Gå videre til innhold
Samsung Electronics innleder æraen til AI-skjermer med lanseringen av 2024 Neo QLED-, MICRO LED-, OLED- og Lifestyle-skjermer

Pressemelding -

Samsung Electronics innleder æraen til AI-skjermer med lanseringen av 2024 Neo QLED-, MICRO LED-, OLED- og Lifestyle-skjermer

Neo QLED 8K tar bilde- og lydkvalitet til et nytt nivå med ny NQ8 AI Gen3-prosessor. Kraftigere prosessorer i Neo QLED 4K, lysere OLED-er og ekspertutviklede MICRO-LED-er forbedrer seeropplevelsen. Samsungs Lifestyle-lineup inkluderer nå Music Frame høyttaler og The Premiere 8K, bransjens første trådløse 8K-projektor.

Samsung Electronics Co., Ltd. annonserte i dag sine nyeste QLED-, MICRO LED-, OLED- og Lifestyle-skjermer i forkant av CES® 20241. Kunngjøringen starter også opp æraen av Samsungs AI-skjermer, med introduksjonen av en neste generasjons AI-prosessor som er klar til å tilby en ny opplevelse av smartskjermfunksjoner. I tillegg til å gi forbedret bilde- og lydkvalitet, har de nye seriene inspirerende AI-drevne funksjoner sikret av Samsung Knox.

"Det handler ikke lenger bare om å levere visuelle opplevelser av høy kvalitet, skjermer skal også være med på å forbedre livene våre både på og av skjermen", sier Knut-Eirik Bruvold-Rørnes, produktspesialist for TV og lyd i Samsung Norge. "Samsungs AI-skjermer, drevet av AI-teknologi på selve enheten, er designet for å være midtpunktet i hjemmet, og kobler sammen alle kompatible enheter for å gi brukerne en mer fleksibel og mangfoldig livsstil."

Dobbel AI-ytelse for forbedret Neo QLED 8K-bildekvalitet

Samsungs nyeste Neo QLED 8K- og 4K-TV-er tilbyr hele pakken – inkludert naturtro bildekvalitet, førsteklasses lydteknologi og et rikt utvalg apper og tjenester. 2024 Neo QLED 8K har Samsungs nyeste og mest innovative TV-prosessor til nå, NQ8 AI Gen3, som har en nevral prosesseringsenhet (NPU) som er opptil dobbelt så rask som den til forgjengeren. Antall nevrale nettverk har også økt fra 64 til 512, noe som gjør at alt på skjermen kan vises med sylskarpe detaljer. Takket være denne avanserte prosessoren er 2024-serien utstyrt med oppdaterte ytelsesoppgraderinger. Neo QLED-serien har også en rekke funksjoner som forbedrer på bildekvalitet og design, inkludert:

  • 8K AI Upscaling Pro2: Utnytter NQ8 AI Gen3 for forbedret 8K-oppskalering, slik at innhold med lav oppløsning kan vises i ultrahøy oppløsning.
  • AI Motion Enhancer Pro: Denne funksjonen3, drevet av NQ8 AI Gen3, løser vanlige utfordringer i sportsseninger – for eksempel ballforvrengning. Funksjonen oppdager automatisk hvilken sport som vises og bruker dyplæring for å bruke den riktige balldeteksjonsmodellen.
  • Real Depth Enhancer Pro: Legger til detaljer i scener med rask bevegelse ved å bruke AI for å nøyaktig kontrollere mini-LED-er. Ved å oppdage den delen av en scene som det menneskelige øyet naturlig ville fokusere på og bringe det i forgrunnen, fremstår bildene mer naturtro og tredimensjonale.
  • Infinity Air Design: Kompletterer Neo QLED 8Ks upåklagelige bildekvalitet med en skjerm på kun 12,9 mm i dybden4, som gir en oppslukende seeropplevelse som fokuserer på høy oppløsning og enestående lydkvalitet. Den tilbyr også en unik speileffekt der TV-en ser ut til å sveve i omgivelsene.

Ytelsen til Neo QLED 8K avrundes av upåklagelig lydkvalitet, på nivå med den fantastiske 8K-bildekvaliteten på skjermen.

