Gå videre til innhold
Samsung lanserer nå funksjonen for å måle blodtrykk og EKG for brukere av Galaxy Watch3 og Watch Active2 i Norden

Pressemelding -

Samsung lanserer nå funksjonen for å måle blodtrykk og EKG for brukere av Galaxy Watch3 og Watch Active2 i Norden

Oslo – 26. januar, 2021 – Ved hjelp av Samsung Health Monitor-appen og de innebygde sensorene i smartklokkene Galaxy Watch3 og Galaxy Watch Active2, er det nå mulig å måle og overvåke verdier for både blodtrykk og EKG.[1]

Samsung Health Monitor-appen ble CE-merket i desember 2020. Som et resultat ble den godkjent for bruk i 28 europeiske land. CE-merkingen er et sertifikat for produkter som samsvarer med helse-, sikkerhets- og miljøkravene som gjelder innen EU for medisinsk utstyr. Funksjonene sammen med appen kan nå brukes i 28 europeiske land og dermed også i de nordiske landene.

- Siden lanseringen i Sør-Korea i juni 2020 har nesten en million mennesker brukt Samsung Health Monitor for å overvåke og administrere helsen sin. Å få denne innovative tjenesten CE-merket i Europa, og dermed også godkjent i Norge, er en viktig milepæl i vårt arbeid for å forbedre folks hverdag gjennom teknologi, sier Rikard Skogberg, produktsjef i Samsung Electronics Nordics.

Måling av blodtrykk

Høyt blodtrykk kan knyttes til sykdomstilstander i hjernen, nyrene og hjertet som uten behandling kan føre til både hjerneslag og hjerteinfarkt. Bruk av blodtrykksmålefunksjonen i Samsung Health Monitor-appen gjør det lettere å spore blodtrykket ditt over tid og forbedre livsstilen din ved hjelp av data.

Smartklokken må først kalibreres ved hjelp av en tradisjonell blodtrykksmåler[2] plassert rundt armen. Når kalibreringen er fullført, kan blodtrykket måles når som helst. Enheten analyserer pulsbølger fanget av de innebygde sensorene og bruker forskjellen mellom den kalibrerte verdien og den målte verdien for å beregne det nåværende blodtrykket.[3]

Se video her.

EKG

Atrieflimmer er en tilstand som forårsaker forstyrrelser i hjerterytmen hos mer enn 30 millioner mennesker over hele verden og kan forårsake komplikasjoner som blodpropp, hjerteinfarkt eller hjerneslag[4].

EKG-funksjonen i Health Monitor analyserer hjerterytmen via sensorene som finnes i Galaxy Watch3 eller Galaxy Watch Active2. En måling utføres sittende med armen plassert på en flat overflate. Etter at appen er startet, plasseres fingertuppen fra motsatt hånd på den øverste av smartklokkens knapper. Etter 30 sekunder vises et resultat som enten er klassifisert som normalt (sinusrytme) eller som unormalt hvis det oppdages tegn på atrieflimmer i hjerterytmen.[5]

Se video her.

Tilgjengelighet

For å måle blodtrykket ditt eller ta et EKG, må Samsung Health Monitor-appen installeres på både smartklokken og Galaxy-mobilen. På smartklokken installeres Samsung Health Monitor automatisk når den oppdateres til den nyeste versjonen av Galaxy Wearable-appen via Galaxy Store.

Samsung Health Monitor blir tilgjengelig for Galaxy Watch3 og Galaxy Watch Active2 i runder med nordisk lansering fra 22. februar. Her kan du lese mer om Samsung Health Monitor-appen: Galaxy Watch Active2.

[1] Måling av EKG og blodtrykk via Samsung Health Monitor-appen krever en Galaxy smarttelefon Android 7.0 eller høyere og fungerer bare med en Galaxy Watch3 eller Galaxy Watch Active2.

[2] For å opprettholde presisjonen i målingen, må enheten kalibreres minst hver fjerde uke.

[3] Brukere bør måle blodtrykket i hvile, akkurat som med tradisjonell mansjettblodtrykksmåling. Blodtrykksmåling eller Samsung Health Monitor-appen kan ikke diagnostisere høyt blodtrykk, andre forhold eller se etter tegn på hjerteinfarkt. Det er ikke ment å erstatte tradisjonelle diagnostiske eller behandlingsmetoder av kvalifisert helsepersonell.

[4]Chugh SS et al. Worldwide epidemiology of atrial fibrillation. Circulation. 2014 Feb 25; 129(8): 837-47.

[5]EKG-målingen eller Samsung Health Monitor-appen ser aldri etter tegn på hjerteinfarkt. De er ikke ment å erstatte tradisjonelle metoder for diagnose eller behandling.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com

Pressekontakt

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Corporate Communications & PR TV, lyd, hvitevarer +46 73 671 95 26
For pressehenvendelser vedrørende TV, lyd, data og hjemmeelektronikk, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV, lyd, data og hjemmeelektronikk, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Annemarte Norevik Gjelder journalister +47 97615197