Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung gjør intelligent og brukervennlig IoT til virkelighet

Pressemelding   •   jan 09, 2018 08:06 CET

Oslo, 9. januar 2018 – Samsung Electronics co., Ltd presenterte i går sin visjon og strategi for en intelligent «Internet of Things» (IoT) opplevelse under Consumer Electronics Show (CES). Med nye innovative produkter viser Samsung at den tilkoblede hverdagen kan bli en realitet for forbrukerne, både hjemme, på kontoret og på farten.

I løpet av året kommer Samsung til å slå sammen funksjoner fra sine ulike apper som Samsung Connect, Smart Home, Smart View og Smart Things til en og samme app, kalt «SmartThings». Dette gjør at forbrukeren får mulighet til å styre en stor del av hjemmet ved hjelp av kun én app.

Dette året vil Samsung også videreutvikle den Cloud-baserte Bixby-funksjonen med bedre støtte for AI (kunstig intelligens). Brukerne kommer til å kunne integrere mot den enheten de selv velger, for eksempel det nye Family Hub kjøleskapet, en smart-TV eller mobiltelefonen, for å utføre tjenester eller få informasjon, enten man er hjemme eller i bilen.

– IoT kan virke komplisert og vanskelig og noe som kan føre til frustrasjon når konkurrerende systemer og inkompatible enheter bidrar til en rekke ulike installasjonsopplevelser, nye grensesnitt å lære seg og flere måter å håndtere og kontrollere hvordan enheter fungerer. Med de nye produktene og tjenestene som lanseres i dag, gjør vi IoT enklere og mer sømløst. Vi vil gjøre det mulig for forbrukerne å gjøre ting de ikke har kunnet gjøre tidligere, sier Fredrik Pantzar, Group Product Manager i Samsung Norden.

Les mer om Samsungs visjon og strategi her.

Produktnyheter på CES:

Samsung introduserer «The Wall», verdens første modulære 146-tommer MicroLED tv

«The Wall» - verdens første modulære 146-tommer MicroLED tv som er tilpasset forbrukere. MicroLED-teknikken i The Wall eliminerer behovet for fargefilter og backlight, og gjør at forbrukerne får en best mulig seeropplevelse. MicroLED-skjermen utmerker seg i holdbarhet og effektivitet, inklusive lysstyrke, lyskilde og strømforbruk, og setter dermed en helt ny standard for fremtidens skjermteknologi.

Med et modulbasert, innebygget design viser også «The Wall» hvordan forbrukerne kan tilpasse sin tv-størrelse og form på bakgrunn av egne behov. Skjermen kan tilpasses flere ulike formål, for eksempel et eget vegg-display.

Les mer om The Wall her.

Samsung viser frem lydplanke som kan monteres på veggen

For første gang viste Samsung frem den nye lydplanken NW700 Sound+. Den veggmonterbare NW700 Sound+ er en videreutvikling av den prisvinnende modellen MS650 Sound+ og har en rekke funksjoner, som Distortion Cancelling, ”tweeters” og Multi-Speaker Control-teknikk.

Det nette designet med en bredde på 53.5 mm gjør at NW700 Sound+ er hele 41 prosent smalere enn den tidligere modellen, og er dermed optimal for veggmontering og passer perfekt til Samsungs tynne tv-apparater. Teknikken i NW700 Sound+ gir kraftigere bass, et mer samlet lydbilde og en klar og ren lyd. Distortion Cancelling-teknikken gir en klar og kraftig lyd.

Les mer om NW700 Sound+ her.

Samsung forvandler det moderne møtet med sin interaktive Digital Flip Chart

Med nye Digital Flip Chart Display presenterte Samsung sin visjon for «Workplace for the Future». Flip WM55H skal oppmuntre til mer digitalt engasjement og bedre samarbeid, og redusere utfordringene et selskap står overfor ved organisering og innkalling til møter.

Dette er en oppgradering av vanlige skriveblokker og analoge notatbrett. Samsung Flip-skjermen gir flere muligheter til å skape banebrytende ideer og bevarer samtidig følelsen av å skrive. Med det hjulbaserte stativet kan alle steder forvandles til et møterom, hvilket innebærer økt fleksibilitet for selskaper med begrensede konferanserom.

For mer interaktivitet tilbyr Samsung Flip-skjermen også omfattende enhetskompatibilitet gjennom både trådløs tilkobling, USB, PC og mobilporter. Med innebygde søkefunksjoner som er direkte tilgjengelig for deltakere slik at man kan få tilgang til spesifikt innhold, unngår man unødvendig tidsbruk og avbrudd som ofte oppstår når møtedeltakere må lete gjennom flere ark eller notatblokker for å finne spesifikk informasjon.

Les mer om The Flip her.

Samsung presenterer neste generasjons Family Hub kjøleskap

Samsung fortsetter å redefinere kjøleskapskategorien med det prisvinnende Family Hub-kjøleskapet. Etter å ha vunnet utmerkelsen ”2018 CES Best of Innovation” setter Family Hub dermed en helt ny standard for smarte hjem.

Family Hub 2018 tilbyr et bredt spekter av smarte funksjoner som gjør at forbrukerne kan gjøre ting de tidligere ikke kunne gjøre. I tillegg til muligheten til å se hva som er inne i kjøleskapet, foreslår Family Hub oppskrifter basert på matvarebeholdningen i kjøleskapet kombinert med valgte matinnstillinger, diettbegrensninger og utløpsdatoer for råvarene. Family Hub 2018 tilbyr også forbedret underholdning med tilgang til millioner av sanger gjennom ulike musikkstrømplattformer og liveradioer med AKG Premium Quality Sound Speaker.

Familie Hub 2018 vil være mer intuitivt og intelligent med tilkoblingen til Bixby stemmekontroll. Integrasjonen med Samsungs SmartThing økosystem gir en helt annen tilkobling i rommet hvor vi tilbringer mest tid - kjøkkenet. Brukerne kan kontrollere og overvåke sine tilkoblede hjem direkte fra Family Hub-skjermen. I tillegg kan man se hva som befinner seg i kjøleskapet fra matbutikken, eller legge igjen en beskjed til barna etter skoletid. Brukerne kan også se hvem som er ved inngangsdøren, justere temperaturen, sjekke om babyen sover i naborommet og mye mer.

Les mer om den nye Family Hub 2018 her.

Se den første Samsung Thunderbolt 3 QLED Curved Monitor

Samsung utvider tilbudet av skjermer med den nye CJ791-skjermen, den første buede skjermen som har Intels Thunderbolt 3-tilkobling. Designet for både underholdning og arbeid, justerer 34-tommers CJ791-modellen strømkilden og prosesshastigheten med enestående bildekvalitet for en komfortabel og produktiv brukeropplevelse.

Gjennom en enkelt Thunderbolt 3-kabel, kan CJ791-brukere koble til og docke skjermen og laptop uten omfattende tilkoblinger. Thunderbolt 3-tilkoblingen gir hastigheter på opptil 40 gigabyte per sekund (Gbps) - nesten fire ganger raskere enn alternativet ved USB. Brukerne kan dermed nyte en forbindelse med et komplett økosystem med docking, skjermer og ekstra utstyr. Thunderbolt 3-grensesnittet tillater også CJ791 å gi opptil 85 watt (W) strøm til bærbare datamaskiner.

Les mer om CJ791QLED her.

Les mer om Samsungs ulike produktnyheter i det globale presserommet: https://news.samsung.com/global/ 

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com