Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung setter ny standard med Galaxy S10: Mer skjerm, flere kameraer og større valgmuligheter

Pressemelding   •   feb 20, 2019 20:30 CET

Med S10 feirer Samsung 10 år med Galaxy-innovasjoner gjennom banebrytende smarttelefoner. Galaxy S10 byr på det nyeste innen mobilinnovasjon gjennom fire modeller, og introduserer den nye skjermteknologien Dynamic AMOLED, den smarteste kamerateknologien fra Samsung noensinne, mulighet for å lade andre enheter trådløst, AI-basert ytelsesoptimalisering – og mye mer.

Oslo, 20. Februar 2019 – I kveld feirer Samsung at det har gått et tiår siden lanseringen av den første Galaxy S-telefonen ved å introdusere nye familiemedlemmer i sin serie med flaggskiptelefoner. Med fire unike telefoner er Galaxy S10 designet for å møte den moderne forbrukers behov. Hver enhet er utrustet med neste generasjons funksjoner, tilpasset det dagens forbrukere bryr seg aller mest om – og byr derfor på nye innovasjoner innen skjerm, kamera og ytelse.

Her er de tre nye Galaxy S10-modellene for det norske markedet

Innovasjonene de siste ti årene har ført til tre nye modeller i Galaxy S-serien for det norske markedet.

Galaxy S10 er utviklet for de som er ute etter en flaggskiptelefon med kraftig ytelse. Galaxy S10+ tar hver tekniske spesifikasjon til det ytterste, både når det gjelder skjerm, kamera og ytelse. Galaxy S10e er utviklet for de som vil ha det viktigste fra en premium smarttelefon i et kompakt design med flat skjerm. Galaxy S10-serien tilbyr forbrukere den nye Dynamic AMOLED-skjermen, neste generasjons kamera og intelligent ytelse for flere valgmuligheter, og setter en ny standard for hva vi kan forvente oss av en smarttelefon i dag.

– Siden den første lanseringen for ti år siden har Galaxy S-serien tilbudt forbrukere de seneste teknologiske innovasjonene, og samtidig gitt dem muligheten til å velge en telefon som passer for den enkelte. Galaxy S10 bygger videre på dette, samtidig som vi har tatt det et steg videre hva gjelder innovasjon innen skjerm, kamera og ytelse. Den nye Galaxy S-serien byr på tre ulike modeller tilpasset alle typer forbrukere, sier Even Amdal, sjef i Samsung Norge.

Med Galaxy S10 introduseres Samsungs beste skjermteknologi noensinne, og den første av sitt slag, gjennom Dynamic AMOLED Display med Full Screen Experience og Ultrasonic fingeravtrykksensor. Som den første HDR10+-sertifiserte telefonen tilbyr Galaxy S10 et større spekter av dynamiske fargevariasjoner, for mer realistiske bilder. Dynamic AMOLED-skjermen på Galaxy S10 er også VDE-sertifisert for klarere farger[1] og for sin kontrast med dypere svart farge og lysere hvit farge.[2]

At Galaxy S10 er verifisert av DisplayMate betyr også at brukeren kan nyte presise farger[3], selv i sterkt sollys. Den TÜV Rheinland-sertifiserte[4] skjermen Dynamic AMOLED reduserer til og med blått lys uten å gå på kompromiss med bildekvaltiet eller måtte legge på filtre.

Som resultat av en nyskapende designutvikling har Galaxy S10 den unike skjermteknologien Infinity-O, som inneholder en rekke sensorer og kamerateknologi gjennom et hull i skjermen. Dermed kan brukeren oppleve maksimal skjermytelse med minimal distraksjon.

Med Dynamic AMOLED-skjerm er Galaxy S10, som den første av sitt slag, utrustet med Ultrasonic fingeravtrykksensor. Til forskjell fra tidligere løsninger som leser av i 2D[5], leser Ultrasonic-scanneren brukerens fysiske fingeravtrykk i 3D-konturer for økt sikkerhet. Som første teknologi med sertifisert FIDO Alliance Biometric Component tar Galaxy S10 biometrisk autentisering til et nytt nivå.

