Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung MicroLED åpner en ny epoke innen TV-teknologi med fantastisk bildekvalitet og design

Pressemelding   •   des 11, 2020 08:40 CET

Neste generasjon av ny TV-teknologi er klar til flyttes inn i hjemmet etter dagens lansering av Samsungs nye 110 MicroLED i Korea.

Oslo, 10. desember 2020 – Samsung presenterte i dag lanseringen av den unike 110” MicroLED i Korea. I motsetning til andre skjermer som for tiden er på markedet, tilbyr Samsungs MicroLED utrolig fargegjengivelse og lysstyrke gjennom selvutslippende LED-skjermteknologi.

I 2018 ble Samsungs første MicroLED-skjerm avduket, «The Wall». Den hadde konfigurerbare moduler som kunne installeres ved hjelp av eksperter. Med den nye 110” MicroLED tilbyr Samsung MicroLED-opplevelsen for første gang i form av en tradisjonell TV. I motsetning til den forrige modulmodellen, er det ikke nødvendig med installasjonshjelp fra eksperter. I den nye MicroLED er alt forhåndsinstallert og kalibrert, noe som betyr at brukerne kan dra nytte av smarte funksjoner og fantastisk bilde- og lydkvalitet rett ut av esken.

I løpet av året har forbrukernes interesse og etterspørsel etter store skjermer vokst, og med lanseringen av 110” MicroLED tilbyr Samsung nå en fantastisk visuell opplevelse på en ultra-stor TV-skjerm med neste generasjons TV-teknologi.

– Ettersom forbrukerne bruker TV-en sin for flere funksjoner enn noensinne, er vi svært glade for å tilby vår nye 110” MicroLED med den velkjente Smart Hub. Samsung MicroLED vil omdefinere hva en førsteklasses opplevelse i hjemmet betyr for forbrukerne, sier Magnus Nilsson, teknisk produktsjef TV/AV hos Samsung i Norden

Innovativ teknologi med bildekvalitet på et nytt nivå

TV-fans med smak for store skjermer leter etter en eksepsjonell bildekvalitet med livlige farger og høy oppløsning. Samsung 110” MicroLED bruker LED-lys i mikrometerstørrelse for å eliminere bakgrunnsbelysning og fargefiltrering som vanligvis forekommer i tradisjonelle skjermer, og i stedet produserer lys og farger fra sin egen pikselstruktur. I tillegg reproduserer den 100 prosent av DCI og Adobes RGB-fargespekter og leverer bilder med et bredt og nøyaktig fargespekter. På grunn av skjermens 4K-oppløsning og 8 millioner piksler, resulterer dette i fantastiske og ekte farger med bare lysstyrke.

110” MicroLED har også en prosessor som er kraftig nok til å leve opp til skjermfunksjonene. Den helt nye Micro AI-prosessoren leverer fantastisk 4K HDR-innhold som gir lyslevende og realistisk bildekvalitet som er optimalisert for hver scene.

Dessuten har 110” MicroLED også fantastisk bildekvalitet på lang sikt. MicroLED er laget av uorganiske materialer som er langvarige og holdbare – det betyr en levetid på opptil 100 000 timer, eller over et tiår.

Oppslukende design og førsteklasses lyd

Når du slår på 110” MicroLED TV-en får du en spektakulær og oppslukende opplevelse takket være 99,99% forholdet mellom skjerm og kant. Den svarte matrisen og rammen er fullstendig fjernet fra skjermen slik at forbrukerne ser kun skjermen, som gir en optimal innholdsopplevelse.

Samsung har utviklet og optimalisert sine Smart TV-funksjoner for å dra nytte av den enorme skjermen som 110” MicroLED tilbyr. Forbrukere kan for eksempel bruke Multi View-funksjonen til å enkelt vise opptil fire forskjellige innholdskilder samtidig og hvor hver kilde er 55” stor. Når denne funksjonen brukes, kan seeren koble til flere eksterne enheter og for eksempel se nyheter, filmer og bruke andre apper samtidig på en skjerm.

Den dynamiske lydopplevelsen som 110” MicroLED tilbyr, er like oppslukende som bildene og inkluderer et innebygd Majestic Sound System. Noe som gir fantastisk 5.1-kanals lyd uten eksterne høyttalere og forvandler ethvert rom til en luksuriøs hjemmekino. Object Tracking Sound Pro-funksjonen identifiserer objekter på den bevegelige skjermen og projiserer lyden mens den følger bevegelsen. Hvis et fly vises øverst på skjermen, vil det føles som om lyden fra motorene kommer ovenfra.

110'' MicroLED vil bli tilgjengelig i Norden i første halvår av 2021. For mer informasjon om 110'' MicroLED, besøk: www.samsung.com.

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på news.samsung.com

Vedlagte filer

PDF-dokument