Gå videre til innhold
Samsung presenterer verdens første Dual UHD-gamingskjerm: Odyssey Neo G9 57"

Pressemelding -

Samsung presenterer verdens første Dual UHD-gamingskjerm: Odyssey Neo G9 57"

Sammen med den første Dual UHD-gamingskjermen, presenterer Samsung også en oppgradert Odyssey Ark-monitor

Samsung Electronics Co., Ltd. presenterer fremtiden for gamingskjermer med de nyeste tilleggene til Odyssey-monitorserien: Odyssey Neo G9 57” (G95NC) og Odyssey Ark 55” (G97NC). Gamingskjermene vises frem på Gamescom 2023 – verdens største messe for data- og TV-spill, som arrangeres 23. til 27. august i Köln, Tyskland – og Odyssey Neo G9 57” kan nå forhåndsbestilles globalt.

I Norge kan Odyssey Neo G9 57" forhåndsbestilles på samsung.com fra og med i dag, til en veiledende pris på 29 990 NOK. Den oppgraderte versjonen av Odyssey Ark 55" blir tilgjengelig i oktober, til en veiledende pris på 31 990 NOK.

"Spillverdenen er i stadig utvikling. Den nyeste skjermteknologien er avgjørende for at spillere skal kunne åpne dører til nye eventyr og prestere på sitt beste. Samsung etterstreber å være ledende innen gamingskjermer, og med våre nyeste Odyssey-monitorer skaper vi nye oppslukende spillopplevelser for gamere over hele verden," sa Hoon Chung, Executive Vice President for Visual Display Business hos Samsung Electronics. "Gamescom er et sted hvor fremtiden for spill diskuteres, og vi kan ikke tenke oss et bedre sted å vise frem fremtidens skjermer."

Odyssey Neo G9 57” tilbyr gamere fordypning og spesifikasjoner på neste nivå

Odyssey Neo G9 57" (G95NC) er designet for å levere banebrytende visuelle opplevelser for gamere som ønsker å forbedre prestasjonene sine og finslipe konkurransefortrinnet sitt. Med verdens første Dual Ultra-High-Definition (DUHD)-skjerm og et utvalg høyhastighets-tilkoblingsmuligheter ble Odyssey Neo G9 57" allerede tildelt Best of Innovation Award under CES 2023.

57-tommers skjermen med 1000R-krumning og 32:9-forhold er like bred som to 32-tommers UHD-skjermer, omslutter brukeren med sylskarpe bilder, og skaper et bredt synsfelt som tar dem dypere inn i spillet enn før.

Quantum Matrix Technology driver Samsungs Quantum Mini LED-belysning i displayet, som tilbyr mindre og mer diskré dimmingssoner. Resultatet gir en mer tydelig forskjell mellom lyse og mørke områder på skjermen, med skarp kontrast og mindre lyslekkasje.

Odyssey Neo G9 57” får mest mulig ut av Quantum Mini LED-belysningen ved å kombinere den med VESA Display HDR™ 1000. Med en maks lysstyrke på 1000 nits fremstår HDR-innhold levende og virkelighetstro, med nøyaktig farge- og kontrastgjengivelse, samt forbedret fargeuttrykk og dybde.

Gaming-ytelsen matcher det visuelle kvalitetsnivået for å hjelpe spillere å nå sitt fulle potensial. 240 Hz oppdateringsfrekvens og ned til 1 ms grå-til-grå (GtG) responstid1 leverer mindre uskarphet og minimert etterslep, slik at gamere kan reagere umiddelbart og øke vinnersjansene mens de nyter en smidig og spennende spillopplevelse. I tillegg synkroniserer AMD FreeSync™ Premium Pro skjermen for et mer stabilt og klarere bilde.

Odyssey Neo G9 57” tilbyr VESA-sertifisert DisplayPort (DP) 2.1-tilkobling, som muliggjør smidig gaming, effektiv videoavspilling og Neo G9s DUHD-oppløsning opp til 240 Hz2. I tillegg til DP2.1, tilbyr Odyssey Neo G9 57” også HDMI 2.1 og en USB-hub, slik at gamere kan koble til alle enhetene sine og heve spillet sitt med mindre rot.