Profesjonelt kamera

For å bygge videre på Samsungs kamerainnovasjon med Dual Pixel og Dual Aperture, introduserer Galaxy S10 ny kamerateknologi og avansert intelligens, som gjør det lettere å ta episke bilder og videoer.

  • Ultravidvinkel-linse: Som den første i S-serien har Galaxy S10 en ultravidvinkel-linse som, i likhet med det menneskelige øyet, fanger 123 grader. Perfekt til å fotografere landskap, store panoramabilder eller få plass til hele familien i ett og samme bilde.
  • Superstabil videoinnspilling i høyeste kvalitet: Galaxy S10 tilbyr stabil innspilling gjennom å kombinere optisk og digital stabiliseringsteknologi. Enten brukeren danser i et hav av mennesker på en fantastisk konsert eller forsøker å fange detaljene under en kupert sykkeltur, så hjelper teknologien deg til å fange hver eneste opplevelse. Både kameraet foran og bak kan spille inn i UHD-kvalitet, mens det bakre kameraet kan spille inn i HDR10+[6], og er det første av sitt slag på markedet.
  • AI-kamera: Galaxy S10 gjør allerede smarte funksjoner enda smartere og sikrere gjennom en NPU (Neural Processing Unit), slik at du kan ta profesjonelle bilder verdt å dele uten å behøve å måtte gjøre avanserte innstillinger manuelt. Takket være NPU kan Scene Optimizer nå gjenkjenne og være mer presis når den bearbeider flere scener enn noen gang tidligere. Sammen med Shot Suggestion, tilbyr Galaxy S10 flere automatiske anbefalinger for bedre bildekomposisjon.

Intelligent ytelse får frem det beste i telefonen

Galaxy S10 er utviklet med hardware i toppklasse, samt software med maskinlæring, for å bli Samsungs smarteste enhet hittil – fra helt nye muligheter til å dele strøm trådløst til AI-drevet ytelsesforbedring og intelligent WiFi.

  • Trådløs batterideling: Med Galaxy S10 introduserer Samsung nå trådløs batterideling, som gjør det enkelt å lade Qi-sertifiserte enheter. Galaxy S10 kan trådløst lade smartklokker og trådløse ørepropper. Den kan til og med lade seg selv og andre enheter samtidig via trådløs batterideling når den er koblet til en vanlig lader. Dermed behøver man ikke ha med seg andre ladere på reisen.
  • Intelligent ytelse: Den nye AI-softwaren i Galaxy S10 optimerer automatisk batteri, CPU, RAM og til og med enhetens temperatur, basert på hvordan man bruker telefonen. Telefonen fortsetter til og med å lære seg å bli mer effektiv ettersom den brukes. Gjennom å dra nytte av mulighetene med AI kan Galaxy S10 lære når man bruker sine favoritt-apper mest og dermed starte dem raskere.
  • Intelligent WiFi: Galaxy S10 kommer med intelligent WiFi som gjør at bytte mellom 4G og WiFi kan skje sikkert og uten forstyrrelser, samtidig som den kan advare mot usikre WiFi-tilkoblinger. Galaxy S10 støtter også den nye standarden WiFi 6, som gjør ytelsen bedre ved tilkobling til en kompatibel router.
  • Bixby Routines: På Galaxy S10 automatiserer Bixby brukerens rutiner og kommer med tilpassede forslag for å gjøre livet litt lettere. Med forhåndsinnstilte og personlige rutiner som baseres på hva du vanligvis gjør, for eksempel bilruter eller kveldsrutiner, kan Galaxy S10 automatisk minske antallet ganger brukeren trenger å trykke på telefonen, og spare dyrebar tid hver eneste dag.[7]


Det beste kommer som standard: Galaxys fundament og neste nivå av økosystem

Galaxy S10-familien kommer med alt og litt til av det brukeren har forventet fra Galaxy S-serien – som inkluderer Fast Wireless Charging 2.0, IP68 vann- og støvbestandighet[8], neste generasjons prosessor og Samsung-tjenester, slik som Bixby, Samsung Health, Samsung Pay og Samsung DeX. Brukere kommer til å få den største langringskapasiteten noensinne på en Galaxy-mobil, der S10+ har opptil 1 TB innebygget lagring[9] med 12GB i RAM samt mulighet for å legge til ytterligere 512GB med microSD for opptil 1.5TB lagring.[10]

