Følg Samsung Electronics Nordic AB

The Frame - Teknologi og kunst i perfekt harmoni i vakre Lofoten

Pressemelding   •   jun 01, 2017 09:16 CEST

The Frame på KaviarFactory

Hva er kunst, hva er teknologi? Opplev utstillingen "Painting or not" på KaviarFactory i Henningsvær der Samsungs TV The Frame stilles ut.


Henningsvær, 1. juni 2017 – I går lanserte Samsung sin nye TV The Frame på kunstgalleriet KaviarFactory i Henningsvær for nordiske journalister. Fra 31. mai er The Frame en del av utstillingen som blant annet inneholder verk av kunstnere som Alex Hubbard fra USA, Gardar Eide Einarsson og Ida Ekblad fra Norge. Utstillingen kalles "Painting or not", og stiller spørsmål ved hva som defineres som kunst.

Ved å flytte grensene for tradisjonelle TVer, redefinerer The Frame ikke bare hva en TV er, men også hva som kan defineres som kunst. The Frame er mer enn et produkt man bruker for å se favorittprogrammet sitt – den er også et designobjekt i hjemmet og minner om kunsten vi normalt ser i gallerier. The Frame er designet som et kunstverk i samarbeid med velkjente Yves Béhar. The Frame blir en naturlig del av interiøret og forskjønner rommet den plasseres i. I motsetning til en vanlig TV blir The Frame til et kunstverk når den er slått av. På The Frame finner du over 100 kunstverk i forskjellige kategorier, for eksempel landskap, arkitektur, dyreliv og tegninger. Du kan også velge mellom forskjellige stiler på rammen og stativet. Videre har The Frame også UHD bildekvalitet.

Trosser utfordringer

Henningsvær ligger i Lofoten. Lofoten har blitt kåret til en av de vakreste skjærgårdene i verden av National Geographic.

– “Defying barriers by meaningful innovations” er Samsungs mantra. Folk i Lofoten har gjennom alle tider trosset naturkreftene, og vi synes derfor at Lofoten var en perfekt ramme for vår nordiske lansering av The Frame. Med The Frame bryter Samsung barrierer innenfor TV-kategorien, sier Klas Söderström, leder for Product Lifestyle i Samsung.


Stiller ut vinneren av Instagramkonkurransen

Samtidig som The Frame lanseres i Lofoten, har folk i hele Norden deltatt i en konkurranse i sosiale medier. På Instagram har 650 nordiske bidrag kommet inn. Én vinner fra hvert av de nordiske landene er valgt ut, og vil vises i Elkjøps butikker i Norden. Én av vinnerne blir også utstilt på The Frame på KaviarFactory.


Åpnes av dronningen

HKH Sonja står for den offisielle åpningen av utstillingen ”Painting or not” 15. juli på KaviarFactory. ”Painting or not” er åpen fra 31. mai til 13. august 2017. Mer informasjon om utstillingen og KaviarFactory finnes her: http://www.kaviarfactory.com/

The Frame selges hos Elkjøp og i utvalgte designbutikker fra midten av juni.

For mer produktinformasjon, besøk: http://www.samsung.com/no/tvs/theframe/highlights/#

 

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com