Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lanserer SmartThings Find – en rask og enkel måte å lokalisere dine Galaxy-enheter

Pressemelding   •   nov 02, 2020 12:17 CET

Som en del av SmartThings appen hjelper SmartThings Find deg med å raskt finne dine Galaxy-enheter gjennom bruk av BLE og UWB teknologi.

Oslo, 2 .november 2020 – Samsung Electronics presenterer SmartThings Find, en ny tjeneste[1] som hjelper deg med å raskt og enkelt finne igjen dine Galaxy enheter.[2] Etter at over 6 millioner[3] brukere over hele Korea, Storbritannia og USA har registrert seg for å få tidlig tilgang til tjenesten, er SmartThings Find nå klar for en global lansering for enheter som kjører på Android 8 eller nyere. SmartThings Find bruker Bluetooth Low Energy (BLE)[4] og ultra-wideband (UWB)[5] teknologi som hjelper folk finne igjen sine utvalgte Galaxy smarttelefoner, nettbrett, smartklokker og øretelefoner.

– SmartThings Find vil redusere stresset til brukere som søker etter tapte Galaxy-enheter. AR[6]i kombinasjon med kartfunksjonen og lyd gjør SmartThings Finn en både enkel og visuell løsning som hjelper brukere med å enkelt finne enhetene sine. Tjenesten er et godt eksempel som viser hvordan UWB-teknologi kan brukes til å skape meningsfulle mobilopplevelser for mennesker over hele verden, sier Oscar Nöjd, Business Development Manager i Samsung.

Frakoblet trenger ikke å bety tapt

SmartThings Find kan hjelpe brukere å finne Galaxy-enhetene sine, selv når de er offline[1]. Når en enhet har vært frakoblet i 30 minutter, starter den automatisk et BLE-signal som kan mottas av andre enheter, noe som betyr at en nærliggende Galaxy-smarttelefon eller nettbrett kan finne en enhet som er rapportert tapt i SmartThings-appen. Alle brukerdata for SmartThings Find er kryptert og beskyttet, og sørger for at enhetens plassering ikke blir avslørt for andre enn eieren.

Detaljerte instruksjoner fremskynder søket

Manglende enheter kan bli funnet raskt og enkelt gjennom integrerte kartinstruksjoner og muligheten til å "ringe" en tapt enhet for å finne den raskere. Brukerens smarttelefon viser den nøyaktige plasseringen av den tapte enheten på et kart. Når du nærmer deg enheten, kan du velge å få enheten til å ringe eller finne den ved hjelp av den AR-baserte Search Near-funksjonen, som viser fargegrafikk som øker i intensitet når du nærmer deg enheten

Tilgjengelighet

I dag lanseres en ny programvareoppdatering for SmartThings-appen i Galaxy-telefoner og nettbrett med Android 8 eller nyere. Med oppdateringen kan brukere få tilgang til SmartThings Find-tjenesten ved å klikke på ikonet nederst på startskjermen til SmartThings-appen. I begynnelsen av neste år vil Samsung også utvide denne funksjonen ytterligere gjennom muligheten til å spore tagger, noe som vil hjelpe brukere å finne flere ting på en smidigere måte. Dette gjelder da ikke bare Galaxy-produkter, men også andre ting av interesse for brukeren, som nøkkelknipe eller veske.

For mer informasjon om SmartThings-appen og tjenesten SmartThings Find, besøk: https://www.samsung.com/no/

[1]En enhet er “offline” når den er frakoblet et mobilt nettverk. Galaxy wearables er «offline» når de er frakoblet Galaxy smarttelefonen.

[1] Tilgjengelig kan variere etter marked og leverandør.

[2] Tilgjengelig på Galaxy smarttelefoner og nettbrett som kjører på Android 8 eller nyere, Galaxy Watch enheter som kjører Tizen 5.5 eller nyere, Galaxy Buds+ og Galaxy Buds Live.

[3] Siden 28. Oktober 2020 er antallet registrerte bruker over 6 millioner. Dette er et resultat av to-måneders tidlig tilgang til tjenesten for brukere i Korea, Storbritannia og USA.

[4] BLE letefunksjonen er tilgjengelig på Galaxy smarttelefoner og nettbrett som kjører på Android 8 eller nyere, Galaxy Watch enheter som kjører Tizen 5.5 eller nyere, Galaxy Buds+ og Galaxy Buds Live.

[5] UWB funksjonen er tilgjengelig på Galaxy Note20 Ultra og Galaxy Z Fold2.

[6]Kun tilgjengelig på enheter som støtter UWB.

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på news.samsung.com

Vedlagte filer

PDF-dokument