Gå videre til innhold
Jet Bot 90 AI+ lanseres i Norden i midten av juli.
Jet Bot 90 AI+ lanseres i Norden i midten av juli.

Pressemelding -

Samsung lanserer den smarte robotstøvsugeren The Jet Bot 90 AI+

Jet Bot 90 AI+ er verdens første robotstøvsuger som er utstyrt med 3D-aktiv stereosensor og Intel AI-løsning som sikrer effektiv rengjøring. I midten av juli kommer den til det nordiske markedet.

Samsung Electronics Co., Ltd. kunngjør i dag den globale lanseringen av deres nye robotstøvsuger, Jet Bot AI+. Robotstøvsugeren ble presentert for første gang ved CES 2021 og er et godt eksempel på Samsungs ledende posisjon når det gjelder å tilby brukere innovative og smarte løsninger som optimaliserer rengjøringen hjemme. Jet Bot 90 AI+ lanseres i Norden i midten av juli.

– Jet Bot 90 AI+ reflekterer Samsungs pågående dedikasjon til å skape smarte produkter som tilbyr en dynamisk ytelse som tilpasser seg brukernes ulike behov. Vi er veldig glade for å kunne introdusere en robotstøvsuger som kommer med teknologi for gjenstandsdeteksjon, og som vil gjøre at brukerne kan vaske både smartere og mer effektivt, sier Rikard Fornback, Training & Communication Specialist for Samsung i Norden.

Avansert objektgjenkjenning og AI-funksjon

Jet Bot 90 AI+ er verdens første robotstøvsuger som kommer med en aktiv 3D-sensor, som scanner et område1 for å finne gjenstander som er vanskelig å oppdage. Støvsugerens 3D-dybdekamera er tilsvarende 256,000 avstandssensor og kan enkelt oppdage hindringer som er så små2 som 1 cm. Objektgjenkjenningsteknologien forhindrer dermed at robotstøvsugeren setter seg fast i små objekter under rengjøringsprosessen.

Robotstøvsugeren er også verdens første støvsuger som er utstyrt med Intel AI-løsning, som forsterker Jet AI objektsgjenkjenningsteknologi. Den smarte løsningen lar roboten gjenkjenne forskjellige enheter og møbler3. Robotens smarte beslutning sørger for at den renser i nærheten av ting som barneleker, samtidig som den holder sikker avstand fra sensitive gjenstander som vaser4. Støvsugeren kan også gjenkjenne for eksempel avføring fra kjæledyr, glass eller farlige elektriske kabler.

Jet Bot 90 AI+ er også utstyrt med en LiDAR-sensor som beregner plasseringen nøyaktig for å optimalisere rengjøringsveien ved å gjentatte ganger skanne rommet5for å samle avstandsinformasjon. Denne teknologien fungerer bra i rom med lite lys, eller under møbler6.

Kraftig rengjøring fra start til slutt

Med avansert teknologi kan brukeren rengjøre huset grundig. Jet Bot 90 AI+ sin invertermotor maksimerer sugeeffekten for en dypere rengjøring. Og med Intelligent Power Control-funksjon kan det nye robotstøvsugeren til og med identifisere typen overflate den skal rengjøre, samt mengden støv som er på den. Ved hjelp av denne informasjonen kan enheten automatisk justere sugeeffekten for en mer optimalisert rengjøring.

Jet Bot 90 AI+ leveres også med en rekke hygienerelaterte funksjoner som muliggjør enkel rengjøring samtidig som den sørger for at støvet blir samlet og ikke slippes ut i luften. Et 5-lags filtreringssystem fanger opp 99,99% av mikrostøv og partikler i størrelsen 0,5 ~ 4,2 µm som lett slipper ut. Alle deler og filtre er vaskbare, slik at de kan holdes hygieniske.

Jet Bot 90 AI+ har en innebygd Clean Station som samler skitt og hår i en 2,5 liter støvpose. Clean Station trenger bare å skiftes ut hver tredje måned8. Etter rengjøring går robotstøvsugeren automatisk tilbake til Clean Station, og tømmer seg selv9 ved hjelp av Air Pulse-teknologi og et flerlags filtreringssystem, som fanger 99,999% fint støv10.

Praktisk rengjøring og høy brukervennlighet

Brukere kan kontrollere og overvåke Jet Bot 90 AI+ eksternt ved hjelp av SmartThings-appen11 på smarttelefonene. Rengjøringen kan planlegges å utføres selektivt i et enkelt rom, eller flere rom med Select & Go-funksjonen. Appen kan også brukes til å definere virtuelle no-go-soner for å forhindre at enheten kommer inn i bestemte områder uten fysiske barrierer.

