Gå videre til innhold
Samsungs visjon 'AI for All' avduket på CES 2024

Pressemelding -

Samsungs visjon 'AI for All' avduket på CES 2024

Samsung skisserer strategi for bruk av AI-teknologi for å gjøre opplevelsen av tilkoblede enheter tryggere, mer inkluderende og mer energieffektiv

Samsung Electronics Co., Ltd. delte i dag sin visjon for hvordan teknologi med kunstig intelligens (AI) vil gjøre det mulig for folk å oppleve enhetene sine mer intuitivt og praktisk. Ideene1 ble presentert på en pressekonferanse på CES® 2024, hvor Samsung slo seg sammen med nøkkelpartnere for å skissere teknologien bak denne visjonen og hvordan nye produkter og tjenester bruker AI for å gjøre livet enklere.

Jong-Hee (JH) Han, Vice Chairman, CEO og Head of Samsungs Device eXperience (DX)-divisjon, åpnet pressekonferansen med å beskrive hvordan AI vil gjøre det mulig for tilkoblede teknologier å forbedre folks hverdag, mens de alltid forblir ikke-påtrengende og «i bakgrunnen». Strategien som han og andre skisserte fokuserte på rollen AI spiller i å forbedre tilkoblede opplevelser som er både enkle og nyttige. Gjennom pressekonferansen presenterte Samsung en rekke produkter og tjenester som bidrar til å nå disse målene.

"Med fremveksten av kunstig intelligens vil smartere, bedre opplevelser utvikle hvordan vi lever," sa Han. "Samsungs brede portefølje av kraftfulle enheter, sammen med jakten på åpent samarbeid, vil bidra til å bringe AI og hyper-tilkobling til alle."

AI-aktiverte Visual Display-produkter og digitale enheter bringer nye opplevelser til hjemmet

Under CES-pressekonferansen skisserte Jonathan Gabrio, leder for Connected Experience Center ved Samsung Electronics America hvordan AI-teknologien transformerer hvordan Visual Display-produkter og digitale enheter brukes. For eksempel har Samsung Neo QLED 8K QN900D en innebygd AI-prosessor, NQ8 AI Gen 3, utstyrt med et åtte ganger større AI-nevralt nettverk og opptil to ganger raskere NPU enn forgjengeren. Takket være NQ8 AI Gen3-prosessoren oppskalerer Samsung Neo QLED 8K automatisk lavoppløselig innhold for å gi brukerne en seeropplevelse på opptil 8K kvalitet og skarpere bilder i rask bevegelse med AI Motion Enhancer Pro. Samsung Neo QLED 8K har også Active Voice Amplifier Pro, som analyserer stemme og bakgrunnsstøy ved hjelp av AI for å optimalisere TV-lytteopplevelsen din slik at du kan nyte forskjellig innhold som om du er på første rad på et stadion eller i en kinosal. Samsung Neo QLED 8K har også Tizen OS Home, som tilbyr de nyeste appene, tjenestene, personlig tilpasset innhold og serviceanbefalinger for å løfte underholdningsopplevelsen din.

Når det gjelder seere med ulike behov, tilbyr Samsung også innovative tilgjengelighetsfunksjoner. En tegnspråkfunksjon i Samsung Neo QLED kan enkelt kontrolleres med bevegelser for hørselshemmede, og en Audio Subtitle-funksjon gjør teksting om til talte ord i sanntid for synshemmede.

Videre introduserer Samsung den nye The Premiere 8K, en projektor som ikke bare har en 150-tommers skjerm, men også verdens første trådløse 8K-overføring for en projektor. Med The Premiere 8K vil brukere kunne nyte en fullskala seeropplevelse som på kino i komforten av sine egne hjem.

Når det gjelder lyd, introduserte Samsung også Music Frame, en høyttaler med et tilpassbart deksel som integreres sømløst i brukernes hjem. Via Q-Symphony-funksjonen synkroniserer Music Frame med Samsung TV-er og lydplanker, og bringer beriket bass og surround-lyd fra doble innebygde basshøyttalere til hjemmet med minimal innsats.

Samsung har også gjort nye oppgraderinger til Ballie, den rullende AI-roboten som først ble introdusert på CES 2020. Ballie har nå utviklet seg til din AI-kompanjong som er i stand til å samhandle med andre smarte enheter for å tilby tilpassede tjenester, som å ta seg av kjedelige oppgaver eller projisere bilder og videoer på vegger slik at brukere kan se nøkkelinformasjon for deres daglige liv som vær eller annet relevant innhold uansett hvor de er.

