Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung gir tv-serie-gale nordmenn mulighet til å se uforstyrret på tv i 100 dager

Pressemelding   •   sep 25, 2015 09:44 CEST

Samsung lanserer i dag konkurransen Catch up Grant som gir deg sjansen til å se mer på tv-serier enn du kan forestille deg. Hver fjerde nordmann som ser på tv-serier gjør dette hver eneste dag, og nesten en av ti innrømmer å være slavisk opptatt av serier. Det viser en ny undersøkelse gjort av YouGov på oppdrag fra Samsung.

Oslo – 25. september 2015 – Blant de som ser på tv-serier oppgir mer enn en fjerdedel at de ser hver eneste dag, og 44 prosent oppgir at de ser hver uke. Det mest vanlige er å følge to serier om gangen (27%), men hele 15 prosent oppgir at de følger fem eller flere serier samtidig. 40 prosent at de er veldig interesserte og at de mer enn gjerne følger sine favorittserier, mens nesten hver tiende (8%) beskriver sin egen titting som slavisk – de føler at de se episodene så fort de blir tilgjengelige.

Slik påvirkes du av tv-serier
Blant respondentene var den fremste grunnen til å se på tv-serier for å slappe av (41%) og fordi det er spennende (31%). Serietittingen er imidlertid ikke helt ukomplisert – selv om de fleste (75%) ikke lar seg stresse av å henge etter på en serie de følger, blir hele 23 prosent faktisk stresset av dette. Når en serie man har fulgt er ferdig, svarer 39 prosent at de blir lei seg, mens hver femte (19%) kjenner seg tilfredsstilt over å ha sett ferdig alle episodene.

– Hver dag utsettes vi for langt mer informasjon enn hjernen vår har kapasitet til å håndtere. I kombinasjon med forventninger fra andre om å følge med på det siste som skjer, kan det føre til at man blir stresset og føler at man ikke strekker til, sier psykolog Celina Sari i PMB AB.

Samsung Catch up Grant – 100 dager uforstyrret tv-titting
Catch up Grant er et nordisk konkurranse i regi av Samsung. Konkurransen gir én person mulighet til å se skamløst mye tv-serier i 100 dager. For å unngå hverdagsstresset kommer vinneren til å befinne seg på en spirituell plass i skyggen av Himalaya, og for å maksimere opplevelsen vises naturligvis alt på Samsungs nye SUHD-TV. Vinnerne blir belønnet med en reise til India i opp til 100 dager der Samsung står for reise og opphold.

– Undersøkelsen viser tydelig at vi tar seriene våre på alvor. Hele ti prosent av respondentene innrømmer å ha løyet om hva de gjør for å kunne sitte hjemme og se på tv-serier, sier Tommy Jensen, markedssjef i Samsung Norge og fortsetter:

– Catch up Grant er konkurransen for deg som virkelig nyter å se på tv-serier – for deg som vil, men som av ulike grunner ikke har mulighet til å se så mye som du skulle ønske. Hva passer vel da bedre enn å gjøre det milevis unna hverdagsstresset på vår nyeste SUHD-TV?

Besøk nettsiden www.catchupgrant.com for mer informasjon, og for å melde deg på konkurransen. Bidraget må være innsendt senest 4. oktober.

Om undersøkelsen
Undersøkelsen er gjennomført av opinions- og markedsundersøkelsesfirmaet YouGov. I perioden 25. juni til 2. juli 2015 har til sammen 1005 intervjuer blitt gjennomført via internett. Respondentene var menn og kvinner i alderen 18-74 år i Norge som ser på TV-serier minst én gang i året,

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, profesjonelle skjermer, ssd, minnekort, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen tingenes internett gjennom, blant annet våre digitale helse- og smarte hjem-initiativ. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land, og en årlig omsetning på nesten 1500 milliarder. For mer informasjon besøk www.samsung.no eller den offisielle bloggen www.global.samsungtomorrow.com.