  • Hurtighet: Galaxy S10 gir brukeren mulighet til å få tilgang til neste generasjons WiFi 6[11], som gir prioritert og fire ganger raskere tilgang[12] til WiFi sammenlignet med andre brukere i folketette nettverksmiljøer, for eksempel på flyplasser. For første gang noensinne kan brukere oppleve rask 4G for nedlasting og surfing opptil 2.0 Gbps.[13]
  • Gaming: Galaxy S10 er utviklet for en best mulig spillopplevelse, med innebygget AI-basert kjølesystem. Det er til og med den første mobile enheten som er optimalisert for spill skapt gjennom plattformen Unity.
  • Sikkerhet: Galaxy S10 kommer også med den innebygde sikkerhetsplattformen Samsung Knox, samt sikker hardware for lagring, som gjør at du kan beskytte dine private passord med støtte for blockchain-sikkerhet.

Den nye æra av 5G starter nå

I påvente av at infrastrukturen skal bli klar for 5G har Samsung skapt Galaxy S10 5G, hvor lanseringen i Norden avhenger av nettverksutviklingen. Galaxy S10 5G er for den som vil ha alt og litt til, og som vil være klar for neste generasjons raske tilkobling og krevende funksjoner.

Akkurat som for 2G, 3G og 4G, driver Samsung utviklingen frem mot 5G. Med Samsung s10 5G kan forbrukere som er koblet til et 5G-nettverk laste ned hele sesonger av TV-serier på minutter, spille grafikk-krevende spill via skyen med minimal forsinkelse, nyte forbedrede VR- og AR-opplevelser, eller holde kontakten med nære og kjære gjennom videosamtaler i 4K-oppløsning. For å virkelig dra nytte av alt som 5G tilbyr er Galaxy S10 5G utrustet med den største skjermen noensinne i Galaxy S-seriens historie, med 6.7” Infinity-O Display, kamera med 3D-dybde for å fange 3D-bilder forbedret av Video Live Focus og Quick Measure, samt et batteri på 4,500mAh med hurtiglading på 25W.

Galaxy S10 og Galaxy S10+ vil være tilgjengelig i fargene Prism White og Prism Black, og Galaxy S10e i fargene Prism White, Prism Black og Prism Green.[14] Galaxy S10+ 512GB og 1 TB kommer i nytt premium-materiale kalt Ceramic Black.[15]

Galaxy S10, Galaxy S10+ og Galaxy S10e vil være tilgjengelig i butikker fra og med 8. Mars 2019 på utvalgte markeder. Veiledende pris er 9 490 NOK for Galaxy S10, 7 990 NOK for Galaxy S10e og 10 490 NOK for S10+128 GB, 12 990 NOK for Galaxy S10+ 512GB samt 16 790 NOK for 1TB-versionen. Forhåndssalget starter den 21. Febuar 2019.

For produktspesifikasjoner og mer information om Galaxy S10, vennlist besøk http://www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy eller www.samsung.com/galaxy.

Produktspesifikasjon for Galaxy S10-serien

Galaxy S10e Galaxy S10 Galaxy S10+ Galaxy S10 5G
Skjerm 5.8”, Full HD+ Flat Dynamic AMOLED, 19:9 (522ppi) 6.1” Quad HD+ Curved Dynamic AMOLED, 19:9 (550ppi) *Forhåndsinnstilt oppløsning er Full HD+ og kan endres til Quad HD+ (WQHD+) i instillingene. 6.4” Quad HD+ Curved Dynamic AMOLED, 19:9 (438ppi)
*Forhåndsinnstilt oppløsning er Full HD+ og kan endres til Quad HD+ (WQHD+) i instillingene.
6.7” Quad HD+ Curved Dynamic AMOLED, 19:9 (505ppi) *Forhåndsinnstilt oppløsning er Full HD+ og kan endres til Quad HD+ (WQHD+) i instillingene.
*Skjermen er målt diagonalt som fullstendig rektangel uten hensyn til avrundede hjørner.
Kamera Bak: Dual Camera med OIS
- Wide-angle: 12MP Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
- Ultra Wide: 16MP FF, F2.2 (123°)
- 0.5X optisk zoom, opp til 8X digital zoom Front:
- Selfie: 10MP Dual Pixel AF, F1.9 (80°)
Bak: Triple Camera med Dual OIS
- Telephoto: 12MP PDAF, F2.4, OIS (45°)
- Wide-angle: 12MP Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
- Ultra Wide: 16MP FF, F2.2 (123°)
- 0.5X/2X optisk zoom, opp til 10X digital zoom Front:
- Selfie: 10MP Dual Pixel AF, F1.9 (80°)
Bak: Triple Camera med Dual OIS
- Telephoto: 12MP PDAF, F2.4, OIS (45°)
- Wide-angle: 12MP Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
- Ultra Wide: 16MP FF, F2.2 (123°)
- 0.5X/2X optisk zoom, opp til 10X digital zoom