"Ved å ha DisplayPort 2.1-tilkobling på gamingskjermen, åpner Samsung nye dører for gamere," sa Scott Herkelman, Senior Vice President og General Manager, Graphics Business Unit hos AMD. "Større båndbredde, høyere hastigheter og raskere oppdateringsfrekvenser gir nye nivåer av ytelse og visuell appell til spill, og sammen kommer de nye Samsung-skjermene og Radeon RX 7000-seriens grafikkort til å levere levende og altoppslukende spillopplevelser."

Med en så bred og høyoppløselig skjerm og nye innganger, kan gamere bruke Odyssey Neo G9 57” i stedet for å ha flere skjermer og dermed redusere rotet på skrivebordet, samtidig som de skaper et komfortabelt oppsett for multitasking på én enkelt skjerm. Picture-in-Picture og Picture-by-Picture mode gir flere kilder samtidig, og skjermen bruker Auto Source Switch+ for å koble direkte til nye enheter uten å måtte bla gjennom inngangskildene. Et ergonomisk stativ, Core Lighting+ og CoreSync gjør at skjermen passer inn i alle miljøer og matcher stemningen i spillet med omgivelseslys.

I august og september 2023 feirer Samsung Odyssey Twitch-kanalen også lanseringen av Odyssey Neo G9 med en spesiell begivenhet: Odyssey Evolves. Under arrangementet vil noen av de største streamerne spille de hotteste spillene på Odyssey Neo G9 57” og gi bort premier til følgerne – inkludert et $10 000 spilloppsett som inkluderer Odyssey Neo G9.

Utforsk nye grenser med den oppgraderte Odyssey Ark 55"

Odyssey Ark, verdens første 55-tommers gamingskjerm med 1000R-krumning, har fått en oppdatering. Med utgangspunkt i suksessen til den originale Odyssey Ark, har Samsung tatt den nye Arken til neste nivå basert på tilbakemeldinger fra gamere. I tillegg til den fantastiske bildekvaliteten, formfaktoren og gaming-ytelsen på profesjonelt nivå, kommer nye funksjoner designet for tilkobling, bekvemmelighet og ytelse til å tilfredsstille gamere som leter etter ultimat underholdning.

Med en oppdateringsfrekvens på 165 Hz og responstid ned til 1 ms (GtG)3, får gamere fordeler som kan ta dem nærmere seieren, mens Cockpit Mode skaper helt nye perspektiver å utforske i vertikal retning.

Ytterligere funksjoner lagt til Odyssey Ark (G97NC) inkluderer den nye Samsung Multi View, som lar brukere se opptil fire kilder på skjermen samtidig4. Dette tar funksjonalitet med delt skjerm til neste nivå, og gir gamere full kontroll og bekvemmelighet i én enkelt skjerm, selv når de bruker eksterne enheter. Én skjerm med flere innganger gir en funksjonell og ryddig pult, slik at gamere kan fokusere på spillet. I nye Multi View kan brukere se input fra tre HDMI-porter og DP1.4-tilkoblingen samtidig. Denne nye DP-inngangen kan også støtte strømming i 4K UHD, for underholdning av høy kvalitet.

The Ark er nå én enkeltkilde for alle dine databehov – ikke bare gaming. Den nye KVM-svitsjfunksjonen5 gjør Odyssey Ark til en kommandosentral som skaper en smidig multitasking-opplevelse på tvers av flere enheter, og brukere kan kontrollere alle enheter koblet til skjermen med én mus og ett tastatur.

Besøk Samsung på GamesCom i Hall 9 for å se disse globalt tilgjengelige skjermene selv. For å lære mer om Samsungs monitorer, besøk samsung.com.

1 Den faktiske responstiden kan variere avhengig av innhold og skjerminnstillinger.
2 Dual UHD 240Hz støttes kun av grafikkort som støtter Display Port 2.1 (UHBR 13.5) eller HDMI 2.1 (FRL 6). Støtte og faktisk oppdateringsfrekvens kan variere avhengig av grafikkort.
3 Den faktiske responstiden kan variere avhengig av innhold og skjerminnstillinger.
4 I Cockpit Mode kan Multi View vise opptil tre skjermer på en monitor.
5 Hver datamaskin må kobles til via USB Upstream-kabel, som selges separat. Krever programmet Easy Setting Box på hver PC.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778