologi for å ”alltid være på” uten å være totalt avhengig av en smarttelefon. Ny Samsung-research på bærbar teknologi og næringsliv viser at:

47% av brukerne følte seg mer intelligent med bærbar teknologi

61% følte seg mer informert

37% oppga at bærbar teknologi hjalp dem i karriereutvikling

61% oppga at deres personlige effektivitet ble forbedret

Samsung spår at bærbar teknologi vil bli vanlig å finne på kontorer over hele verden fra og med 2015.

Folk kommer til å strukturere arbeidslivene sine rundt personlige ”høyaktivitets timer” – og teknologien vil avsløre når prestasjonsnivået er på topp
En ny bølge av apper, kombinert med en økning i bærbar teknologi, vil gjøre det lettere for arbeidstakere å vite når på døgnet de jobber mest produktivt, hvor mye søvn de trenger, og når de trenger hvile. I økende grad vil mennesker få en innsikt i når de er på sitt mest produktive. Dette vil hjelpe mange med å strukturere arbeidstiden rundt dagens mest produktive timer.

Sjef for innovasjon i Samsung Europa, Lysa Clavenna, sier: “I takt med folks økende fokus på personlig velvære, vokser det frem en ny generasjon av velvære-apper og teknologiske forbrukerprodukt dukker opp. Man vil få en bedre forståelse for når på døgnet man er mest produktiv, og når man trenger en pause for å klarne hodet.”

Denne teknologien kommer sannsynligvis også til å endre antall arbeidstimer, og kan potensielt frigjøre 9-5 arbeidstimer. I følge Samsungs undersøkelse utført blant 4.500 arbeidstakere tidligere i år, sier 3 av 4 at de utfører personlige ærend i arbeidstiden (75%), og jobbærend på fritiden (77%). Nesten 4 av 10 (38%) sier at dette hjelper dem å få gjort mer jobb på samme tid. Nesten en tredjedel (32 %) tror at denne teknologien hjelper dem i å holde oversikten over personlige ærend, og samme andel oppgir at det gjør dem mindre stresset.

Lysa Clavenna sier: “I 2015 tror vi at jobb og personlige liv vil fortsette å integreres i hverandre. Fremtidsrettede selskaper, med hjelp av utviklingen innen såkalt telependling og fleksibel teknologi, vil omfavne dette og redefinere hvordan bedrifter kan tilnærme seg den moderne arbeidsplass.”

Virtual reality-teknologi og innovativ bruk av skjermer vil føre til en ny generasjon nettbutikker, som lar forhandlere få bukt med plassbegrensninger og høye husleier
Det er ingen tvil om at tradisjonell varehandel har blitt svært påvirket av digital netthandel, og i følge PwC, la 16 butikker ned driften hver dag i første halvdel av 2014 i Storbritannia.

De største handleområdene har dyre husleier og lokalene har ofte begrenset med plass, så aktører må være innovative med hvordan de fremstiller produktene sine – noe de kan gjøre ved å forlenge vegger med interaktive skjermer og nettbrett.

Pop-up-butikker viser heller ingen tegn til å forsvinne, og er i ferd med å moderniseres ved å bli ”virtuelle”. Vi ser en økning i ”klikk-og-gå-til-kassen”-prosessen, som gjør det mulig for handlende å shoppe på nye tidspunkter og uventede steder.

Virtuell virkelighet er også i ferd med å spre seg til varehandelen, og gir handlende muligheten til å teste ut virtuelle visninger eller prøveturer på større objekter som de vurderer å kjøpe – som for eksempel biler og ferier. I tillegg gir teknologien nye muligheter for opplæring av ansatte i varehandelen.

Automatiserte hjemmesystemer vil bevege seg fra ”nerdete” til ”smakfullt” med forbedret brukervennlighet                                                                                                                           2 av 5 har allerede en form for automasjon i hjemmet. Oppvarming og air condition (22%) og underholdning (16 %) er de mest populære. 

Samsung spår at vi vil se et økende antall som vil automatisere hjemmene sine ettersom det blir enklere å gjøre nettopp dette. Forbedringen av brukervennlighet vil gjøre at hjemmeautomasjon blir en enkel og effektiv måte å kontrollere husholdets apparater og tjenester.

Funksjonalitet på tvers av plattformer vil ble mer sofistikert og enklere å bruke – drevet av tjenester som sørger for en åpen plattform for hjemmeautomasjon som for eksempel enheter med Samsung SmartThings.

SmartThings gjør det enklere for forbrukere å forvandle sine hjem til smarte hjem ved å bruke en app på telefonen for å koble seg til ulike enheter og apparater.

Hvert barn som blir født de neste 12 månedene vil lære koding som hovedfag ved siden av matematikk og litteratur                                                                                                           EU-kommisjonen estimerer at det vil være 900.000 ledige IKT-stillinger innen 2020. Rundt 90 % av alle jobber i 2015 vil inkludere minst én form for datakunnskaper. 

Myndighetene erkjenner i økende grad at datakunnskap er en fundamental, grunnleggende ferdighet, og er nå i ferd med å inkludere koding i fagplanene. Storbritannia har i år lansert ”Computing” som fag, og barn helt ned i femårsalderen vil lære programmering. I Estland har barn blitt opplært koding i et par år allerede.

Samsung spår at disse utdanningsinnovasjonene vil gradvis bli en norm fra og med 2015, og både næringsliv, utdanningsinstitusjoner og myndigheter vil jobbe sammen for å øke disse ferdighetene i Europa.

Ser vi på et lengre tidsperspektiv vil denne trenden øke viktigheten av praksisplasser, da bedrifter erkjenner at de kan dra nytte av å ta inn unge, datakyndige arbeidstakere i sin organisasjon. Behovet for datakyndige ansatte vil også synliggjøres gjennom veksten i intensivkurs og skoler i koding. Disse vil tilby folk som allerede er i jobb å lære seg koding raskt. Allerede nå har skoler som 42 i Paris startet med denne trenden – de tilbyr et intensivt månedskurs i koding.

Om Samsungs europeiske produktinnovasjonsteam:                                                         Samsung Electronics har totalt fem produktinnovasjonsteam (PIT) i ulike deler av verden ­­–inkludert ett i Europa, som fungerer som in-house inkubatorer for å drive frem markedsdrevet teknologi og innovasjon.

Det europeiske Teamet som er basert i London påvirker selskapets produkter og tjenester for forbrukere og foretak i hele Europa ved å analysere lokalkultur og livsstil ­–og bransjetrender i regionen.

Samsung Electronics Co Ltd, Korea er en global leder innen teknologi og komponenter. Gjennom kontinuerlig innovasjon utvikler vi SMART-TV, smarte telefoner, tablets, PC-er, skrivere, kameraer, hvitevarer, medisinsk utstyr, halvledere og LED-løsninger. Samsung har 286 000 medarbeidere i 80 land med en omsetning på 216,7 milliarder dollar i 2013. Vårt mål er å tilby nye muligheter til mennesker overalt. For mer informasjon besøk www.samsung.no