For å forbedre kjøkken- og matopplevelsene avduker Samsung Bespoke 4-Door Flex™ Refrigerator with AI Family Hub™+2,3. Dette kjøleskapet har en 32-tommers skjerm med nye AI Vision Inside4, som bruker et internt kamera til å gjenkjenne opptil 33 forskjellige matvarer som settes inn i og tas ut av kjøleskapet, og foreslår oppskrifter som bruker disse ingrediensene. Brukere kan også angi "bruk før dato" på Bespoke 4-Door Flex™ Refrigerator with AI Family Hub™-skjermen for matvarer, som deretter lar kjøleskapet sende et varsel når den fastsatte datoen nærmer seg - en praktisk måte å redusere matavfall. Anyplace Induction-serien tar AI-tilkoblingen et skritt videre, ettersom oppskrifter som er lagret på Samsung Food kan deles med koketoppens 7-tommers skjerm, slik at brukerne enkelt kan følge med mens de lager mat.

Samsungs AI-teknologi strekker seg også til apparater utenfor kjøkkenet. Den nye Bespoke AI Laundry Combo™ – en alt-i-ett vaskemaskin og tørketrommel – har AI Hub5, som er en 7-tommers LCD-skjerm som fungerer som et intuitivt kontrollsenter for håndtering av tøy, slik at brukerne kan nyte en enkel vaske- og tørkeopplevelse. Den tilpasser vasking og tørking ved å huske brukernes vaner og bruker maskinlæring for å foreslå sykluser. Samsungs kommende robotstøvsuger, Bespoke Jet Bot Combo™6, bruker AI-teknologi for å gi en mer praktisk og effektiv rengjøringsopplevelse. Med AI Object Recognition oppgradert fra den forrige robotrenserserien, vil den kunne skille flere objekter og oppdage flekker7. Bespoke Jet Bot Combo™ gjenkjenner også typen gulv den møter – sammen med teppelengden – og justerer innstillingene deretter.

Galaxy Book4: Samsungs mest AI-klare bærbare serie til nå

Samsung har løftet frem hva en PC kan gjøre og har samarbeidet med Microsoft for å skape nye, sømløse tilkoblede opplevelser. Nå blir disse opplevelsene videreutviklet med nye tilkoblingsfunksjoner som gjør Galaxy Book4-serien jevnere, smartere og mer tilpasningsdyktig, noe som forsterker Samsung og Microsofts forpliktelse til å gi en fantastisk PC-opplevelse.

Ved å bruke intelligente, intuitive AI-funksjoner, kobler Microsoft Copilot8 Galaxy Book4-serien sammen med Samsung Galaxy-smarttelefonen for å få dem til å fungere sømløst sammen, slik at det føles som én enhet. Microsoft Copilot kan finne, lese eller oppsummere tekstmeldinger fra en brukers Samsung Galaxy-smarttelefon, og til og med automatisk opprette og sende meldinger på en brukers vegne direkte fra PC-en. Uten å måtte slå på smarttelefonen og åpne hver enkelt app, kan Galaxy Book4-serien få tilgang til smarttelefonfunksjoner og informasjon raskere og mer intelligent.

Galaxy Book4-serien kan nå gjøre Samsung Galaxy smarttelefoners kraftige kamera til et PC-webkamera9, og bruke den til videosamtaler på virtuelle konferanseapper. Brukere kan bytte fritt mellom front- og bak-kamera med bare et klikk på PC-en, og den tilbyr også en rekke funksjoner fra Samsung Galaxy-smarttelefoner – inkludert Background Blur og Auto-framing.

Gjennom et tett, pågående samarbeid mellom Samsung og Microsoft, vil mer intelligente funksjoner fortsette å bli muliggjort på Galaxy Book4-serien, og funksjonene ovenfor er tilgjengelige fra mars.

I tillegg kan Galaxy Book4-serien pares med andre Samsung Galaxy-enheter utover smarttelefoner. Tab S9 Ultra kan brukes som en ekstra PC-skjerm, og brukere kan nyte krystallklar lydkvalitet med redusert ventetid når PC-en er koblet til Galaxy Buds2 Pro. Med alle disse egenskapene og mer, er Galaxy Book4-serien designet for å levere en flott PC-opplevelse.

