Gå videre til innhold
Samsung Electronics utvider Odyssey gamingskjerm-serien med nye OLED-modeller på CES 2024

Pressemelding -

Samsung Electronics utvider Odyssey gamingskjerm-serien med nye OLED-modeller på CES 2024

Nye modeller inkluderer Odyssey OLED G8, Odyssey OLED G6 og oppdaterte Odyssey OLED G9

Samsung Electronics Co. Ltd., annonserte i dag nye Odyssey OLED-gamingskjermer som vises frem for første gang på CES® 2024, en av verdens største teknologibegivenheter som eies og arrangeres av Consumer Technology Association (CTA)®, i Las Vegas neste uke.

De nye OLED-modellene leverer ytelsen og den visuelle klarheten gamere ser etter i skjermene sine, og inkluderer Odyssey OLED G9 (G95SD), Odyssey OLED G8 (G80SD), og Odyssey OLED G6 (G60SD).

Odyssey OLED G9 er en 49" buet, ultrabred gamingskjerm med DQHD (5 120 x 1 440) oppløsning og et 32:9-forhold og andre oppgraderte funksjoner. Odyssey OLED G8 er den første flate 32-tommers Samsung OLED-gamingskjermen med 4K UHD (3 840 x 2 160) oppløsning og 16:9-forhold. Begge skjermene har opptil 240 Hz oppdateringsfrekvens og cirka 0,03 ms GTG-responstid1. Odyssey OLED G6 er en 27" QHD (2 560 x 1 440) skjerm som støtter et forhold på 16:9, opptil 360 Hz oppdateringsfrekvens og cirka 0,03 ms GTG-responstid.

– Som med spillsjangre, blir det mer mangfold blant spillplattformene. Samsungs nye OLED Odyssey-gamingskjermer vil gi gamere mer oppslukende spillmiljøer og innovativ teknologi som tilpasser seg deres spillopplevelser – og som både møter og overgår deres behov som stadig utvikler seg, sa Hoon Chung, Executive Vice President for Visual Display Business hos Samsung Electronics.

Teknologier som muliggjør delikat nyanse

Alle de tre nye modellene har OLED Glare-Free teknologi som reduserer lysrefleksjoner, og muliggjør en forbedret seeropplevelse uten ekstrautstyr, slik at brukere kan spille spill med jevn lysstyrke og farger i nesten alle lysmiljøer.

Med VESA DisplayHDR™ True Black 400 leverer skjermene utrolige detaljer og levende farger uavhengig av spillet eller innholdet som vises. Dessuten støtter de AMD FreeSync™ Premium Pro for ultrajevn HDR-gaming med lav latency.

De tre nye skjermene har omfattende tilkoblingsmuligheter, med to HDMI 2.1-porter, en USB-hub og en DisplayPort 1.4-inngang. Brukere vil også nyte bedre komfort og bekvemmelighet med VESA2-monteringskompatibilitet og et høydejusterbart stativ (HAS) som har vippe-, svinge- og dreiekontrollpunkter3.

Sammenkoblede opplevelser i et komplett økosystem

Odyssey OLED G9 og Odyssey OLED G8 tilbyr nå Multi Control, en ny funksjon som gir sømløs enhetstilkobling for en enklere, forbedret multi-enhetsopplevelse. Multi Control lar brukere sømløst overføre bilder og/eller tekst mellom Samsung-skjermen og andre Samsung-enheter – inkludert Galaxy Book, nettbrett eller telefon – for en jevnere og mer effektiv arbeidsprosess ved hjelp av mus og tastatur4.

I tillegg inkluderer Odyssey OLED G9 og Odyssey OLED G8 Samsung SmartThings Hub. Med den innebygde huben kan brukere koble til ulike IoT-enheter som er kompatible med Matter og Home Connectivity Alliance (HCA)5.

Et elegant design for å lyse opp ethvert rom

For første gang har Samsung brakt flate OLED-alternativer til Odyssey-serien, og et 16:9-forhold til Odyssey OLED G8 og Odyssey OLED G6. De nye modellene utnytter Odyssey OLED-seriens unike, slanke metalldesign, og inkluderer ny Core Lighting+ for å passe inn i den slanke rammen.

Core Lighting+ fordyper brukere i miljøene for spill og underholdning ved å sende ut omgivelseslys fra baksiden av skjermen. Og med en lyssirkel som er fire ganger slankere enn den forrige modellen (G95SC), passer den sømløst inn i den slanke 3,9 mm metallrammen. Det er også et nytt slankt metallstativ som tar i bruk en verktøyfri monteringsstruktur, ved hjelp av en 3 mm metallplate som gir harmoni med skjermdesignet og åpner plass for andre enheter.

Med avdukingen av disse nye modellene har Samsung ytterligere styrket sin OLED-serie og styrket sin ledende posisjon på gamingskjerm-markedet. Sammen leverer Odyssey OLED-innovasjonene og de fortsatte fremskrittene til Odyssey Neo-serien – som ble lansert av verdens første Dual UHD-gamingskjerm i fjor med 57-tommers Odyssey Neo G9 – funksjoner og ytelse som vil bidra til å definere fremtiden for gaming.

1 Grå-til-grå (GTG) responstid er tiden det tar for en piksel å endre seg fra en gråtone til en annen.
2 VESA-feste refererer til bransjens vanligste familie av standarder for montering av skjermer, som definert av Video Electronics Standards Association (VESA).
3 Sving og dreining støttes på G80SD- og G60SD-modellene.
4 Multi Control er kompatibel med Samsung-skjermer som drives av Tizen OS utgitt i 2024 eller senere, Galaxy Books utgitt i 2021 eller senere, og Galaxy-nettbrett og telefoner som kjører One UI 5.1.1 eller høyere.
5 En separat SmartThings-dongel kreves for å koble til og kontrollere Zigbee- og Thread-enheter. Tilkobling til Z-Wave-enhet støttes ikke.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778