Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung Galaxy Note 10.1 med innebygd samfunnsansvar og bærekraft

Pressemelding   •   mai 24, 2013 12:00 CEST

Samsungs nettbrett er det første i verden til å oppfylle kravene i TCO Certified Tablets

Samsung Galaxy Note 10.1 har ingen eller lavt innhold av farlige stoffer, er energieffektiv, klargjort for resirkulering og ergonomisk utformet. På grunn av dette har det som første nettbrett oppnådd sertifiseringen TCO Certified Tablets 2. Sertifiseringen viser at nettbrettet oppfyller en rekke krav til bærekraftighet som er testet og gransket av en tredjepart.


TCO Certified fokuserer på at IT-produkter og produksjonen av disse skal ta miljømessige, sosiale og økonomiske hensyn. Denne tankegangen gjennomsyrer Galaxy Note 10.1. fra komponentnivå til gjenvinning, og styrker Samsungs arbeid for å utvikle bærekraftige produkter. Med TCO Certified blir oppfølgingen enklere siden sertifiseringen setter premissene, og testingen utføres av uavhengige aktører for å sikre at IT-produktene oppfyller kravene til TCO Certified Tablets.

–  TCO Certified Tablets gjør det enkelt for et selskap å sirke seg at nettbrettet de har valgt blir utformet med fokus på bærekraft. Samsungs Galaxy Note 10.1 er det første brettet i verden som oppfyller alle kravene som TCO Certified stiller til et produkt. Det er veldig positiv at et markedsledende selskap som Samsung fremmer en bærekraftig holdning når det gjelder mobile produkter og løsninger, sier Niclas Rydell, sjef for sertifiseringen hos TCO Development TCO.

Mer effektiv hjemme
Med Galaxy Note 10.1 har brukeren tilgang til internett og dokumenter slik at man kan jobbe selv om man ikke befinner seg på kontoret. Siden skjermen kan deles i to er det mulig å multitaske ved for eksempel å lese et dokument i Polaris Office og notere på et annet i S Note.

Andre bærbare Samsungprodukter med stor skjerm som oppfyller kreavene til TCO Certified Tablets inkluderer den kombinerte PC-en og nettbrettet Samsung ATIV Smart PC og hybriden Samsung Slate PC.  

Fakta: Galaxy Note 10.1 er en Note med den interaktive pennen S Pen, delbar skjerm og telefonfunksjon. Ti tommer LCD-skjerm (1280x800), operativsystemet Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) og brukergrensesnittet Touchwiz. Quad core-prosessor på 1,4 GHz med 2GB RAM-minne. Dobbelt kamera. Bluetooth v 4.0, USB, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi direct, Allshare. 16 GB internminne og plass til minnekort (microSD) opptil 64 gigabyte. 7000 mAh batteri.

PRESSEKONTAKT:

Er du interessert i pressemateriell og testprodukter fra Samsung?

Kontakt Hanne Kjærnes, PR-operatørene, hk@pr-o.no, 997 41 263/476 20 200

Samsung Electronics Co Ltd, Korea er en global leder innen hjemmeelektronikk og dens komponenter. Gjennom kontinuerlig innovasjon og nye trender utvikler vi SMART-TV, smarte telefoner, PC, skrivere, kameraer, kjøkken- og hvitevarer, medisinsk utstyr, halvledere og LED-løsninger. Vi er 236 000 medarbeidere i 79 land med en årlig omsetning på 187,8 milliarder dollar. Vårt mål er å åpne nye muligheter for mennesker over alt. For mer informasjon besøk www.samsung.no