Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung presenterer årets TV line-up med Neo QLED-, MICRO LED- og Lifestyle TV-skjermer

Pressemelding   •   jan 06, 2021 17:00 CET

Samsung går inn i det femtende året som en global leder innen TV med visjonen "Screens Everywhere, Screens for All" og et økt fokus på bærekraft og tilgjengelighet.

Oslo – 6. januar 2021 – Under det aller første digitale First Look-eventet i forkant av CES-showet, presenterte Samsung i dag nye Neo QLED-, MICRO LED- og Lifestyle TV-skjermer. Det nye sortimentet viser tydelig Samsungs økte fokus på tilgjengelighet og bærekraft, samt innovasjoner som endrer TV-ens rolle i hjemmet.

- I løpet av det siste året har vi sett hvordan teknologi har vært avgjørende i menneskers liv. Vår forpliktelse til en inkluderende og bærekraftig fremtid går hånd i hånd med vårt faste mål om å imøtekomme forbrukernes krav. Det handler om alt fra å redusere karbonavtrykket vårt til å gjøre funksjoner tilgjengelig for flere og en uslåelig brukeropplevelse, uavhengig av livsstil, sier JH Han, President of Visual Display Business hos Samsung Nordics.

En bærekraftig og tilgjengelig fremtid for alle

Samsung presenterer et bærekraftsinitiativ i TV-kategorien, Going Green, med en rekke retningslinjer og tiltak som vil arbeide for økt langsiktig bærekraft, inkludert:

  • Reduser utslipp av karbondioksid og bli mer energieffektiv. Samsung vil arbeide systematisk for å redusere utslipp og energiforbruk ved produksjon av TV-er og bruke mer resirkulerte materialer gjennom hele produktlinjen.
  • Øke bruken av bærekraftig emballasjedesign. Samsung utvider nå sin prisbelønte Eco-packaging som skal brukes til de fleste nye modeller. Denne bærekraftige løsningen kan gjenbruke opptil 200 000 tonn foldekartonger hvert år[1].
  • Fjernkontroller drevet av solceller. I 2021 vil Samsungs QLED TV bli styrt med soldrevne fjernkontroller som lades med innendørs- eller utelys, eller via USB. Dette vil bidra til å forhindre at 99 millioner AAA-batterier kastes i løpet av de neste sju årene[2]..

Samsungs nye funksjoner er nå tilgjengelig i alle nye QLED- og Neo QLED-modeller. Dette gjør at flere kan delta i Samsungs nyeste teknologiske innovasjoner, inkludert AI, for å gi en enda bedre TV-opplevelse. Den nye produktlinjen for 2021 får nye tilgjengelighetsfunksjoner som Caption Moving, Sign Language Zoom og Multi-Output Audio, som gir mennesker med nedsatt hørsel eller synsevne muligheten til å optimalisere opplevelsen ut fra deres behov. I løpet av det kommende året vil produktutviklingsarbeidet for disse gruppene fortsette, f.eks. via en videreutvikling av Voice Guide og flere AI-baserte funksjoner.

Neo QLED flytter grensene for hva som er mulig innen skjermteknologi

Samsung lanserer nå den helt nye Neo QLED-skjermteknologien for flaggskipmodellene 8K (QN900A) og 4K (QN90A). Med den nye lyskilden Quantum Mini LED styrt av Quantum Matrix-teknologi og en Neo Quantum-Prosessor, tar Samsung QLED til et helt nytt nivå.

Den nye Quantum Mini LED er bare 1/40 så dyp som en standard lysdiod (LED). I stedet for å bruke en linse for å spre lys og en pakke for å fastsette det på riktig sted, har Quantum Mini LED et mikrolag med enda flere dioder for å lede lyset. Quantum Matrix-teknologi tillater presis kontroll av de tettpakkede lysdiodene for å unngå blooming-effekt på skjermen og lar TV-seerne oppleve innholdet nøyaktig som tiltenkt. Neo QLED kontrollerer lumenskalaen med 12 bits og 4096 steg, noe som gjør mørke nyanser mørkere og lyse nyanser lysere, som resulterer i en mer oppslukende HDR-opplevelse. Neo QLED drar også nytte av Samsungs egen kraftige Neo Quantum-prosessor med forbedret oppskaleringsfunksjonalitet. Ved hjelp av opptil 16 forskjellige nevrale nettverksmodeller, hver med innlært AI-skalering og teknologi for dyp læring, kan Neo Quantum-prosessoren optimalisere bildekvalitet til henholdsvis 4K og 8K, uavhengig av inngangskvalitet.

