Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung introduserer sine siste innovasjoner under CES 2021

Pressemelding   •   jan 11, 2021 15:00 CET

Samsung forbedrer hjemmeopplevelsen med blant annet et kombinert kjøleskap og fryser i Bespoke-serien, 110-tommers MICRO LED og JetBot 90 AI+.

Bærekraftsarbeid vil fortsette i 2021 gjennom Galaxy Upcycling at Home og en utvidelse av Samsungs økoemballasje for TV-produkter.

Oslo – 11. januar, 2021 – I dag presenterte Samsung sin visjon for fremtiden under en digital pressekonferanse på årets Consumer Electronic Show (CES). De nye produktene viser kontinuerlig innovasjon gjennom fleksible, intelligente og tilkoblede løsninger som bruker AI for å forstå og lette folks hverdag.

– Vår verden ser annerledes ut i dag, noe som har betydd omstilling for mange og gjort hjemmet stadig viktigere. Samsungs innovasjoner er designet for å gi mer intuitive opplevelser for forbrukerne våre, og skape større muligheter for å uttrykke sin personlighet. Vi jobber hardt med neste generasjon innovasjoner med AI som utgangspunkt for en bedre hverdag, sier Sebastian Seung, president og sjef for Samsung Research

Mer personlige brukeropplevelser

I forbindelse med at flere brukte mer tid hjemme i fjor, ble det klart at teknologien ble stadig viktigere. Flere mennesker ble tvunget til å stole på teknologi og oppdaget hvordan tilkoblede løsninger kan gjøre hverdagen enklere. TV har vært en viktig del for informasjon og underholdning, og for noen også når det gjelder for eksempel trening hjemme. Laptops har fungert som et viktig verktøy for fjernundervisning, smarte kjøleskap har gjort det lettere å kjøpe mat på nettet og å lage mat. Smarttelefoner har også fått en stadig viktigere rolle i vår nye hverdag.

Samsungs investeringer i innovasjoner tilpasset livsstil, som er i stadig utvikling, gjør det mulig å holde tritt med raske endringer. Under pressekonferansen ble det presentert flere unike innovasjoner:

  • Samsung Bespoke, kombinert kjøleskap og fryser: I fjor lanserte Samsung sitt unike kjøleskap og fryseskap skreddersydd og tilpasset hver brukeres eget hjem gjennom muligheten til å velge farge og tekstur på frontpanelene. I tillegg til modellene med 1 dør som ble lansert i fjor, er det nå en ny modell som kombinerer kjøleskap og fryser i ett. For tiden kan brukerne velge mellom fire forskjellige farger for Bespoke-serien, men i 2021 vil også fargen Satin Graphite Grey bli lagt til. Alle fem farger vil være tilgjengelige for både 1-dørs skap og kombinerte skap. Det kombinerte kjøleskapet og fryseren vil bli lansert på det nordiske markedet i løpet av andre kvartal.
  • 110-tommers MICRO LED: Samsungs nye LED-baserte skjerm er laget med piksler av et uorganisk materiale som skaper sitt eget lys, og er praktisk talt rammeløst av Samsungs Infinity-skjermdesign. Dette resulterer i en spektakulær seeropplevelse som inkluderer enestående bildekvalitet. 110-tommers MICRO LED har også 4Vue-funksjonen, noe som betyr at skjermen kan deles inn i fire 55-tommers skjermer, og brukere kan se innhold fra fire forskjellige kilder samtidig. MICRO LED er planlagt introdusert i Norden i løpet av første kvartal 2021.

  • Lifestyle TV: Samsungs TV-er i Lifestyle-kategorien inkluderer The Serif, The Frame, The Sero, og også The Premiere og The Terrace som ble presentert i fjor. The Terrace er en 4K QLED-TV som er tilpasset utendørsbruk og The Premiere er Samsungs nye 4K laserprojektor som tilbyr brukere kinoopplevelsen direkte i hjemmet.

AI og roboter i hverdagen

Samsung har lenge vært i forkant av AI- og robotinnovasjoner. Ved å inkludere AI-teknologi i produktene, skaper Samsung nye hjemmeopplevelser i alt fra vaskemaskiner som kan optimalisere mengden vann, vaskemiddel og antall vaskesykluser, til TV-er med Quantum AI-prosessor som kan skalere opp innhold i HD til en skarp 8K-oppløsning.

