Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung sender din selfie til verdensrommet – Zlatan er først ut

Pressemelding   •   okt 16, 2019 11:00 CEST

Samsung gjør det nå mulig å sende selfies til verdensrommet. Ved hjelp av en høytrykks heliumballong sendes en Galaxy S10 og en høyteknologisk rigg opp til stratosfæren, som gjør det mulig for flere enn bare astronauter å skryte av at deres selfie har verdensrommet og jorden som bakgrunn. En av de første som kommer til å se sin selfie i verdensrommet er fotballproffen Zlatan Ibrahimovic, ambassadør for Samsung i Sverige.


Stockholm, 16. oktober 2019– I dag lanserer Samsung prosjektet SpaceSelfie, der de pusher grensene for hva en telefon kan gjøre. Gjennom SpaceSelfie vil en Galaxy S10 5G bli sendt opp til stratosfæren, og vil gjøre det mulig for alle å få sin selfie fotografert i verdensrommet. Ved å laste opp bildet sitt på hjemmesiden ”Mission Control” får forbrukere sjansen til å være en av de som får sin SpaceSelfie lastet opp under prosjektets 200 timer lange reise. En av de første som får se sin selfie fra verdensrommet, blant et knippe andre internasjonale kjendiser, er fotballegenden Zlatan.

– For å vise hvilke fantastiske ting som er mulig med Samsungs skjermer, bestemte vi oss for å ta selfies til et nytt nivå, og gi folk sjansen til å se sine ansikti verdensrommet. Vi pusher alltid grensene for hva som er mulig, og med SpaceSelfie viser vi hva Samsungs teknologi kan oppnå. Det er veldig kult å ha med Zlatan på dette prosjektet når han, som oss, deler drivkraften til å skyve grensene for hva som er muligsier Sargon Demirdag, Head of Marketing IMpå Samsung i Norden.

Prosjektets første SpaceSelfie blir kunngjort på et stjernespekket arrangement på det nyåpnede Samsung KX Experience Centre på Kings Cross i London 23. oktober, der skuespiller og modell Cara Delevigne vil ta den første selfien.

- Jeg elsker ideen om verdensrommet og gleder meg til å starte Samsungs SpaceSelfie-prosjekt og bli den første som sender selfien sin til verdensrommet. Jeg er i gang med å planlegge hvordan jeg skal ta min mest episke selfie noensinne, og det blir spennende å se hvordan fansen min tolker utfordringen med å få selfien sin ut i verdensrommet, sier Cara Delevingne.

Hvordan fungerer Samsung SpaceSelfie?

En10,5x18 meter stor høytrykks heliumballong vil sende ut en spesialutviklet rigg i verdensrommet fra South Dakota, USA. Riggen som inneholder en Galaxy S10, kan nå en høyde på nærmere 19 781 meter (64 900 fot) og er spesialdesignet for å sikre de beste bildene ved å ta høyde for faktorer som jordens krumning og solens refleksjoner. Solenergi gir strøm til teknologien og telefonen.

På jorden kan mobiltelefonbrukere få sjansen til å få et bilde av selfien sin i verdensrommet. Dette gjøres ved å laste opp et bilde på prosjektets Mission Control hjemmeside. To tilpassede apper har blitt utviklet for å gjennomføre SpaceSelfie. Den første er for de som befinner seg på bakken og er tilpasset for å sende og motta selfies mellom Mission Control og romkapselen. Den andre er en app utviklet for S10 5G som er i verdensrommet. Den kommuniserer med kameraet på riggen og tar bilder av telefonen som viser selfien. Appen sørger da for at Mission Control-appen på bakken deler bildet videre med forbrukeren, som kan dele bildet sitt i sosiale medier.

Slik har S10 5G blitt testet før turen til verdensrommet

Samsung Galaxy S10 5G har blitt testet for å se om den tåler de tøffe forholdene og lufttrykket som finnes på grensen til verdensrommet uten ekstra isolerende beskyttelse.

S10 5G har blitt utsatt for tøffe tester før oppskytingen, og har tålt temperaturer ned til minus 65 grader celsius. Med sin 6.7 tommer store Dynamic AMOLED-display har S10 5G sin skjerm blitt testet for å sikre at den ikke sprekker eller kondonserer når den når store høyder.

For mer informasjon om Samsung SpaceSelfie, vennligst se: www.samsung.com/spaceselfie

For mer informasjon om Galaxy S10, vennligst se: news.samsung.com/galaxy,

www.samsungmobilepress.com eller https://www.samsung.com/no/smartphones/galaxy-s10/

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på news.samsung.com

Vedlagte filer

PDF-dokument