Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung Electronics involverer seg i «European Coding Initiative» for å inspirere morgendagens digitale kreatører

Pressemelding   •   okt 13, 2015 14:52 CEST

Oslo 12. oktober 2015 – Samsung Electronics Europa kunngjorde i dag at de går sammen med «European Coding Initiative» for å fremme koding på tvers av all utdanning på alle nivåer.

Så langt har over 125 000 personer fra hele Europa deltatt på Samsungs opplegg for såkalte ’digitale kreatører’. Det er en del av selskapets samfunnsansvarsprogram rettet mot utdanning, der ambisjonen er å være en endringskatalysator for digital utdanning i Europa. Samsung har lovet overfor «The Grand Coalition for Digital Jobs» å nå ut til 400 000 unge direkte innen 2019.

– Vår visjon er en verden der digital skaperkraft er en grunnleggende ferdighet for alle unge europeere, på samme måte som matematikk og leseferdigheter. Vi lever i en stadig mer digitalisert verden, der lærere og skoler må være i stand til å støtte overgangen til «det påloggete samfunnet». Vi vil gi de unge muligheten til å være kreative og utvikle sin digitale skaperkraft gjennom koding, robotikk, elektronikk og app-utvikling, slik at neste generasjon selv kan skape den digitale verden, ikke kun være konsumenter av den, sier Elin Wallberg, Corporate Citizenship Officer i Samsung Nordic.

European Coding Initiative vil ha en sentral rolle i flere europeiske initiativ for å fremme utdanning innen koding og beregningsorientert tenkning, som for eksempel EU Code Week som foregår denne uken (10.-18. oktober 2015).

Digitale workshops og tettere samarbeid med Lær Kidsa Koding
For å markere partnerskapet med European Coding Initiative skal Samsung holde en demonstrasjonstime under EU Code Week sitt «All You Need Is Code»-arrangement 12. oktober.

Samsung vil vise frem sine europeiske initiativ for digitale kreatører, som lærer barn og unge å kode og lage eget digitalt innhold. Kursene lar barna være kreative og lære gjennom å prøve selv. Foruten Norge finner initiativene sted i syv land – Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia, Finland, Sverige og Polen.

I Norge er Samsung hovedsamarbeidspartner med Lær Kidsa Koding og deres over 50 kodeklubber.

- Programmering er fremtiden og uansett hva du skal jobbe med, kommer du til å være avhengig av en PC. Det er derfor det er viktigere enn noen gang å forberede neste generasjon for den teknologiske verdenen med å lære dem denne basiskunnskapen, sier Tjerand Silde, prosjektleder i LKK.

Lær Kidsa Koding er en frivillig bevegelse som ønsker at barn og unge skal være i stand til å forstå og mestre det digitale samfunnet. Deres ambisjon er å bidra til at barn ikke bare blir konsumenter men kreatører av teknologi. I tillegg ønsker de å bidra til å øke den digitale kompetansen generelt, og ikke minst rekrutteringen til IT-yrkene, ved å inspirere barn og ungdom i hele Norge til å lære seg å programmere og være skapende med teknologien. De holder flere ulike arrangementer under Code Week på flere steder i landet. Blant disse er kodeklubb hos Tekna i Oslo, bidrag til jentetech-dag og edtech-dag for lærere i forbindelse med Oslo Innovation Week, og en kode-dugnad, der de inviterer lærere, kodeklubbveiledere og andre engasjerte til å hjelpe til med å ferdigstille læringsmateriell. I helgen ble det også gjennomført en vellykket robot-workshop på Universitetet i Oslo.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, profesjonelle skjermer, ssd, minnekort, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen tingenes internett gjennom, blant annet våre digitale helse- og smarte hjem-initiativ. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land, og en årlig omsetning på nesten 1500 milliarder. For mer informasjon besøk www.samsung.no eller den offisielle bloggen www.global.samsungtomorrow.com.

Vedlagte filer

Word-dokument