Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung og Oxford-professor bruker vitenskapelig teori for å finne dine fem nærmeste venner

Pressemelding   •   des 21, 2015 13:50 CET

Har du noen gang lurt på hvem av vennene dine du virkelig kan stole på? Nå trenger du ikke lenger å lure. Samsung har sammen med Professor Robin Dunbar skapt The Dunbar Edge Experiment – en interaktiv test som hjelper deg med å finne ut hvilke fem du bør holde nært.

Oslo 21. desember 2015 – De fleste kan trolig liste opp fem venner som de har et veldig nært forhold til, og mange av oss har med sosiale medier en stor mengde bekjente på ulike sosiale plattformer. Hvor mange av disse er egentlig mennesker som vi har regelmessig kontakt med?

Samsung slipper nå ”The Dunbar Edge Experiment”, en test basert på Dunbars teori, der du får vite hvilke fem av alle kontaktene dine du kan stole på – i tykt og tynt.

– I dagens samfunn har folk ofte flere hundre kontakter via sosiale medier, det er nesten som om det har gått inflasjon i relasjonene våre. Med testen vår skal vi fjerne det overfladiske og få folk til å innse hvilke venner de virkelig kan stole på, venner man har raskt tilgjengelig via Edge-funksjonen i våre nyeste smarttelefoner, sier Adam Fors, nordisk markedssjef i Samsung.

www.dunbarexperiment.com havner du i oppsiktsvekkende, dramatiske situasjoner der du blir tvunget til å svare på spørsmålet – hvem hadde stilt opp? Scenariene bygger på de samme spørsmålene som ligger til grunn for forskningen bak Dunbars teori, vanskelige spørsmål som hvem sin skulder gråter du på når du har en tung dag eller hvem som ville løyet for deg, selv om det er umoralsk.

Dunbars teori
Din ledsager gjennom testen er Robin Dunbar, professor i evolusjonspsykologi ved Oxford universitet, som har forsket på hvor store vennekretser mennesker klarer å ha. Teorien viser en kognitiv begrensning for det antallet individer et menneske kan opprettholde stabile sosiale relasjoner med. I følge Dunbar klarer vi ikke å ha flere enn 150 personer i vennekretsen på en og samme gang. Av disse bruker 15 og anses som nære venner, men bare fem er venner du virkelig kan stole på, i tykt og tynt.

– Vi befinner oss i et mylder av kommunikasjon i dag, og vi kan umulig ha en ordentlig relasjon til alle vi på en måte er sammenkoblet med. Derfor synes jeg det er veldig interessant å dele min teori for massene og teste den gjennom dette digitale eksperimentet, sier Robin Dunbar, professor ved University og Oxford.


Galaxy S6 edge+
Samsung har skapt testen for å på en spennende måte skape oppmerksomhet rundt en av de smarte funksjonene til flaggskiptelefonen Galaxy S6 edge+. Telefonens bøyde skjerm gir enkel tilgang til dine fem viktigste kontakter. Når du har vært igjennom ”The Dunbar Edge Experiment” kommer du med sikkerhet til å kunne avgjøre hvilke fem venner som har fortjent en plass blant dine viktigste kontakter.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, profesjonelle skjermer, ssd, minnekort, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen tingenes internett gjennom, blant annet våre digitale helse- og smarte hjem-initiativ. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land, og en årlig omsetning på nesten 1500 milliarder. For mer informasjon besøk www.samsung.no eller den offisielle bloggen news.samsung.com.

Vedlagte filer

Word-dokument