  • 2024 Q-Symphony: Lar deg koble flere trådløse høyttalere og en lydplanke til en TV eller projektor for perfekt lydsynkronisering på tvers av programmer, filmer og spillelister. Det er en teknologi som perfekt synkroniserer TV med trådløse høyttalere og en lydplanke.
  • Active Voice Amplifier Pro: En proprietær AI-dialogforsterker som bruker eksklusiv dyplæringsteknologi for å forbedre dialog og stemmer på skjermen. Den skiller stemmer fra blandet lyd, og forbedrer stemmene slik at brukere enkelt kan følge samtalen på skjermen ved hvilket som helst volum.

2024 Tizen OS strømlinjeformer TV-opplevelsen

2024 Tizen OS bringer innhold foran og i sentrum på Neo QLED 8K-serien. Den tilbyr en personlig tilpasset innholds- og tjenesteopplevelse basert på forskjellige kontoer satt opp på smart-TVer. Nå kan forskjellige medlemmer av husstanden med en Samsung Smart TV sette opp en profil for personlige anbefalinger og en mer tilpasset totalopplevelse.

  • Samsung TV Plus: Det oppdaterte brukergrensesnittet (UI) inkluderer en ny startskjerm med oversikt over tilgjengelig innhold, med tilleggskategorier for raskere innholdsoppdagelse. Tjenesten vil også koble til Samsung-kontoer for å enkelt få tilgang til brukernes favorittkanaler og innhold samtidig som den tilbyr skreddersydde innholdsforslag basert på historikk.

Tilkoblede, inkluderende opplevelser med Samsungs økosystem

Med Samsung TV-er i sentrum av hjemmet, kan brukere høste fordelene av de siste innovasjonene og nyte sømløs tilkobling mellom enheter i deres daglige liv. I 2024 vil Samsung forbedre sin tilkoblede opplevelse med Samsung Daily+ betydelig5, et knutepunkt for hjemmeaktivitet. Den tilbyr et bredt spekter av tjenester og funksjoner i ett enkelt grensesnitt. Nye funksjoner inkluderer følgende:

  • Workout Tracker: Denne tjenesten6 legger i sanntid treningsdata – som treningsvarighet og hjertefrekvens fra bærbare enheter – på toppen av brukernes innhold på Samsung-skjermer for å holde dem både underholdt og informert mens de trener hjemme.
  • Multi Control: Tillater mer effektivt arbeid hjemmefra ved å gi brukere kontroll over alle skjermene deres – inkludert TV-er, smarttelefoner og skjermer – med et Bluetooth-tastatur eller en Bluetooth-mus. Brukere kan oppleve en annen måte å jobbe på ved å kopiere og lime inn, lese dokumenter og mer på tvers av enheter.

Samsungs nyeste 2024-TV-er og -skjermer kommer også med større kompatibilitet på tvers av ulike enheter i økosystemet, noe som tillater en mer integrert tilkobling mellom TV-er og smarttelefoner eller bærbare enheter for et høyere nivå av tilpasning, tilgjengelighet og bekvemmelighet.

  • Mobile Smart Connect: Alle de nye appene og tjenestene styres enkelt med SmartThings Mobile Plugin, som forvandler smarttelefonen til en multifunksjonell fjernkontroll som gir brukerne større kontroll over skjermene sine. Med et enkelt popup-grensesnitt og et tilpassbart brukergrensesnitt gir appen bekvemmelighet og forbedret tilgjengelighet.
  • 360 Audio: Lydfunksjonen, som tidligere ble tilbudt på Samsung Galaxy-enheter, kommer nå også til Samsung TVer og skjermer. Nå kobles Samsung Galaxy Buds sømløst til TV-er for å levere romlig lyd for filmer, serier og til og med spill, slik at brukerne virkelig kan bli fordypet i visuelt innhold og gaming.

Den nyeste TV- og skjermserien har også forbedrede tilgjengelighetstilbud, slik at flere enn noen gang før kan nyte favorittinnholdet sitt på Samsung Neo QLED.