Bedre tilkobling av brukere og enheter gjennom romforståelse

Jaeyeon Jung, Executive Vice President og Head of SmartThings, fremhevet de spennende nye måtene AI-teknologi påvirker forholdet mellom brukere og deres enheter, inkludert Samsungs visjon for SmartThings: Jo flere Samsung-enheter en kunde bruker, jo smartere blir disse enhetene og jo bedre kan de forstå og støtte dagliglivet.

Spatial AI er nøkkelen til å muliggjøre denne visjonen, ved å hjelpe enheter med å forstå brukerens boareal og rutiner, og dermed muliggjøre mer en personlig tilpasset opplevelse av å styre hjemmet. SmartThings bruker LiDAR (Light Detection and Ranging)10 på tilkoblede enheter som robotstøvsugere for å lage digitale plantegninger slik at brukere enkelt kan sjekke status og plassering av alle enhetene deres. Og i mars ruller SmartThings ut en oppgradert 3D Map View for en mer detaljert opplevelse på Samsungs smarttelefoner og TV-er. Videre vil en enkel QR-kode tillate brukere å legge til familie og venner til deres SmartThings-økosystem, slik at hvert medlem av husstanden kan lage sine egne rutiner.

Ved hjelp av smarte sensorer og AI kan SmartThings oppdage uvanlige omstendigheter, for eksempel et fall, og sende varsler til utpekte familiemedlemmer eller omsorgspersoner. Takket være Galaxy SmartTag2 kan brukere spore kjæledyrets aktiviteter og digitalt lagre identifiserende informasjon ved å feste merket til et halsbånd eller en sele11.

Et annet punkt som EVP Jung diskuterte var hvordan Bixby-stemmeassistenten lar smarte hjem bli mer dynamiske med sine forbedrede AI-funksjoner. Bixby kan nå automatisk rute kommandoer til de mest passende enhetene basert på en forståelse av brukerens lokasjon og aktiviteter. Nøkkelteknologier som Multi Device Wakeup kombinert med en delt kommunikasjonsprotokoll gjør at Bixby kan lytte til kommandoer med alle enhetene i et rom, men deretter bare utføre den forespurte handlingen på den mest relevante enheten. Så hvis en bruker er på kjøkkenet og ser på en oppskriftsvideo på Family Hub™, og de kan rope «Hei, Bixby! Spill musikk!". På det tidspunktet spilles musikk fra brukerens smarthøyttaler, men oppskriftsvideoen vil fortsette å spille på Family Hub™, uavbrutt.

TV-en, med tjenesten Samsung Daily+, vil i økende grad bli et sentralt knutepunkt for mye av denne smarthjem-funksjonaliteten, samtidig som den gir tilgang til en rekke tilleggstjenester. Disse inkluderer videosamtaler gjennom ConnecTime, veterinærkonsultasjon på video12, og Workout Tracker – som kan overføre treningsdata til Samsungs smartklokker. Samsung kunngjorde også den nye Samsung Now+-tjenesten, som viser nyttig informasjon om brukernes hjem, for eksempel været eller en live sikkerhetskamera-feed fra et hjemmesikkerhetssystem uten at TV-en en gang er slått på. Som tilfellet er med SmartThings-funksjoner, kan brukere også få tilgang til denne informasjonen via talekommando

Bringer hjemmet og bilen nærmere sammen

Samsung kunngjorde også utvikling innen bilindustrien, som startet med et partnerskap med Hyundai Motor Group. Samsung og Hyundai har signert et memorandum of understanding (MOU), som ble annonsert i forkant av CES 2024. I henhold til avtalen vil brukerne ha tilgang til Home-to-Car og Car-to-Home-tjenester, takket være SmartThings-tilkobling. Haeyoung Kwon, leder for Infotainment Development Center og SDV13 Execution Sub-Division hos Hyundai Motor Group, leverte bemerkninger angående partnerskapet.

"Ved å bruke Hyundai Motor Groups programvare-definerte kjøretøy, vil SmartThings nå fungere med Hyundai, Kia og Genesis kjøretøyer gjennom appen," sa Kwon. "Alle vi i Hyundai Motor Group setter pris på samarbeidet vårt med Samsung, og vi er begeistret over de nye funksjonene vi bringer til kjøretøyene dine gjennom smartere tilkobling."

