Gå videre til innhold
Samsungs nye TV-lineup innleder en ny æra av Samsung AI TV

Pressemelding -

Samsungs nye TV-lineup innleder en ny æra av Samsung AI TV

Samsung Electronics Co., Ltd. ga i dag en nærmere titt på TV- og lydplankeserien for 2024 på arrangementet Unbox & Discover. Der ble de nyeste Neo QLED 8K og 4K, OLED-TV-ene og lydplankene vist frem. Som verdens ledende TV-produsent 18 år på rad, basert på Omdias bekreftelsesbrev (februar 2024), løfter Samsungs nye produktutvalg opplevelsen innen hjemmeunderholdning med en rekke kraftige, AI-drevne løsninger.

– Vi flytter grensene for hjemmeunderholdning ved å integrere AI på måter som går utover tradisjonelle seeropplevelser, sa SW Yong, president og leder for Visual Display Business hos Samsung Electronics.

– Årets lineup er et bevis på vår forpliktelse til innovasjon, og tilbyr produkter som ikke bare gir eksepsjonelle seeropplevelser, men som også bidrar til våre forbrukeres livsstil, sa Yong.

Hever sansene med Neo QLED 8K: Klarhet, lyd og smarte opplevelser

Neo QLED 8K står som flaggskipet i Samsungs nyeste TV-serie, utstyrt med den avanserte NQ8 AI Gen3-prosessoren og markerer et betydelig sprang innen AI-TV-teknologi. Prosessoren har en Neural Processing Unit (NPU) som leverer opptil dobbelt så høy hastighet som forgjengeren, sammen med en åttedobling av nevrale nettverk fra 64 til 512 – noe som sikrer en eksepsjonell seeropplevelse med skarpe detaljer, uavhengig av inngangskilden.

Hver scene på Neo QLED 8K er en fryd for øyet, takket være den AI-drevne bildeteknologien. Den får frem de fineste detaljene med enestående klarhet og naturlighet, fra ansiktsuttrykk til de mest subtile nyansene. Med 8K AI Upscaling Pro1 forvandles brukernes favorittprogrammer og -filmer slik at de passer 8K-skjermen, og dermed kan nyte detaljnivået og bildeklarheten som overgår konvensjonelle 4K-TV-er2. I tillegg gjør AI Motion Enhancer Pro3 raske bevegelser jevnere og klarere – en drøm for sportsfans – mens Real Depth Enhancer Pro legger til en naturtro dybde til bildet og trekker seerne inn i scenen hver gang. Alle disse funksjonene kommer sammen for å redefinere storskjermopplevelsen, og setter en ny standard innen visuell fordypning.

Neo QLED 8K leverer også presis lyd drevet av AI-lydteknologi. Årets Active Voice Amplifier Pro utmerker seg nå ved å skille dialog fra bakgrunnsstøy, slik at hvert ord blir hørt tydelig. Object Tracking Sound Pro4 beriker også lydopplevelsen ved å synkronisere lyden med handling på skjermen, og skaper en mer dynamisk og engasjerende seeropplevelse. Adaptive Sound Pro forbedrer lydopplevelsen ytterligere ved å intelligent justere lyden til innholdet og romakustikken, for en rik og naturtro lyd.

Neo QLED 8K har også AI-funksjoner som forstår og tilpasser seg brukerens behov. AI Auto Game Mode starter ved gaming, og optimaliserer det visuelle og lyden for en enda mer oppslukende og engasjerende spillopplevelse. AI Customization Mode justerer bildet for hver scene basert på brukerens preferanser, mens AI Energy Mode sparer strøm uten at det går på bekostning av bildekvaliteten. Disse funksjonene sikrer at Neo QLED 8K er enkel, personlig og energieffektiv for alle underholdningsbehov.

Tilgjengelig i to modeller, QN900D og QN800D, og i størrelsene 65, 75 og 85 tommer, lover Neo QLED 8K-serien en enestående seeropplevelse som setter nye standarder i kategorien premium storskjermer.

Smarte funksjoner med Samsung Tizen OS for forbedret integrasjon og personalisering

I 2024 skal Samsungs AI-skjermer utvikle brukeropplevelsen med avansert tilkobling og en rekke smarte funksjoner, apper og plattformer. Ved å utnytte den kraftige Tizen OS har disse innovasjonene skapt et økosystem som er tilkoblet, personlig og sikkert. Dette integrerer enheter enkelt i brukernes digitale verdener, og forvandler skjermer til et sentralt knutepunkt for alle deres behov.

Samsungs nyeste TV-er er designet for å koble til et smart økosystem umiddelbart etter oppsett. I det øyeblikket brukerne slår på sin nye Samsung-TV, gjenkjenner og kobler TV-en til eksisterende nettverk og enheter, alt orkestrert gjennom en enkel varsling på brukernes smarttelefoner. Dette enkle oppsettet inkluderer alle Samsung-enheter hjemme, så vel som tredjepartsapparater og IoT-enheter, takket være kompatibiliteten med HCA og Matter. Dette eliminerer behovet for ekstra huber, så alt fra belysning til sikkerhetssensorer kan styres direkte fra skjermen.

Samsungs 2024-skjermutvalg tar også integrering med brukernes smarttelefoner til nye høyder. Brukere kan ganske enkelt ta med smarttelefonen nær TV-en for å aktivere Smart Mobile Connect, som gjør enheten om til en universalfjernkontroll for TV-en og tilkoblede husholdningsapparater. I tillegg kan brukere nå bruke smarttelefonene sine som spillkontrollere med et tilpassbart brukergrensesnitt (UI) og haptisk tilbakemelding, som tilbyr praktisk og forbedret spilling ved fingertuppene.