Front: Dual Camera
- Selfie: 10MP Dual Pixel AF, F1.9 (80°)
- RGB Depth: 8MP FF, F2.2 (90°)
Bak: Quadruple Camera med Dual OIS - Telephoto: 12MP PDAF, F2.4, OIS (45°) - Wide-angle: 12MP Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)

- Ultra Wide: 16MP FF, F2.2 (123°)

- 0.5X/2X optisk zoom, opp til 10X digital zoom

- 3D Depth: hQVGA

Front:

- Selfie: 10MP Dual Pixel AF, F1.9 (80°)

- 3D Depth: hQVGA

Dimensioner/Vekt 69.9 x 142.2 x 7.9mm, 150g 70.4 x 149.9 x 7.8mm, 157g 74.1 x 157.6 x 7.8mm, 175g (Ceramic: 198g) 77.1 x 162.6 x 7.94mm 198g
Prosessor 7nm 64-bit Octa-core processor (Max. 2.8 GHz + 2.4 GHz + 1.7 GHz) 8nm 64-bit Octa-core processor (Max. 2.7 GHz + 2.3 GHz + 1.9 GHz) *Kan variere avhengig av marked og mobiloperatør.
Minne/Lagring 8GB RAM (LPDDR4X), 128GB
+ MicroSD slot (opp til 512GB)
8GB RAM (LPDDR4X), 128GB/512GB + MicroSD slot (opp til 512GB) 8GB RAM (128/512GB version)
12GB RAM (1TB version) (LPDDR4X), 128GB/512GB/1TB + MicroSD slot (opp til 512GB)
8GB + 256GB (Ikke MicroSD)
* Kan variere avhengig av marked og mobiloperatør.
*Brukerminnet er mindre enn det totale minnet som følge av lagring av operativsystem og software. Det faktiske brukerminnet kan variere avhengig av operatør, og kan endres med oppdateringer av software.
SIM-kort Dual(Hybrid): et Nano SIM og et Nano SIM eller en MicroSD slot (opp til 512GB).
*MicroSD-kort selges separat
1 SIM
Batteri[16] 3,100mAh (typisk) 3,400mAh (typisk) 4,100mAh (typisk) 4,500mAh (typisk)
Fast Charging-kompatibel både kablet og trådløst Forbedret trådløs ladehastighet med Fast Wireless Charging 2.0 Trådløs batterideling[17]

*Lading med kabel kompatibel med QC2.0 och AFC
*Trådløs lading kompatibel med WPC og PMA
*Kan variera avhengig av marked og mobiloperatør.

Super Fast Charging-kompatibel med kabel med QC2.0, AFC og PD3.0 Fast Charging-kompatibel med trådløs, forbedret trådløs ladehastighet med Fast Wireless Charging 2.0 Trådløs batterideling
OS Android 9.0 (Pie)
Nettverk Enhanced 4x4 MIMO, Opp til 7CA, LAA, LTE Cat.20
- 2.0Gbps Nedlasting, 150Mbps Opplasting *Kan variere avhengig av marked og mobiloperatør
Enhanced 4x4 MIMO, Opp til 7CA, LAA, LTE Cat.20 - 2.0Gbps Nedlasting, 150Mbps Opplasting + None Standalone (NSA), Sub6 / mmWave (28G, 39G) *Kan variere avhengig av marked og mobiloperatør.
Tilkoblinger Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM - 1.2Gbps Nedlasting / 1.2Gbps Opplasting * Kan variere avhengig av marked og mobiloperatør.