Gjennom SmartThings vil brukere kunne bruke talekommandoer til å fjern-utføre funksjoner i bilen sin, som å varme den opp på forhånd eller åpne og lukke vinduer. SmartThings-tilkobling går også den andre veien, ved at brukere kan kontrollere funksjoner hjemme fra kjøretøyet. Brukere vil automatisk kunne åpne og lukke garasjeporter basert på plasseringen av bilen, samt regulere hjemmetemperaturen. Alle disse handlingene kan utføres via talekommandoer.

I tillegg har Samsung ytterligere utdypet det langvarige partnerskapet med HARMAN for å heve måten brukere opplever kjøring på. Michelle Gattuso, Vice Precident of Product Management hos HARMAN, diskuterte hvordan de to selskapene bygger nye teknologier for å heve kjøreopplevelsen.

"Samsungs lederskap innen forbrukerteknologi - sammen med HARMANs bilekspertise - har åpnet døren til opplevelser som HARMAN Ready Care, Ready Vision og Ready Display," sa Gattuso. "Men nå blir arbeidet vi gjør med Samsung enda mer integrert. Samsung og HARMAN jobber tett for å bringe enda mer virkningsfulle opplevelser til hele økosystemet i kabinen.»

HARMANs Ready Care, som fokuserer på førersikkerhet, implementerer dyptgående nevrale nettverksteknikker for å overvåke førerens bevegelser og kognitive årvåkenhet, og kan gi personlige påminnelser og varsler. I tillegg kan Ready Care nå identifisere om passasjerer er voksne eller barn, og justere kollisjonspute-innstillingene deretter.

Videre bringer Ready Vision en intuitiv skjerm direkte til frontrutene – takket være utvidet virkelighet – i sjåførenes synsfelt, akkurat når de trenger det. For eksempel har sjåførene tilgang til et kart som oppdateres i henhold til ruter i sanntid, samt anbefalinger for den raskeste ruten eller hvor de skal stoppe for kaffe. Et annet HARMAN-produkt, Ready Upgrade, lar bilprodusenter oppdatere kjøretøyets maskinvare og programvare ofte. Dette holder kjøretøy relevante, moderne og effektive lenger.

Samsung fokuserer på sikkerhet og personvern på tvers av enheter

I denne fremtiden med AI-aktiverte, dypt sammenkoblede enheter, erkjenner Samsung at sikkerhet og personvern er avgjørende. Shin Baik fra Mobile Experience Security Team diskuterte selskapets sikkerhetsløsninger som grunnlaget for den hyper-tilkoblede æraen.

En slik løsning er Samsung Knox Matrix, som nå gir ende-til-ende-kryptering på tvers av mange Samsung Galaxy-smarttelefoner og smart-TVer. Teknologien vil tillate enheter å overvåke hverandre for å identifisere og isolere sikkerhetstrusler. Knox Vault, som bidrar til å holde brukerdata trygge på noen av Samsungs mest populære enheter, har blitt utvidet til å dekke flere enheter koblet til med SmartThings, for eksempel Samsung Neo QLED 8K TVer. I tillegg lar Samsungs partnerskap med store teknologiselskaper brukere oppleve sikkerhet og personvern på en måte som er skreddersydd for deres spesifikke behov.

Samsung gjør fremskritt innen ansvarlige materialer, energistyring og tilgjengelighet

Inhee Chung, visepresident for Samsung Corporate Sustainability Center, fremhevet Samsungs planer for en mer sirkulær økonomi.

Når det gjelder hvordan Samsungs teknologi bidrar til bærekraftsinnsats på, bruker selskapet AI for å gjøre bruken av produktene sine mer energieffektive gjennom funksjoner som SmartThings AI Energy Mode, som automatisk optimerer energibruken for å hjelpe brukere med å spare strøm. Disse funksjonene er nok et eksempel på hvordan AI-teknologi ikke bare vil gjøre livet enklere, men også tillate forbrukere å leve på en måte som er mer energieffektiv.

Takket være et nytt samarbeid med Tesla, blir SmartThings Energy enda mer nyttig både i og utenfor hjemmet. Samarbeidet har integrert SmartThings Energy med Tesla-produkter, inkludert elbiler, Powerwall hjemmebatteri, Solar Inverter, og Wall Connector EV-ladeløsning. En annen fordel er at SmartThings Energy-brukere kan dra nytte av Tesla-appens Powerwall «Storm Watch»-funksjon, som varsler hardt vær gjennom SmartThings, ikke bare på Tesla-appen, men også på brukernes tilkoblede Samsung TV-er og mobiltelefoner. SmartThings kan også hjelpe brukere med å forberede seg på strømbrudd ved å aktivere AI Energy Mode for å forlenge brukstiden for reservestrøm lagret i Tesla Powerwalls.

