Gå videre til innhold
The Knox Journals: Slik holder Samsung Galaxy deg trygg

Pressemelding -

The Knox Journals: Slik holder Samsung Galaxy deg trygg

Nesten hver dag hører vi om trusler mot cybersikkerhet, som påvirker alt fra forbrukere til bedrifter og organisasjoner. Disse truslene kan skape risiko innen nettverk, data og enheter, og antallet tilfeller har økt. Vi vet allerede at truslene kommer i flere former, som skadelige programvarer eller phishing-angrep — men de er ofte ikke åpenbare for offeret før det er for sent.

Våre robuste Samsung Galaxy-sikkerhetsløsninger tilbyr flere metoder for å beskytte deg mot cyber-sikkerhetstruslene, ved å sikre enheten din og hjelpe deg med å kontrollere personvernet ditt. Auto Blocker og Message Guard er to av disse sikkerhetstiltakene.

Auto Blocker

Auto Blocker handler om muligheten til å velge — og tilbyr en opt-in-pakke med ekstra sikkerhetstiltak slik at du har kontrollen og kan velge om du vil utforske tilpasningene Samsung Galaxy-økosystemet muliggjør. Auto Blocker beskytter din Samsung Galaxy-enhet og personlige data ved å forhindre appinstallasjoner fra uautoriserte kilder. Funksjonen sjekker etter skadelig programvare og andre cybersikkerhetstrusler, og vil umiddelbart blokkere enhver skadelig aktivitet som kan oppstå.

Et eksempel på Auto Blocker i aksjon er forebygging av det mange kaller "sideloading", eller nedlasting av apper fra uverifiserte kilder. Det er mange fordeler med intensjonell sideloading, som ekstra tilpasninger til telefonen din. Men hvis du ikke vanligvis laster ned apper utenfor autoriserte kilder, vil denne funksjonen gi ekstra trygghet og stoppe potensielle angrep som kan komme i form av sosial svindel som tale-phishing — hvor trusselaktører lurer deg over telefonen og får deg til å installere skadelig programvare.

Det ekstra beskyttelsesnivået Auto Blocker gir, hjelper også med å stoppe skadelige angrep via den fysiske USB-porten din — noe som kan være nyttig når du lader telefonen din gjennom en stikkontakt på et offentlig sted som en flyplass.

Å slå på Auto Blocker er en rask og enkel prosess som tar mindre enn ett minutt. Åpne Settings, gå til Security and privacy, deretter trykk på Auto Blocker og velg På.

Auto Blocker

▲ Settings > Security and privacy > Auto Blocker


Message Guard

Cyber-sikkerhetstrusler kommer i mange former, og hvert år blir de enda mer avanserte. En trussel som blir stadig mer vanlig er zero-click-angrep, som utnytter sårbarheter i enhetens programvare. Dette kan skje når som helst et bilde mottas og krever ingen handling overhodet fra brukerens side.

Du mottar for eksempel et bilde, og telefonen vibrerer i lommen din eller på nattbordet før den blir stille. Selv om du ikke har rørt telefonen, kan noen lese meldingene dine, bla gjennom galleriet ditt eller kopiere bankopplysningene dine.

Samsungs Message Guard nøytraliserer potensielle trusler som kan skjule seg i bildet før det har en sjanse til å gjøre skade, ved å plassere filen i et isolert område på enheten din. Mens bildet er satt i karantene, sjekker Samsung Message Guard filen bit for bit — og behandler den i et kontrollert miljø for å forhindre potensiell spredning til resten av enheten din.

Message Guard fungerer med en rekke populære meldingsapper som du sannsynligvis allerede bruker, fra Google- og Samsung-apper til Messenger, Telegram og WhatsApp. Du trenger ikke å bekymre deg for å sette i gang funksjonen, siden Message Guard kjører stille og effektivt 24/7 i bakgrunnen uten å måtte aktiveres på noen måte.


▲ Settings > Security and privacy > Messaging app protection

Det er ingen tvil om at cybersikkerhet-trusler vil fortsette å utvikle seg og bli stadig mer vanlige. Samsungs prioritet er å alltid holde deg trygg, fordi personvern bare kan garanteres med solid sikkerhet. Uansett hvordan du velger å leve livet ditt, er Samsung Galaxy der og passer på deg og hjelper deg med å ha kontroll.


Sikkerhetsoppdateringer i lengre tid

Selv om det er viktig å ha gode sikkerhetsfunksjoner, er det også avgjørende å holde dem oppdatert slik at du hele tiden er beskyttet mot de nyeste truslene. Derfor gir Samsung opptil syv år med sikkerhetsoppdateringer og syv år med oppgraderinger av operativsystem, fra og med Galaxy S24-serien1. Dette er den lengste perioden med programvarestøtte som for tiden er tilgjengelig for Samsungs mobile enheter, noe som gjør at brukere kan holde telefonene sine trygge og mer sikre over lengre tid.

Security Updates

▲ Settings > Security and privacy > Updates > Security update

1 Tilgjengelighet og tidspunkt for Android OS-oppgraderinger og sikkerhetsoppdateringer kan variere avhengig av enhetsmodell og marked.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Anja Aasegg Johannesen Gjelder journalister +47 916 16 329
For pressehenvendelser, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244