Bluetooth® v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

*Dekning for Galileo og BeiDou kan være begrenset.

Betaling NFC, MST * Kan variere avhengig av marked og mobiloperatør.
Sensorer Accelerometer, Barometer, Capacitive Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor,Proximity Sensor, RGB Light Sensor Accelerometer, Barometer, Ultrasonic Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Heart Rate Sensor, Proximity Sensor, RGB Light Sensor
Autentisering Låsemekanismer: Swipe, Pattern, PIN, Password
Biometriske låsemekanismer: Fingeravtryck, Ansiktsigenkänning
Audio Stereohøytalare kalibrert av AKG Surroundlyd med Dolby Atmos (Dolby Digital, Dolby Digital Plus included)

Audio Playback Format:

MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE

Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM


*Alle funksjoner, tjenester, spesifikasjoner og annen produktinformasjon som oppgis i dette dokumentet, inklusive, men ikke begrenset til, produktfordeler, design, priser, komponenter, ytelse, tilgjengelighet og muligheter med produktene, kan komme til å endres uten forvarsel.

Pressekontakt

Geelmuyden Kiese v/ Martin Borander / +47 418 51 565 / martin.borander@gknordic.com

Følg Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/no/pressroom/samsung

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com

[1]Ifølge DisplayMate toppes luminans opptil 1200 nits.

[2]Skjermene for Galaxy S10e, S10, og S10+ har blitt tildelt serfikat for 100% Mobile Color Volume med en kontrast-ratio på 2,000,000:1 av VDE Germany.

[3]Ifølge DisplayMate, 0.4 JNCD fargesikkerhet på DCI-P3 fargeskala.

[4]TÜV Rheinland, et globalt anerkjent institutt, tildelte skjermene for Galaxy S10, S10+ og S10e serfikatet Eye Comfort Certification basert på muligheten til å drastisk redusere skadelig effekt av blått lys. Serfikatet kan finnes på www.tuv.com med ID 1419064785.

[5]Tilgjengelig for Galaxy S10 and S10+. Galaxy S10e har en fingeravtrykksleser lokalisert på power-knappen.

[6]HDR10+ innspillingskvalitet kan variere basert på plattform for deling og miljø. Farge i HDR10+ er bare tilgjengelig på enheter og plattformer som støtter det.

[7]Bixby Routines for bilrutiner er kun tilgjengelig i biler med Bluetooth-funksjon.

[8]Vannbestandig opptil 1.5 meter vanndybde opptil 30 minutter. Skyll av og tørk enheten etter den har blitt våt. Bruk ved strand eller basseng er ikke anbefalt.

[9]Opptil 512GB utvided lagring med microSD-kort for 1.5TB maksimal lagringskapasitet, kun tilgjengelig på Galaxy S10+.

[10]MicroSD-kort selges separat. Tillgjenglighet kan variere basert på land og produsenter.

[11]Raskere enn tidligere WiFi-protokoll. Støtte for WiFi 6 kan variere basert på hvilket land eller region som brukere befinner seg i.

[12]Faktiskt hastighet kan variere basert på land, mobiloperatør og brukermiljø.

[13]Kan variere basert på land og mobiloperatør.

[14]Tilgjengelighet for modell og farge kan variere basert på land og mobiloperatør.

[15]Ceramic-versjonen er kun tilgjengelig i modellene 8GB/512GB og 12GB/1TB av Galaxy S10+.

[16] Typisk verdi testet i et tredjeparts laboratoriemiljø. Anslått (minimum) kapasitet er mindre. Faktisk batteritid kan variere basert på nettverksmiljø, bruksmønster, og andre faktorer. For mer informasjon, vennligst besøk www.samsung.com.

[17]Trådløs PowerShare begrenset til Samsung og andre smartphone-varemerker med WPC Qj trådløs lading, sånn som Galaxy S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5, og Samsung wearables som Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch (46/42mm), og Galaxy Buds. Fungerer muligens ikke med diverse tilbehør, deksler eller andre varemerkes enheter. Kan påvirke dekning og datatjenester, avhengig av nettverksmiljø. 

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com