Samsung legger til nye funksjoner for å øke enhetens tilgjengelighet, for eksempel digitale apparater som reagerer på håndfrie bevegelser. I tillegg gir mobile enheter automatisk generert bildetekst under samtaler, og TV-er og skjermer tilbyr en ny, AI-aktivert tekst-til-tale-funksjon som konverterer undertekster til talelyd. For ytterligere å hjelpe de med svaksynthet, er Relumino Together en ny visningsmodus på Samsung TV-er som lar brukere på alle nivåer se på TV sammen, med eller uten visuelle justeringer. Nå kan alle nyte hjemmeunderholdning sammen samtidig.

1 Denne pressemeldingen er ment å beskrive hva som vil presenteres av Samsung under CES 2024. Vær oppmerksom på at noen av produktene og/eller tjenestene som er beskrevet ikke vil være tilgjengelige på det nordiske markedet. Mer detaljert informasjon om sortiment og spesifikasjoner for det nordiske markedet vil bli presentert sammen med introduksjonsstart i slutten av mars 2024.
2 Produktnavnet er kun for Nord-Amerika. Produktet refereres til som "Bespoke 4-Door French Door Refrigerator with Family Hub™+" i andre regioner.
3 Betyr ikke at alle tjenester som er tilgjengelige på Bespoke 4-Door Flex™-kjøleskapet med AI Family Hub™+ er AI eller genererer informasjon eller resultater ved hjelp av AI. Tjenestene/funksjonene som bruker dyplæringsmodeller, er begrenset til 1) AI Vision Inside og 2) Bixby-funksjoner.
4 Fra mars 2024 kan AI Vision Inside gjenkjenne 33 matvarer som fersk frukt og grønnsaker. Hvis maten er tildekket for hånd og ikke gjenkjennelig, kan den være oppført som en ukjent gjenstand. Kameraet kan ikke identifisere eller liste noen matvarer i kjøleskapsdøren eller fryseren. Å oppdage og identifisere matvarer er basert på vår dyplæringsmodell som er trent ved hjelp av forhåndsdefinerte sett med data, og kan gi ufullstendig eller feil informasjon. Nye datasett kan bli introdusert til læringsmodellen vår fra tid til annen for å øke nøyaktigheten.
5 Betyr ikke at alle tjenester som er tilgjengelige på AI Hub er AI eller genererer informasjon eller resultater ved hjelp av AI. Tjenestene/funksjonene som bruker dyplæringsmodeller, er begrenset til 1) AI Smart Dial 2) AI Opti Wash & Dry og 3) Bixby-funksjoner. Læringsmodellene kan oppdateres fra tid til annen og kan gi ufullstendig eller uriktig informasjon.
6 For tiden under utvikling og kan endres.
7 Den oppgraderte AI Object Recognition forventes å være tilgjengelig i andre halvdel av 2024.
8 Brukere må koble telefonen sin til Galaxy Book4 gjennom 'Link to Windows' på mobil og Microsoft Phone Link-appen på PC og følge oppsettinstruksjonene. Galaxy-smarttelefonen må være OneUI 1.0 eller nyere. Krever samme MS-konto for å brukes både på PC og telefon. Tidspunkt for funksjon og tilgjengelighet kan variere avhengig av marked og enhet.
9 Brukere må koble telefonen sin til Galaxy Book4 gjennom 'Link to Windows' på mobil og Microsoft Phone Link-appen på PC og følge oppsettinstruksjonene. Galaxy-smarttelefonen må være OneUI 1.0 eller nyere. Krever samme MS-konto, Wi-Fi-nettverkstilkobling som skal brukes både på PC og telefon. Tilgjengeligheten kan variere fra enhet til enhet.
10 Light Detection and Ranging (LiDAR) er en optisk teknologi som brukes til avstandsregistrering.
11 Kontaktinformasjon og melding vist i Lost Mode må registreres på forhånd på SmartThings-applikasjonen, sammen med brukerregistrering via e-post. SmartTag2-finnerens enhet må støtte NFC-lesing og være koblet til internett.
12 Samsung Daily+ tilbyr tilgang til tredjeparts veterinærkonsultasjonstjenester som Dr. Tail.
13 Software Defined Vehicle.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397
For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778
For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244