Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lanserer Galaxy S9 og S9+ – skapt for dagens kommunikasjon

Pressemelding   •   feb 25, 2018 18:15 CET

Barcelona, 25 Februar 2018 – I kveld presenterte Samsung de nye flaggskipmobilene Galaxy S9 og S9+, inspirert av hvordan vi kommuniserer i dag. Med Galaxy S9 og S9+ lanserer Samsung sitt mest avanserte mobilkamera noensinne. Kameraet er utstyrt med dobbel blender1som gir kraft til low light-kameraet. Brukeren har også mulighet til å filme i super slow-mo og lage unike AR emojis som gjør samtaler i sosiale medier morsommere.

- Med Galaxy S9 og S9 + har vi ikke bare tenkt på mobilen sin helhet, vi har også utviklet det mest avanserte kameraet noensinne. Vi gjør det mulig for brukeren å ta de beste bildene og lage filmer, men også hjelpe dem til å kunne utrykke seg på en unik og personlig måte, sier Andreas Bergqvist, nordisk produktsjef for Telekom hos Samsung.

Galaxy S9 og S9+ kombinerer et estetisk visuelt utrykk med Infinity display for en større skjermopplevelse. Mobilene kommer også med førsteklasses lyd takket være de innebygde Dolby Atmos stereohøytalerne og kraftige hodetelefoner, begge kalibrert av AKG. Sammen skaper de en totalopplevelse for alle typer underholdning.

Kamera – som du aldri har opplevd det før

Dagens mobilkameraer brukes nå til mer enn bare å ta stillbilder, det har blitt vår viktigste måte å kommunisere på. For å kunne uttrykke seg på sin unike måte trenger brukere et mobilkamera som ikke bare har det siste innenfor teknologien, men som også har verktøy som gjør at de kan utrykke seg med bilder av høyeste kvalitet. Kameraene i Galaxy S9 og S9+ er utviklet med tanke på dagens brukere.

Kamerafunksjonene i Galaxy S9 og S9+ inkluderer:

  • Super slow-mo: Hverdagslige hendelser blir episke med dynamisk slow-motion-video som tar 960 bilder i sekundet. Når du bruker slow-mo effeken starter filmingen automatisk når det er bevegelser i bildet.
  • Low light-kamera: De fleste mobilkameraer har i dag en fast lukketid som gjør at lysforholdene ikke kan justeres og bildene blir uskarpe og kornete. Samsung har utviklet dobbel blenderlinse 1 (F1.5 – F2.4) som automatisk justerer lysinslippet, på samme måte som iris endrer seg hos mennesket. Resultatet blir klare og tydelige bilder uavhengig av hvor mørkt eller lyst det er.
  • AR emoji: Nå gir Samsung brukerne muligheten til å lage personlige emojis. AR emoji analyserer 2D bilder av brukeren og registrerer over hundre ansiktsuttrykk for å lage en kopi i 3D. Resultatet blir en personlig AR emoji som kan lese forskjellige hodebevegelser og ansiktsuttrykk. Med AR emojis kan brukeren utrykke følelser i videoformat, men også dele en rekke personlige emojis i standard GIF-format som er kompatibel med de fleste meldingstjenestene.
  • Bixby: Bixby er integrert i alle aspekter ved Galaxy S9 og S9+ og kan håndtere alle oppgaver du vanligvis utfører på telefonen med Bixby Vision, Voice og Home. Bixby er også integrert i kameraet slik at den kan bli stemmestyrt, og ved hjelp av AR teknologi kan man for eksempel oversette skilt eller menyer når man er på farten med Live Translation funksjonen.2

Laget for en tilkoblet hverdag

Som den første mobilen som støtter SmartThings-appen forener Galaxy S9 og S9+ Samsungs eksisterende IoT-tjenester for det smarte hjemmet. Med det nye docking-systemet DeX Pad, kan brukerne enkelt koble mobilen til en ekstern skjerm3 for en dataliknende opplevelse for filbehandling, videoinnhold eller spille i fullskjermsmodus. Galaxy S9 og S9+ kan også brukes som tastatur4 eller mus når den kobles til Dex Pad.5

Mobilene er utstyrt med ekstern lagring på opptil 400 GB Med Micro SD (selges separat), og kommer med kraftige prosessorer for å håndtere store datamengder.

