Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lanserer nye Chromebook 2

Pressemelding   •   mar 05, 2014 15:10 CET

Tilpasset for skoler: Forbedret ytelse, økt batteritid og lynrask oppstart

Oslo, 5. mars 2014 – Nå presenterer Samsung oppfølgeren til suksessen Chromebook. De nye modellene i serien Chromebook 2 retter seg mot bedriftsmarkedet. De lanseres i størrelsene 11,6 og 13,3 tommer, og i fargene svart, hvit og sølv. Den største modellen er utstyrt med skjerm i full-HD. De nye modellene har forbedret ytelse, økt batteritid og et eksklusivt utseende.

– Chromebook har alltid vært ledene på pris. Nå kan vi også måle oss på ytelse på sammenliknet med tradisjonelle laptoper, sier Jonny Eriksson, Samsungs produktsjef for Chromebook.

Oppstart på mindre enn et sekund
Nye Chromebook gir direkte tilgang til alt brukeren trenger. Takket være Samsungs energismarte og kraftige åttekjerners prosessor er det ikke noe problem å jobbe med tunge filer og multimedia, eller å gjøre flere ting samtidig. Chromebook 2 starter opp på mindre enn ti sekunder, og fra dvalemodus til full ytelse på under et sekund. Med en batteritid på opptil 8,5 timer kan Chromebook 2 brukes en hel skole- eller arbeidsdag på kun en oppladning. Det oppdaterte kameraet gir dessuten bedre videokonferanser. 

Et skoleeksempel
Chromebook har raskt blitt populært innenfor utdanningssektoren, både blant elever og lærere. Med operativsystemet Google Chrome skjer oppdateringer automatisk og du er dermed garantert den nyeste programvaren. Alt som trengs for å bruke Chromebook 2 er en Google-konto, som gjør at PC-en enkelt kan brukes av flere elever, familiemedlemmer eller ansatte i bedriften.

–- Chromebook har nærmest revolusjonert skolesektoren i Sverige, mye takket være den svære lave totalkostnaden. Det gjør at så godt som alle elever kan ha sin egen PC innenfor skolens budsjettrammer. Med bedre ytelse og batterikapasitet er vi sikre på at også mange norske skoler vil fatte interesse for Chromebook 2, sier Arve Uggedal, salgsansvarlig for B2B i Samsung Norge.

De nye modellene blir tilgjengelige i starten av mai. 


PRESSEKONTAKT:
Er du interessert i pressemateriell og testprodukter fra Samsung?
Kontakt Hanne Kjærnes, PR-operatørene, hk@pr-o.no, 997 41 263/476 20 200


Samsung Electronics Co Ltd, Korea er en global leder innen teknologi og skaper nye muligheter for mennesker over hele verden. Gjennom kontinuerlig innovasjon utvikler vi SMART-TV, smarte telefoner, tablets, PC-er, skrivere, kameraer, kjøkken- og hvitevarer, LTE-systemer, medisinsk utstyr, halvledere og LED-løsninger. Vi er 286 000 medarbeidere i 80 land med en omsetning på 216,7 milliarder dollar i 2013. For mer informasjon besøk www.samsung.no