  • Audio Subtitle: Verdens første TV-funksjon på selve enheten som bruker AI og Optical Character Recognition (OCR)-teknologi for å gi en stemmeguide for innebygde undertekster i sanntid.
  • Relumino Together Mode: Relumino er en funksjon som gjør det mulig for personer med nedsatt syn å nyte favoritt-TV-programmene, filmene og spillene sine uten behov for bærbar maskinvare. Med AI-teknologi som dynamisk skisserer kantene til elementer på skjermen og rebalanserer farger, gjør funksjonen det mulig for brukere med svakt syn å se mennesker og objekter tydeligere. Relumino Together Mode viser standardskjermer og Relumino Mode-skjermer side ved side, slik at svaksynte og deres familier kan se på TV sammen.

MICRO LED: Flytter grensene for skjermteknologi

Med den nye gjennomsiktige MICRO LED viser Samsung verden at det er uendelige muligheter for skjermer. Skjermen, som ser ut som et stykke gjennomsiktig glass, kan skilte med en ekstremt liten MICRO LED-brikke og presisjonsfremstillingsprosess som reduserer sømmer og lysbrytning. Dette lar den gjennomsiktige MICRO LED-en skape et klart, uhindret bilde for ulike brukstilfeller i både hjem og bedriftsmiljøer.

Med en modulær design som lar brukere tilpasse formen, størrelsen og forholdet til skjermene for å passe til ethvert rom, er MICRO LED en virkelig innovativ skjermteknologi. Samsungs år med forskning og utvikling – som stammer fra halvlederekspertisen – har ført til en effektiv prosess som gjør at LED-brikkedriftskretser kan avsettes direkte på glasset og dermed redusere tapet av lysstyrke som brukere kan oppleve med konvensjonelle skjermer.

Tilbyr bredere OLED-serier for å møte forbrukernes preferanser

Samsungs 2024 OLED-TVer bygger på arven fra fjorårets modeller, med S95D som tilbyr et ultra-stort 77-tommers høydetaljert lerret, høy bildefrekvens og intenst levende video. Skjermen er 20 % lysere enn tidligere modeller, med dype og rike svarte farger og AI-forbedret fargenøyaktighet så ren at den er Pantone Validated™. Samsung har også introdusert S90D og S85D i forskjellige størrelser, fra 42" til 83"7.

Nye OLED Glare Free-teknologi8 — designet spesielt for 2024 OLED-skjermer — bevarer fargenøyaktigheten og reduserer refleksjoner samtidig som bildeskarpheten opprettholdes for å sikre en oppslukende seeropplevelse, selv i dagslys. Det OLED-optimaliserte, lavreflekterende belegget overvinner avveiningen mellom glans og refleksjon takket være et nytt, spesialisert hardt belegg og overflatebeleggsmønster.

S95D-skjermen vil fengsle publikum med avanserte, proprietære bildekvalitetsmotorer som bevarer perfekt hvitt, dypere svart og nøyaktige farger. I tillegg til å være Samsungs mest lyssterke OLED-skjerm til nå, har den også høye oppdateringsfrekvenser på opptil 144 Hz, slik at sportsfans og gamere kan nyte sømløs bevegelse og krystallklar handling på skjermene sine.

Nye Lifestyle-produkter leverer skreddersydde løsninger for å berike enhver livsstil

I tillegg til Lifestyle-serien, som inkluderer The Frame, The Serif og The Terrace, bekrefter Samsung sin forpliktelse til "Screens Everywhere, Screens for All" med de forskjellige nye produktene i sin nyeste Lifestyle-lineup. Disse nye tilleggene gir et nytt nivå av tilpasning og personalisering, som vist nedenfor:

  • The Frame: Allerede Samsungs bestselgende Lifestyle-skjermprodukt, kommer The Frame med nye forbedringer for å øke kunstopplevelsen. Nå med over 2 500 kunstverk fra verdenskjente museer og gallerier i Art Store, kan brukere nyte en Art Store-opplevelse som er enda bedre enn før9. The Frames nye kunststrømmefunksjon gir brukerne en smak av Art Stores mangfoldige samling ved å gi dem gratis håndvalgte kunstverk månedlig.
  • The Premiere 8K Projector: The Premiere 8K er verdens første projektor som tilbyr trådløs tilkobling. Denne løsningen fjerner behovet for kabler og lar forbrukerne holde oppholdsrommet sitt ryddig og ryddig. Projektoren kommer fullpakket med smarte funksjoner – for eksempel Picture-off premium lyd, sky-gaming10, Always-on Voice-funksjon med fjernfelt-mikroforn, og fire skjermdelinger med flere visninger – for å utvide brukervennligheten. Projektoren inneholder Samsungs patenterte "Sound-on-Screen"-teknologi, som integrerer topphøyttalermodulen og programvarealgoritmer for en oppslukende lydopplevelse.
  • The Freestyle 2nd Gen: Den andre iterasjonen av den bærbare projektoren har Smart Edge Blending, som støtter sømløs sammenslåing av projeksjoner fra to The Freestyle-enheter for å lage en stor skjerm for bilder og videoer. Den lar to enheter projisere et bilde så stort som 160-tommer med et skjermforhold på 21:9, uten behov for manuell justering.

Nye lydplanker for oppslukende lydopplevelser

For å toppe et hjemmeunderholdningsoppsett, tilbyr 2024 soundbar-serien nylig oppdaterte modeller for enda mer oppslukende lydopplevelser, som er spesielt styrket av avanserte AI-algoritmer.

  • Music Frame: Denne tilpassbare høyttaleren er kompatibel med SmartThings og gir surroundlyd når den er paret med Samsung TV-er og lydplanker. Music Frame kan enten fungere som en frittstående trådløs høyttaler eller pares med en Samsung TV og lydplanke via Q-Symphony for å forsterke bass og surroundlyd. Music Frame blander seg sømløst inn i omgivelsene ved å kamuflere seg selv inne i moderne bilderammer, samtidig som den gir lyd av høy kvalitet.
  • HW-Q990D (Nordisk navn HW-Q995D): Denne lydplanken har en 11.1.4-kanals konfigurasjon, oppslukende Dolby Atmos-lyd og støtter innhold i 4K 120 Hz. Den analyserer lyd og bruker AI for å optimalisere lyden for en flott opplevelse på tvers av et bredt spekter av innhold.
  • HW-S800D (Nordisk navn HW-S810D): Denne ultratynne, 1,6-tommers dype lydplanken er designet for å passe sømløst inn i ethvert rom og gir rik og oppslukende lyd. På bare en tredjedel av dybden til konvensjonelle lydplanker, har den ti drivere, inkludert dedikerte overhead-høyttalere og en senterkanal for krystallklar vokal. Kombinasjonen av en dyp bass-subwoofer og en passiv radiator forbedrer også lytteopplevelsen med dyp, forvrengningsfri bass i en kompakt formfaktor.

Samsungs TV-serie for 2024 tilbyr en sømløs fusjon av banebrytende teknologi og brukersentrisk design, og setter scenen for personlige, oppslukende opplevelser som kan forbedre måten folk lever med og engasjerer seg i enhetene sine.

1 Denne pressemeldingen er ment å beskrive hva som vil presenteres av Samsung under CES 2024. Vær oppmerksom på at noen av produktene og/eller tjenestene som er beskrevet ikke vil være tilgjengelig på det nordiske markedet. Mer detaljert informasjon om sortiment og spesifikasjoner for det nordiske markedet vil bli presentert sammen med introduksjonsstart i slutten av mars 2024.
2 Kun QN900D. 8K AI-oppskalering for andre modeller.
3 Seeropplevelsen kan variere avhengig av innholdstyper og format. Oppskalering gjelder kanskje ikke for PC-tilkobling og spillmodus.
4 12,9 mm i dybden gjelder kun for 65'' QN900D.
5 Samsung Daily+ vil bli brukt på DU7000↑ og rulles ut over hele verden.
6 Workout Tracker er kompatibel med Galaxy Watch4 og nyere, YouTube og TV-programinnhold. Den vil være kompatibel med ulike tredjepartsenheter senere i 2024.
7 Størrelse og modelltilgjengelighet for OLED-er kan variere fra land til land.
8 ULs verifisering validerer "OLED Glare Free"-påstanden ved å vurdere produktene mot Unified Glare Rating (UGR) teststandard satt av International Commission on Illumination (CIE) og teststandard satt av International Organization for Standardization.
9 Et abonnement på Art Store koster 49 NOK/md.
10 Ekstra kostnader kan forekomme.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397