Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lanserer karaoke-app – for hunder

Pressemelding   •   nov 28, 2019 10:00 CET

Hunden er som kjent menneskets beste venn, og blir en stadig viktigere del av hverdagen vår. Mange haler kommer til å vifte når Samsung nå inviterer hunden til familiens TV-underholdning. Sammen med en hundeekspert og musikkprodusent Anders Bagge og hans team har det blitt produsert spesialtilpassede karaokesanger. Musikken er designet for å stimulere hunder til å synge, slik at hunder og mennesker kan oppleve fremtidens TV-underholdning sammen.

Oslo – 28. november, 2019 – I dag er det et stort utvalg av underholdning for våre firbeinte venner i form av hundekafeer, barer, restauranter og spafasiliteter. Men så langt har hunden ikke hatt en sentral plass når det kommer til hjemmeunderholdning. Derfor lanserer Samsung nå en gratis karaoke-app for Samsung QLED-TV-er*, spesielt designet for å involvere hunden i familieunderholdning.

Ved hjelp av en hundekspert er det blitt identifisert hva som fanger interessen til hunder og stimulerer dem til å synge. Dermed har disse visuelle og musikalske elementene blitt brukt til å lage karaoke tilpasset hunder. For eksempel er hundenes øyne mer følsomme for bevegelse enn mennesker. Når hunder ser på TV med færre bilder i sekundet, som på eldre TV-er, blir bildet oppfattet som flimrende. Karaokefilmene er laget med økt antall bilder per sekund, egnet for visning på HD-skjermene til Samsung QLED TVer. På bildet er raske bevegelser og hunder blitt brukt for å fange interessen, og siden hunder hovedsakelig oppfatter fargene blå og gul, er disse blitt brukt ofte.

I utviklingen av musikken har man jobbet med instrumenter som utløser den genetiske arven som finnes hos hunder, som gjør at de uler for å samhandle med flokken sin.

- Saksofon, munnspill, hundelyder og sirener er eksempler på lyder som ofte fanger hundenes interesse, og kan trigge de til å ule. Å ule sammen er en aktivitet som skaper kontakt og styrker samholdet i en flokk. Ved å synge sammen med hundene våre skaper vi en fantastisk følelse av fellesskap der hunden er involvert og får lov til å ta plass - en fantastisk måte å ha det gøy sammen, sier Kicki Fellstenius, ekspert på hundepsykologi og oppførsel.

Musikken er skapt og produsert av den populære låtskriveren, produsenten og hundeelskeren Anders Bagge, som har skrevet og produsert låter for flere verdenskjente artister. Karaoke-appen inneholder tre spesiallagde spor: This is we, Fetch og Bite, i form av en ballade i tillegg til to sanger i et høyere tempo.

- Husdyr trenger ha det gøy akkurat som vi gjør, og vi eiere er ansvarlige for å underholde de. Samsung har teknologien som kreves for å gjøre dette mulig, så jeg ser ingen grunn til å ikke inkludere alle vi kan, sier Klas Söderström, produktsjef i Samsung.

Appen er tilgjengelig på alle Samsung QLED TV-er og Smart TVer fra og med 2017 fra 28. november. For å finne appen på gjeldende TV-er, gå til app store på TVen og søk etter QLED Dog Karaoke.

Musikken er produsert av Alex Kvarnestig og Anders Bagge.

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com

Vedlagte filer

PDF-dokument