Følg Samsung Electronics Nordic AB

Sju norske organisasjoner er nominert til den olympiske fakkelstafetten i OL i PyeongChang 2018

Pressemelding   •   mai 22, 2017 13:11 CEST

Oslo, Norge, 22. mai 2017 - Samsung inviterer nordmenn til å stemme over hvilke organisasjoner som skal få delta i fakkelstafetten frem mot OL. De nominerte består av sju veldedige organisasjoner som ønsker å bidra til et bedre samfunn.

 Samsung leter nå etter organisasjoner som kan representere Norge i fakkelstafetten frem mot OL i PyeongChang 2018. Samsung har også lansert «Celebrate the light», en global kampanje som ønsker å tenne den olympiske gnisten hos mennesker over hele verden, og gi enkeltpersoner mulighet til å oppnå sitt potensial.

Samsung har sett etter norske organisasjoner som jobber for å skape et bedre samfunn. Sju norske organisasjoner er nominert av en jury bestående av Halvor Lea fra Olympiatoppen, paralympicsutøver Birgit Skarstein og Samsung. Alle de nominerte organisasjonene har bidratt til det norske samfunnet på en unik og innovativ måte, gjennom å inspirere og hjelpe andre til å nå drømmene sine og oppnå sitt potensial.

Nå kan alle stemme over hvem de ønsker at skal representere Norge som fakkelbærere under OL. Representanter fra de fire organisasjonene som vinner får være med og bære fakkelen i Sør-Korea.

- Sosial innovasjon er et viktig område for Samsung som vi har jobbet med i lengre tid, både i Norden og globalt. For oss er det derfor naturlig å se etter fakkelbærere blant organisasjoner som jobber for positiv forandring i samfunnet og som ønsker å bidra til en bedre fremtid, sier Eva Carrero, Corporate Marketing Director i Samsung Electronics Nordic AB.

De nominerte er:

 • Catalysts
 • Dale Oen Experience
 • Lær Kidsa Koding
 • Sykehusbarn
 • Sykehusklovnene
 • Young Sustainable Impact
 • TENK
 • Avstemningen finner sted på Samsungs innovasjonsblogg: www.samsung.com/no/innovation/olympiske-fakkelstafetten/bli-med-p-reisen-mot-ol/

  Avstemningen begynner i dag, og avsluttes 31. mai 2017. Fakkelbærerne presenteres i august 2017.

  Den olympiske fakkelstafetten i PyeongChang 2018 kommer til å pågå i 101 dager fra og med 1. november 2017 og frem til den 9. februar 2018. Den olympiske fakkelstafetten kommer til å arrangeres i sørkoreanske provinser og byer. 

  Samsungs engasjement i OL

  Samsung startet OL-engasjementet som lokal sponsor under lekene i Seoul 1988. Fra og med vinterlekene i Nagano 1998 økte Samsung engasjementet til en global olympisk partner i kategorien trådløs kommunikasjon. Gjennom denne partnerrollen bidrar Samsung med sin trådløse kommunikasjonsplattform, kalt ”Wireless Olympic Works” (WOW) og mobile enheter. Denne plattformen gir den olympiske familien interaktiv kommunikasjon, brukervennlige informasjonstjenester og Samsung Pay. Samsung har organisert flere verdensomspennende kampanjer for å være med på å spre glede rundt de olympiske lekene . For Samsung er det viktig å bruke teknologien slik at flere kan delta. Samsungs engasjement som global olympisk partner fortsetter i PyeongChang 2018 og i Tokyo 2020. 

  Samsungs engasjement i fakkelstafetten 

  Som en del av støtten til fakkelstafetten i PyeongChang 2018, bidrar Samsung med 1 500 olympiske fakkelbærere gjennom en offentlig nominasjonsprosess. Den unike muligheten til å bære den olympiske fakkelen gjennom Sør-Korea er en av måtene Samsung lar mennesker fra hele verden bli involvert i lekene på. Kampanjen “Celebrate the Light” i PyeongChang 2018, ønsker å løfte frem de som hele tiden strever etter å nå drømmene sine og sitt fulle potensial. Den har også til hensikt å løfte frem personer og organisasjoner som inspirerer andre og hjelper dem i å nå sine drømmer. Samsung tenner den olympiske ilden ved å lage muligheter for alle til nå sitt fulle potensial, feire fakkelstafetten, og inspirere til håp, drømmer og engasjement.

  Om Samsung Electronics Co., Ltd.

  Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com