Utover tilkobling gir Samsungs 2024 Smart TV-er også en svært personlig opplevelse med appene og plattformene. Med det siste tillegget av widgets er TV-skjermene nå personlige dashboards som lar brukere enkelt overvåke hjemmestatus, kamerafeeds, energibruk, væroppdateringer og mer. Samsung introduserer også Samsung Daily+, en enhetlig smarthjemsplattform som samler et mangfold av apper, og kategoriserer dem i SmartThings og Workspace, som begge har som mål å heve ulike fasetter av brukerlivsstiler og hjemmemiljøer.

Sikkerhet er overordnet, og med Samsung Knox drar hver funksjon, app og plattform fordel av robust beskyttelse, slik at tilkoblede opplevelser forblir private og sikre.

Utvidet utvalg for alle underholdningsbehov: Neo QLED 4K, OLED og lydenheter

Samsung introduserer i år et utvidet og forbedret utvalg av TV-er og lydenheter designet for å tilby forbrukere et bredere utvalg som passer til ulike livsstiler og preferanser. Dette omfattende utvalget understreker Samsungs forpliktelse til innovasjon og en kundesentrisk tilnærming.

2024 Neo QLED 4K-serien bringer banebrytende innovasjoner fra de nyeste Neo QLED 8K flaggskip-TVene, og hever seeropplevelsen med nye funksjoner drevet av NQ4 AI Gen2-prosessoren. Denne avanserte brikken puster liv i nesten ethvert innhold, og gjengir den i fantastisk 4K-oppløsning. Forbedret av Real Depth Enhancer Pro5 og Quantum Matrix Technology, gir skjermen upåklagelig kontrast selv i komplekse scener. Med verdens første Pantone Validated-skjerm for fargenøyaktighet og Dolby Atmos for en oppslukende lydopplevelse, setter Neo QLED 4K standarden for den ultimate 4K UHD-opplevelsen. Neo QLED 4K vil være tilgjengelig i størrelser som spenner fra 55 til 98 tommer, som passer til forskjellige miljøer.

Samsung introduserer også verdens første Glare-Free OLED, som eliminerer unødvendig gjenskinn samtidig som den bevarer dype svarte og klare bilder under alle lysforhold. Drevet av den samme formidable NQ4 AI Gen2-prosessoren som Neo QLED 4K-serien, har Samsungs OLED-TV-er funksjoner som Real Depth Enhancer og OLED HDR Pro6, som tar bildekvaliteten til nye høyder.

I tillegg, med funksjoner som Motion Xcelerator 144Hz7 som sikrer jevn bevegelse og raske responsrater, er Samsung OLED det ultimate valget for spill. Disse OLED-TV-ene, supplert med elegant design, hever rommet de står i. Tilgjengelig i tre modeller - S95D, S90D og S85D - fra 42 til 83 tommer, med en perfekt passform for ethvert hjem.

2024-serien inkluderer også den nyeste Q-Series Soundbar, Q990D, som har et 11.1.4-kanals oppsett med Wireless Dolby Atmos. Denne modellen kommer med en rekke funksjoner som står som et bevis på Samsungs kontinuerlige lederskap som verdens mest solgte lydplanke-merke de siste 10 årene, basert på bekreftelsesbrev fra futuresource (februar-2024), med innovasjoner som Sound Grouping for en pulserende, romfyllende lyd og et alternativ for personlig lytting som lar brukere nyte innholdet gjennom bakhøyttalerne uten å forstyrre andre.

De ultraslanke S810D- og S710D-lydplankene fortsetter å levere eksepsjonell lydkvalitet i et utrolig slankt og plassbesparende design. I tillegg kommer alle lydplanker i Samsung Q-serien og utvalgte S-serier med avanserte lydteknologier som Q-Symphony, som sømløst integrerer Samsung TV-er og lydplanker for en mesterlig orkestrert lydopplevelse.

Til slutt har Samsung avduket den helt nye Music Frame, som kombinerer førsteklasses lyd med kunstnerisk design inspirert av The Frame. Denne allsidige enheten lar brukere vise personlige bilder eller kunstverk mens de nyter trådløs lyd med smarte funksjoner. Enten den brukes frittstående eller sammenkoblet med en 2024 Samsung TV og lydplanke, lover Music Frame en forbedret lydopplevelse som utfyller ethvert rom.

For mer informasjon eller for å forhåndsbestille Samsungs 2024 TV-produkter, vennligst besøk Samsung.com.

1 Kun QN900D. Funksjonene som tilbys kan variere fra modell til modell.
2 Basert på funn fra Samsungs interne studie. Faktiske opplevelser kan variere avhengig av individuelle seerforhold og innholdskvalitet.
3 Kun QN900D. Funksjonene som tilbys kan variere fra modell til modell.
4 Kun QN900D. Funksjonene som tilbys kan variere fra modell til modell.
5 Tilgjengelig på QN90 og QN95. Funksjonene som tilbys kan variere fra modell til modell.
6 OLED HDR Pro er tilgjengelig på S95D. Funksjonene som tilbys kan variere fra modell til modell.
7 Motion Xcelerator 144Hz er tilgjengelig på S95D og S90D. Funksjonene som tilbys kan variere fra modell til modell.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Anja Aasegg Johannesen Gjelder journalister +47 916 16 329
For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244
For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778