Den nye 2021 Neo QLED 8K kommer med et nytt Infinity One-design, en nesten kantløs skjerm som gir en enda bedre seeropplevelse og stilren design og formfaktor. Neo QLED 8Ks har den nye kabelløsningen Slim One Connect box som kan festes på baksiden av TV-ens fot og muliggjør både enklere installasjon og mindre kabler. Neo QLED 8K har også en rekke banebrytende lydfunksjoner, inkludert Object Tracking Sound (OTS) Pro, hvis dynamiske lyd følger bevegelsen til TV-skjermen, og SpaceFit Sound som analyserer miljøet TV-en din er i og justerer lyden deretter.

Samsung 2021 Neo QLED 8K og 4K-modeller har utstyrt med en rekke funksjoner som gjør TV-en mer enn en TV, inkludert:

  • Super Ultrawide GameView, Game Bar og Freesync Premium Pro gir den ultimate spillopplevelsen. Takket være førstnevnte kan spillere nå spille i 32:9, noe som betyr at de ikke risikerer å savne noe som skjer i spillet. Med Game Bar kan brukerne raskt få oversikt og justere viktige aspekter av spillet - enten det er å endre bildeformat, kontrollere inngangsforsinkelsen eller koble til et hodesett. FreeSync Premium Pro minimerer hakking og forstyrrelser slik at spillerne får jevn bildekvalitet gjennom hele spilløkten.
  • Organiser videokonferanser for opptil 32 personer med Google Duo. Med Google Duo-appen kan du ringe videosamtaler direkte via et utvalgt USB-tilkoblet kamera, og med en smart kameraløsning kan kameraet spore bevegelsene dine. Den zoomer automatisk inn og ut slik at du har akkurat passe størrelse, alltid i fokus. Tilgang på denne tjenesten kan variere fra region til region..
  • Koble PC-en din enkelt og sømløst til TV-en for å forenkle jobb hjemmefra. Forbrukere kan f.eks. få direkte tilgang til MS Office 365 via TV-nettleseren for å opprette og redigere dokumenter.

En helt ny æra med forbedret bildekvalitet og design med MICRO LED

Med den nye MICRO LED-produktserien har Samsung gjort den innovative teknologien tilgjengelig for flere - forbrukerne kan nå oppleve den fantastiske visuelle opplevelsen på neste generasjons skjerm.

MICRO LED er tilgjengelig i størrelsene 110”, 99” og senere i år også i mindre størrelser. Teknologien bruker LED-lamper i mikrometerstørrelse for å eliminere baklys og fargefiltre som brukes i standarddisplayer. Hver pixel leverer sitt eget lys og produserer livlige farger og lysstyrke gjennom sine 24 millioner individuelt kontrollerte lysdioder og har et 99 prosent skjerm til rammeforhold.

Samsung har også utviklet sine Smart TV-funksjoner for å utnytte MICRO LEDs solide skjerm bedre. For eksempel, med hjelp av 4Vue (Quad View), kan forbrukerne se fire forskjellige bildekilder samtidig - på en og samme skjerm. MICRO LED er også utstyrt med Majestic Sound, som leverer 5.1 lyd uten eksterne høyttalere.

Nye forbedringer i den prisbelønte Lifestyle TV-porteføljen

Samsung har forbedret sin livsstils-TV fra 2021 med nytt design og formfaktorer som bedre gjenspeiler forbrukerens interesser og smak.

Siden lanseringen i 2017 har TV-en The Frame omdefinert hva en TV er ved å transformere skjermer til kunstverk. The Frame 2021 bygger videre på seriens innovative kulturarv ved å tilby enda flere individuelle tilpasninger i mindre form. The Frame er nå halvparten så tykk[3] som tidligere versjoner - dette gjør den enda mer som et maleri. Tilbehørsrammer kommer nå i fem nye fargevalg og to forskjellige stiler, en tradisjonell og en skrå. Det gjør det mulig for forbrukeren å tilpasse The Frame enda mer enn før, uansett hvilket rom TV-en er i.

For mer informasjon om Samsungs 2021 TV Line-up, besøk: https://www.samsung.com/. Tilgjengeligheten av forskjellige tjenester kan variere fra region til region.

[1]Basert på interne undersøkelser.

[2]Basert på interne undersøkelser. Resultatene kan variere avhengig av omstendighetene

[3]46% mindre enn tidigere modeller.

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på news.samsung.com

Vedlagte filer

PDF-dokument