Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung kunngjør årets QLED-serie på European Forum i Portugal

Pressemelding   •   feb 13, 2019 20:00 CET

Samsung kunngjør årets QLED-serie på European Forum i Portugal


PORTO, Portugal, 13 februar – Samsung Electronics co. Presenterer i dag årets QLED-modeller på Alfandega Porto Kongressenter i Porto, Portugal. De nye modellene skal etter planen nå butikkene i slutten av mars.

I årets QLED-serie finnes det flere enn tyve modeller, som alle vil være tilgjengelige i store størrelser med både 8K og 4K oppløsning. Modell Q950R har 8K oppløsning, og vil være tilgjengelig i størrelser fra 65” og helt opp til 98”. Modellene Q90R, Q85R, Q80R, Q70R og Q60R har UHD 4k oppløsning og vil være tilgjengelig i størrelser fra 43" til 82".

Samsung fortsetter å utvikle modeller for lyse og moderne hjem, og de store modellene er en del av Samsungs strategi for å svare på økt etterspørsel. Ifølge et av de globalt ledende analyseselskapene for bedriftsmarkedet, IHS Markent, ble det solgt 2 100 000 fjernsynsapparater i størrelser fra 75 tommer oppover i 2018, og salget er anslått å øke med 43 prosent til 3 000 000 i år, og 5 800 000 i 2022 *.

- Det siste året har vi sett at flere kunder tør å stole på at Samsung QLED leverer en flott seeropplevelse som er kompromissløs på design og kravet om å takle både lyse og mørke rom. I år svarer vi også de som ønsker å være helt oppslukt i en gigantisk TV, med vår mest innovative teknologi hittil " sier Tommy Nilsson, ansvarlig for TV/AV i Samsung Norden.

QLED er i forkant med suverent sortnivå og innsynsvinkel

Med Samsungs videreutvikling av QLED-teknologien har 2019-modellene en ny teknologi som kalles ‘Ultra Viewing Angle’ som gjør at baklyset lyser mer kontrollert gjennom panelet. Med denne teknologien blir bildet skarpere og sortnivået dypere samtidig som innsynsvinkelen blir bredere. En annen videreutvikling er at de fleste modeller får en ny direkte bakgrunnsbelysning, "Direct Full Array" som gjør det mulig å presist kontrollere lyset i enkelte deler av bildet, som igjen gir en mer sofistikert kontroll over kontrasten og gir sortnivået en større dybde samtidig som fargene forblir rene.

Med årets modeller kommer også Samsungs ‘Quantum Processor», som med AI-basert teknologi kan skalere bildets oppløsning, lysstyrke, bildekvalitet, og dessuten optimere lyden uavhengig om brukeren velger å se på innhold gjennom streamingtjenester, digitalbokser, gjennom HDMI, USB eller skjermspeiling.

Alle 2019 QLED-modeller vil ha støtte for High Dynamic Range HDR10+ som forsterker både lyse og mørke scener gjennom å optimere kontrasten. 8K-modellene Q950R kommer også til ha støtte for 8K video i opp til 60FPS, gjennom HDMI 2.1.

En smidigere TV-opplevelse med økt støtte for talestyring

De nye modellene er utstyrt med Bixby stemmestyring på engelsk. For å kunne tilby mer underholdning, på flere måter, åpner Samsung for å bruke iTunes-filmer og støtter Apple-formatet AirPlay 2 slik at brukerne enkelt kan få tilgang til det innholdet de foretrekker å se gjennom sin Samsung smart-TV. Samsung har også integrert stemmestyring via Amazon Alexa og Google Assistant så brukeren kan skru av eller på, øke og senke volumet med stemmestyring. Funksjonen på ulike markeder forutsetter at det tilsvarende systemet er introdusert på de lokale markedene. Google Assistant har fra starten vært støttet i Danmark, Norge og Sverige, mens Amazon Alexa ikke enda er tilgjengelig på det nordiske markedet.

Ambient Mode kommer med flere valgmuligheter

Ambient Mode muliggjør at brukeren kan tilpasse sin TV til å passe deres unike hjem og stil. Brukeren kan velge hvilket innhold og informasjon som skal vises når TV’en er i Ambient Mode, som kan være alt fra tid og vær, til et foto eller kunstverk. I årets modeller har tilbudet av temaer blitt utvidet for å gjøre det enda mer personlig. En automatisk lyssensor som er montert på TV’ens underkant justerer også lyset og optimaliserer energiforbruket.

The Frame og serif kommer nå med QLED-teknologi

På Samsung European Forum ble det også presentert nye versjoner av The Frame og Serif som nå har QLED-display.

The Frame har en dvalemodus som forvandler TV’en til et kunstverk. Istedet for at skjermen blir svart som når du skrur av en vanlig TV, forvandles skjermen på The Frame til digital kunst, som brukeren selv velger. Nå med mer enn 1000 kunstverk i flere kategorier finnes det noe for alle smaker og stiler. Sammen med ulike kunstlayout og farger og tilbehør som utbyttbare rammer, er The Frame lett å tilpasse til din personlige smak og livsstil.

Modellen Serif er designet av Ronand og Erwan Bourroullec, der utførelsen utfordrer det tradisjonelle synet på hvordan en TV skal se ut. Serif TV defineres istedet av dens form, der profilen skaper silhuetten av en stor I. Modellen kommer til å finnes i 43", 49" og 55" og erstatter de tidligere modellene og størrelsene.

Både The Frame og Serif lanseres i Europa fra og med april 2019

For mer informasjon om de seneste TV-modellene fra Samsung, besøk www.samsung.com

* Kilde: IHS Markt, Technology Group, TV Sets Market Tracker, Q3 2018. Besøk www.technology.ihs.com for mer informasjon.

Pressekontakt

Geelmuyden Kiese v/ Martin Borander / +47 41 85 15 65 / martin.borander@gknordic.com

Testprodukter
PR-byrået Geelmuyden Kiese/ +47 41 85 15 65 /Samsung@gknordic.com

Følg Samsung på MyNewsdesk: Www.mynewsdesk.com/no/pressroom/samsung

Om Samsung Electronics co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, profesjonelle skjermer, SSD, minnekort, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. For mer informasjon besøk www.samsung.no.

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com