Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung GALAXY S4 er verdens første smarttelefon som blir TCO Certified

Pressemelding   •   mai 24, 2013 12:00 CEST

Sertifisering viser at Samsungs flaggskipsmobil oppfyller TCO Developments krav til bærekraftighet

Samsung Electronics Co. melder at Samsung Galaxy S4 har blitt den første smarttelefonen i verden som oppnår standarden TCO Certified. TCO Development, et uavhengig organ med opprinnelse i den faglige sentralorganisasjonen, TCO, fokuserer på bærekraftighet i IT-bransjen og har sertifisert Galaxy S4 da den i følge standarden har en bærekraftig konstruksjon og design, samt at den møter kundens etterspørsel etter bærekraftige mobile produkter.

For å oppnå TCO Certified må en smarttelefon oppfylle kravene innen en rekke kriterier, blant annet innen sosiale, miljømessige og økonomiske områder. I den sosiale kategorien viste Samsung at man tok et helhetlig grep innen ansvarsfull produksjon hvilket innebærer tiltak som følger ILOs kjernekonvensjoner og FNS barnekonvensjon. I miljøkategorien ble det konstatert at Galaxy S4 ikke innehold skadelige stoffer, som for eksempel nikkel, kvikksølv, bromerte og klorerte flammehemmere, samt at den oppfyller kvalitets- og gjenvinningskrav som bidrar til at produktets livslengde øker. Fra et økonomisk perspektiv ble den økonomiske laderen trukket frem, i likhet med telefonens industrielle design som øker driftsikkerheten.

–  TCO-sertifiserte smarttelefoner er trukket frem for å gjøre det enklere for forbrukere å velge produkter som har blitt utviklet med bærekraftighet i tankene. Gjennom å seritifisere smartelefonene sine har ledende merkevarer, som Samsung, en mulighet til å vise at deres produkter bidrar til utviklingen av flere bærekraftige mobile løsninger, sier Sören Enholm, administrerende direktør i TCO Development.

FAKTA: Samsung Galaxy S4 er verdens første mobil med full HD (1920x1080) super AMOLED-skjerm på fem tommer med 441ppi. Det nye Gorilla Glass 3 øker toleransen for støt og beskytter mot riper og synligheten av disse. Telefonen har et bakre kamera med 13 megapiksler og autofokus, et fremre kamera med 2 megapiksler og opptaksfunksjon i full HD, Vekt 130 gram og mål 136,6 x 69,8 x 7,9 mm. Operativsystem Android 4.2.2 (Jelly Bean) og prosessor 1,9 GHz quad-core/1,6 GHz octa-core. Batteri på 2,600 mAh. NFC, BlueTooth 4.0 samt IR-led. 16/32/64 GB minne, støtter microSD på opptil 64GB, 2GB ram. Finnes i svart og hvit. Senere i år lanseres Galaxy S4 også i flere andre farger.

PRESSEKONTAKT:

Er du interessert i pressemateriell og testprodukter fra Samsung?

Kontakt Hanne Kjærnes, PR-operatørene, hk@pr-o.no, 997 41 263/476 20 200

Samsung Electronics Co Ltd, Korea er en global leder innen hjemmeelektronikk og dens komponenter. Gjennom kontinuerlig innovasjon og nye trender utvikler vi SMART-TV, smarte telefoner, PC, skrivere, kameraer, kjøkken- og hvitevarer, medisinsk utstyr, halvledere og LED-løsninger. Vi er 236 000 medarbeidere i 79 land med en årlig omsetning på 187,8 milliarder dollar. Vårt mål er å åpne nye muligheter for mennesker over alt. For mer informasjon besøk www.samsung.no