Trygt og smart

Galaxy S9 og S9+ brukere kan føle seg sikre, da mobilene er beskyttet av Knox 3,1, som er Samsungs nyeste sikkerhetsløsning. Mobilene er også IP68-klassifisert, som betyr at de er vann- og støvbestandig (tåler 1,5 meters dyp i 30 minutter). Galaxy S9 og S9+ har tre ulike biometriske autentifiseringsmuligheter – iris, fingeravtrykksensor og ansiktsgjenkjenning. En nyhet er verifiseringsløsningen Intelligent Scan, som kombinerer iris-skanning og ansiktsgjenkjenning for rask og sikker identifikasjon.

Galaxy S9 og S9 + vil være tilgjengelig i Norge fra og med 16. mars 2018 i fargene Midnight Black, Coral Blue og den helt nye fargen Lilac Purple.

Veiledende pris:

Galaxy S9, 8 790 NOK

Galaxy S9+, 9 790 NOK

For mer informasjon om Galaxy S9 og S9+, kan du gå inn på: www.samsungmobilepress.com, news.Samsung.com/Galaxy eller www.Samsung.com/Galaxy.

Fakta: Samsung Galaxy S9 er utstyrt med Octa-core (2.7GHz Quad + 1,7GHz Quad) og 4GB RAM-minne, 64GB internminne samt rom for 400GB med micro SD. Har en 5.8’’ Quad HD 2960x1440 Super AMOLED-skjerm (570ppi). Batteri på 3,000 mAh (Fast Charging & Wireless Charging), 147.7 x 68.7 x 8.5mm, vekt 163g. Kamera front: 8MP AF (F1.7). Bakre kamera: Super Speed Dual Pixel 12MP (AF, OIS, F1.5/F2.4). Operativsystem Android 8 (Oreo). Wi-Fi: 802.11 g/n/ac (2.4/5GHz). Nettverk: 4G (opptil 1.2 Gbps/150 Mbps). Tilkoblinger: Bluetooth v5.0, USB Type-C 3.0, støttet for Samsung Pay, GPS. Autentifisering: Iris, fingeravtrykk og ansiktsiksgjenkjenning. Annet: IP68 sertifisering, Dual SIM, innebygde stereohøyttalere kalibrert av AKG.

Fakta: Samsung Galaxy S9+ er utstyrt med Octa-core (2.7GHz Quad + 1,7GHz Quad) og 6GB RAM-minne, 64GB internminne samt rom for 400GB med micro SD. Har en 6.2’’ Quad HD 2960x1440 Super AMOLED-skjerm (529ppi). Batteri på 3,500 mAh (Fast Charging & Wireless Charging), 158.1 x 73.8 x 8.5mm, vekt 189g. Kamera front: 8MP AF (F1.7). Dobbelt bakre kamera: Wide-angle Super Speed Dual Pixel 12MP (AF, OIS, F1.5/F2.4) + Telephoto 12 MP (AF, OIS, Optical Zoom x2, F2.4). Operativsystem Android 8 (Oreo). Wi-Fi: 802.11 g/n/ac (2.4/5GHz). Nettverk: 4G (opptil 1.2 Gbps/150 Mbps). Tilkoblinger: Bluetooth v5.0, USB Type-C 3.0, støttet for Samsung Pay, GPS. Autentifisering: Iris, fingeravtrykk, og ansiktsgjenkjenning. Annet: IP68 sertifisering, Dual SIM, innebygde stereohøyttalere kalibrert av AKG.

1 De doble blenderne støtter både F 1,5 og F 2,4. De doble blenderne er installert i det bakre kameraet (Galaxy S9) og det bakre vidvinkelkamera (Galaxy S9+).

2 Bixby funksjoner kan variere til land. Stemmestyringen gjenkjenner engelsk (USA), mandarin, kinesisk og koreansk. Bixby gjenkjenner ikke alle dialekter og uttrykk. Funksjoner kan variere avhengig av land. Stemmestyring fungerer med utvalgte og stadig flere av Samsungs tredjeparts apper. Se «Apps with Voice» i Bixby for hele listen med kompatible apper.

3 Tilgjengelig på utvalgte Samsung-telefoner som kjører Android 8.0+.

4Tastaturfunksjonen vil bli inkludert i kommende programvareoppdatering.

5 DeX Pad leveres med HDMI-kabel, vegglader og datakabel. Tilbehør og skjerm selges separat. Det anbefales å bruke original HDMI-kabel og lader som leveres med DeX Pad. DeX Pad støtter også Galaxy S8, S8+ og Note8.

Følg Samsung på MyNewsdesk: www.MyNewsdesk.com/no/Pressroom/Samsung

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com