Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lanserer app utviklet for å beskytte øynene

Pressemelding   •   apr 22, 2016 09:00 CEST

I følge The Vision Council* er det i dag en økning i nærsynthet. Forskere mener denne utviklingen er et resultat av genetiske og miljømessige faktorer. En av faktorene som blir trukket frem er for kort synsavstand til digitale enheter. Derfor har Samsung utviklet en app for å forebygge og unngå synsskader hos brukere av smarttelefoner og nettbrett.

Appen benytter et avansert ansiktsgjenkjennelsesprogram som kan registrere når enheten holdes for nære øynene. Holdes enheten for nære øynene vil en liten animasjon dukke opp og skru av skjermen. Skjermen vil skru seg automatisk på når den igjen holdes på anbefalt avstand. Samsung Safety Screen kjører kontinuerlig i bakgrunnen, så brukeren vil alltid være trygg. For barnas sikkerhet kan den også beskyttes med et passord av foreldre.

– Som et av verdens fremste innovasjonsbedrifter har vi ikke bare et ansvar for utviklingen av teknologi, men også et ansvar for hvordan teknologien brukes. At flere barn tilbringer lang tid med smarttelefoner og nettbrett er noe vi må ta på alvor. For å sikre dem en bra, sikker og skånsom opplevelse må vi alltid utvikle oss. Denne appen er et godt eksempel på det, sier Stig-Ove Langø, salgssjef i Samsung Norge.

Samsung Gulf Electronics har i et samarbeid med Leo Burnett MENA, utviklet Samsung Safety Screen med mål om å skape innovasjon som forandrer menneskers liv. Appen har allerede vunnet priser under årets Dubai Lynx Awards.Appen fungerer på samtlige Android-enheter, og kan enkelt lastes ned gratis i Google Play store.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, profesjonelle skjermer, ssd, minnekort, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen tingenes internett gjennom, blant annet våre digitale helse- og smarte hjem-initiativ. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land, og en årlig omsetning på nesten 1500 milliarder. For mer informasjon besøk www.samsung.no eller den offisielle bloggen news.samsung.com.

Vedlagte filer

PDF-dokument