Følgende AI-innovasjoner ble presentert på Samsungs pressekonferanse:

  • JetBot 90 AI+: Denne nye robotstøvsugeren bruker Object Recognition-teknologi for å identifisere objekter og bestemme den beste måten å rengjøre på. LiDAR- og 3D-sensorer gjør det mulig for JetBot 90 AI+ å unngå kabler og mindre gjenstander mens de fremdeles har tilgang til vanskelig tilgjengelige områder av hjemmet ditt.
  • Samsung Bot Care[1]:Den siste innovasjonen i Samsungs robotserie er designet for å bruke AI til å gjenkjenne og svare på brukeradferd. Det fungerer som en ledsager i hverdagen og som en robotassistent som hjelper deg med å ta vare på detaljene i livet ditt. Den kan også lære din tidsplan og vaner for å sende påminnelser og veilede deg gjennom stressende dager. Samsung Bot Care er for tiden under utvikling.
  • Samsung Bot Handy[2]: Stoler på avansert AI for å gjenkjenne og hente gjenstander i forskjellige størrelser, former og med forskjellige vekt. Det fungerer som en forlengelse av deg selv og kan hjelpe deg med å jobbe rundt i huset. Samsung Bot Handy vil være i stand til å føle forskjellen mellom forskjellige materialer og deretter justere kraftmengden som for å løfte og bevege seg rundt gjenstander. Som en pålitelig partner hjelper det med husarbeid som å rengjøre rotete rom eller sortere oppvasken.

Med tanke på fremtiden jobber Samsung også med å utvikle mer konkrete applikasjoner av AI-teknologi som kan gjøre hverdagen enklere. Samsung fortsetter å bygge på det helsefokuserte exoskeleton, GEMS, som fungerer som et mobilitetshjelpemiddel, og Samsung Bot Retail, som vil veilede brukere utenfor hjemmet i miljøer som for eksempel butikker.

Teknologi for en bedre fremtid

Samsung avsluttet pressekonferansen med å dele mer om visjonen for hvordan teknologi kan muliggjøre fremgang og skape en bedre morgendag for alle. Samsung tror ikke at det finnes én heldekkende løsning; en bærekraftig fremtid krever investeringer over et bredt spekter. Derfor har Samsung valgt å fokusere på tre sentrale områder som kan dra nytte av teknologisk innovasjon: bærekraft, utdanning og tilgjengelighet.

– Hos Samsung prøver vi alltid å finne løsninger som kan skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. Med fokus på miljø, mennesker og samfunn, vil vi fortsette å gi forbrukerne relevante verktøy og teknologier for å takle utfordringene vi står overfor i dag, for å muliggjøre en bedre fremtid for flere, sier Sandeep Rana, Senior Manager og Environmental Sustainability Specialist hos Samsung

Som en del av forpliktelsen utvikler Samsung programvare og emballasjeløsninger som fremmer en bærekraftig produkt-livssyklus:

  • Galaxy Upcycling at Home: En oppdatering innen Galaxy Upcycling-programmet. Nyheten tar sikte på å forlenge livssyklusen til Galaxy-enheter og gir forbrukerne utvidede muligheter for hvordan de kan bruke eldre produkter for å lage en rekke praktiske IoT-verktøy.
  • Økoemballasje for TV: Samsungs arbeid med økoemballasje utvides i 2021 til også å omfatte QLED, UHD, monitor- og lydprodukter. Som en del av en kontinuerlig forpliktelse til miljøbevissthet skaper Samsung produkter og løsninger med bærekraft i sentrum, for eksempel kan Samsungs nye fjernkontroller, som delvis er laget av resirkulert plast, lades via sollys eller innendørsbelysning, noe som reduserer batteriavfall.

Med tanke på at fremtidige generasjoner vil spille en avgjørende rolle i å bygge og opprettholde en bærekraftig fremtid, har Samsung også prioritert teknologiutdanning gjennom Samsung Solve for Tomorrow, som oppfordrer unge mennesker til å bruke teknologi på en kreativ måte for å løse samfunnsutfordringer.

Under pressekonferansen fremhevet Samsung også sitt arbeid for å gjøre produktene mer inkluderende og tilgjengelige for alle. SeeColors-appen er designet for å hjelpe personer med fargeblindhet å justere innstillingene på QLED-TV-en for en bedre seeropplevelse. Sign Language Zoom-funksjonen på Samsung TV-er sørger for at flere enkelt kan nyte den nyeste teknologien.

For mer informasjon, bilder eller video på produktene Samsung presenterte under CES 2021, besøk: http://news.samsung.com.

[1]Samsung Bot Care er for øyeblikket ikke tilgjengelig for salg. De beskrevne funksjonene og de tekniske funksjonene er demonstrert i et testmiljø.

[2]Samsung Bot Handy er for øyeblikket ikke tilgjengelig for salg. De beskrevne funksjonene og de tekniske funksjonene er demonstrert i et testmiljø.

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på news.samsung.com

Vedlagte filer

PDF-dokument