Den smarte roboten tilbyr også Bixby stemmegjenkjenningsfunksjoner12, som betyr at brukere kan benytte talekommandoer for å planlegge rengjøringsøkter, endre modus eller be om informasjon, som for eksempel nyheter eller væroppdateringer.

Med Live Cleaning Report kan brukere enkelt spore bevegelsen til Jet Bot 90 AI+ på et virtuelt kart over hjemmene i sanntid. Brukere kan se hvor den har renset og sette den på pause eller instruere den til å slutte å rengjøre. Når rengjøringen er fullført, kan brukerne sjekke rengjøringshistorikken for å se hvilke områder som er renset, hvor lang tid det tok og hvilken vei den fulgte.

Dessuten kan brukerne overvåke hjemmet sitt eksternt med Jet Bot 90 AI+ sitt Patrol Mode, som bruker enhetens frontkamera til å livestreame videobilder gjennom SmartThings-appen. Patrol Mode lar brukerne overvåke rommene de vil sjekke mens de er borte, og lar dem benytte funksjonen gjennom planlegging. Den smarte enheten støtter også end-to-end-kryptering, så videoklipp er sikre og kan bare vises av en autorisert bruker.

Intuitiv kjæledyrpleie for det moderne hjem

Dyreeiere kan dra nytte av Jet Bot 90 AI+ sine funksjoner med SmartThings Pet-tjenesten. SmartThings Pet, som lanseres i august, lar brukerne følge med og ta vare på kjæledyrene sine selv om de ikke er hjemme. SmartThings Pet kan for eksempel synkroniseres med produkter fra PETKIT, et teknologiselskap for smarte kjæledyrprodukter, som Element-materserien og COZY smart pet13. Gjennom å integrere dyrepleie i sitt smarte hjem har Samsung fokus på hvordan brukerne lever og interagerer med sine kjæledyr.

1 Opptil 1 m, horisontalt synsfelt: 60 °, vertikalt synsfelt: 40 °.

2 Så lite som ca 1 cm bredt, 1 cm langt og 1 cm dypt.

3 Eksempler: klimaanlegg (stativtype), kjøleskap, TV, vaskemaskin / tørketrommel, luftrenser, AirDresser, sofa, seng, bokhylle, bord, skreddersydd (kjøleskap, oppvaskmaskin), ekskrementer, elektrisk kabel, håndkle / sokk, kopp, glasskopp , flasker, bolle, vase.

4 Objektgjenkjenningen kan påvirkes av formen på et objekt eller miljøforholdene.

5 Skanner 360° over et område på 6 meter med 10 omdreininger per sekund.

6 Basert på interne tester i et område med møbler ordnet på samme måte som et ekte hjemmemiljø sammenlignet med en vanlig Samsung VR7000M.

7 Basert på intern testing, med Max-modus, i samsvar med IEC62885-2 Cl. 5.11 standard. Resultatene kan variere avhengig av de faktiske forholdene.

8 Kan variere avhengig av mengden støv i ekte hjemmemiljøer.

9 Resultatene kan variere avhengig av individuell bruk. Støv og hår som sitter fast i grillen, må ikke fjernes på en gang.

10 Basert på intern testing, med Max-modus, i samsvar med IEC62885-2 Cl. 5.11 standard. Resultatene kan variere avhengig av de faktiske forholdene.

11 Tilgjengelig på Android- og iOS-enheter. Det kreves en Wi-Fi-tilkobling og en Samsung-konto.

12 Bare tilgjengelig på visse modeller (VR50T959). Bixby er Samsungs merkevare for kunstig intelligens (AI) / Internet of Things (IoT) stemmeassistent. Det kreves en Wi-Fi-tilkobling og en Samsung-konto. Ulike språk støttes i hvert land.

13 PETKIT-feeder og COZY-produkter krever en Wi-Fi-tilkobling og en Samsung-konto for å synkronisere med SmartThings Pet. Tilgjengelig på Android- og iOS-enheter.

Emner

Tags


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med innovative ideer og teknologi. Selskapet omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer, ssd, minnekort, halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com

Pressekontakt

For pressehenvendelser og testprodukter, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser og testprodukter, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Jorunn Javenes Gjelder journalister og media +47 464 78 540

Relatert materiale