Gå videre til innhold
Samsung inngår nordisk utdanningssamarbeid med Hyper Island

Pressemelding -

Samsung inngår nordisk utdanningssamarbeid med Hyper Island

Samsung Electronics satser stort på unge i Norden med lanseringen av Solve for Tomorrow. Ved hjelp av design-thinking, teknologi og innovasjon kommer Solve for Tomorrow gi hundrevis av ungdommer mulighet til å lære seg konkrete verktøy for å skape positive samfunnsendringer. Programmet utvikles i samarbeid med Hyper Island.

Siden 2010 har nærmere en million unge mennesker i over 30 land fått muligheten til å oppleve og delta i Solve for Tomorrow. Her lærer de å skape positive samfunnsendringer ved hjelp av teknologi og innovasjon. I motsetning til tradisjonelle utdanningsmetoder er fokuset rettet mot design-thinking Det vil si en kreativ prosess for problemløsning som er basert på menneskers behov - fra idé til faktisk løsning. Et eksempel på en innovasjon utviklet i Solve for Tomorrow er en bærbar avsaltingsenhet som renser vann ved hjelp av solenergi. En ny innovasjon som ble utviklet av to studenter i Paraguay.

– Det er fantastisk at Solve for Tomorrow endelig lanseres i Norden. Dette er en spennende mulighet, som vi håper vil tiltrekke seg nye unge «changemakers» med lidenskap for å bidra til en bærekraftig fremtid. Samarbeidet med Hyper Island er helt avgjørende. De har kunnskap og lang erfaring med å lage interaktive, morsomme og innovative programmer for læring. Vi ser at det finnes en sterk vilje og et brennende engasjement blant unge mennesker, og det ønsker vi å fremme ved hjelp av teknologi og innovasjon, sier Elin Wallberg Waldenström, Corporate Citizenship & Partnerships Manager i Samsung Electronics Nordic.

Alle i alderen 16-25 år kan legge inn søknad i Solve for Tomorrow, individuelt eller i team. Det er helt gratis, krever ingen forkunnskaper (med unntak av engelskkunnskaper) og kan gjøres ved siden av jobb eller skole. Alt som kreves er å identifisere en utfordring eller en idé innen ett av tre områder: miljø, likestilling eller helse og velvære. Læring er målet, og alle deltakere vil ta med seg ny kunnskap, tilgang til nettverk som kan føre til jobber og mange nye kontakter.

– På Hyper Island har mange fantastiske idéer blitt til gjennom årene. Sammen med Samsung Electronics vil vi med vår felles kompetanse, gjøre alt for å veilede, inspirere og realisere enda flere løsninger for fremtiden. Vi ser frem til å ta del i søknadene og være en kreativ kraft i programmet, sier Heidi Rundt, administrerende direktør i Hyper Island, Sverige.

Søknader til Solve For Tomorrow sendes inn mellom 7. juni og 10. august 2021. Programmet starter i slutten av august med første runde, hvor alle kan utvikle sin kunnskap innen design-thinking. I sluttfasen går 15 idéer videre til runde to. For så å endelig få muligheten til å pitche til en jury av eksperter, som deretter velger en vinner den 16. desember.

https://www.samsung.com/no/solvefortomorrow/

Emner

Tags


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med innovative ideer og teknologi. Selskapet omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer, ssd, minnekort, halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com

Pressekontakt

For pressehenvendelser og testprodukter, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser og testprodukter, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Jorunn Javenes Gjelder journalister og media +47 464 78 540

Relatert materiale